Verklein de kans op een inbraak in de winter

Hoewel het aantal inbraken in Nederland vorig jaar afnam, blijft de winter voor inbrekers een populaire periode om in te breken. Eerder berichte onder andere nu.nl hierover. Toch neemt lang niet iedereen maatregelen om de kans op een inbraak te verkleinen. Terwijl de meeste maatregelen geen grote investeringen in tijd en/of geld met zich meebrengen. Wil je weten wat jij kunt doen, zodat je straks met een gerust hart je huis kunt verlaten? Lees dan verder en je weet het.

Plaats beveiligingscamera’s

Een beveiligingscamera kost tegenwoordig niet veel geld, terwijl het afschrikwekkende effect op inbrekers groot is. Het risico om op beeld herkent te worden, is immers geen fijne gedachte. Voor nog geen tweehonderd euro heb je al een camera met nachtzicht, zodat je 24/7 de omgeving rondom je woning in de gaten kunt houden.

Shop hier jouw beveiligingscamera >

woninginbraak verkleinen

Snoei struiken en heggen

Inbrekers vinden het prettig om ongezien hun slag te kunnen slaan. Grote struiken of een heg die het zicht van voorbijgangers ontneemt zijn daarom geliefd. Snoei het groen, in ieder geval al het groen dat het zicht op de toegangspunten tot je woning belemmert.

Schakel de buren in

Zeker als je een oprit hebt waarop je altijd de auto parkeert, valt het op als de auto er meerdere dagen niet staat. Vraag daarom aan je buren of ze hun auto zo nu en dan bij je huis willen parkeren. Vraag dan ook of ze gelijk de brievenbus leeg maken en de post op een plek leggen die van buitenaf niet te zien is.

Plaats verlichting met sensoren

Verlichting met bewegingssensoren schrikt af, zeker als je dergelijke verlichting bij de toegangspunten van je woning monteert. Bovendien is het ook vanuit praktisch oogpunt handig om dergelijke verlichting te hebben, omdat je op die manier nooit zelf het licht aan en uit hoeft te doen. Ook bespaar je stroomkosten, omdat het licht alleen aan gaat als het nodig is.

woninginbraak verkleinen

Gebruik tijdklokken op de binnenverlichting

Een van de manieren waarop inbrekers kunnen opmerken dat je op vakantie bent, is als je woning avond na avond donker is. Maak daarom gebruik van tijdschakelaars, zodat je kunt simuleren alsof je thuis bent. Vraag aan je buren om tijdens je vakantie enkele keren de tijden waarop de schakelaars aan gaan te wijzigen, zodat de misleiding nog groter is.

Gebruik goede sloten

Alle voorgaande maatregelen zijn nutteloos als inbrekers via de garagedeur alsnog eenvoudig je woning kunnen binnenkomen. Met name oude garagedeuren zijn niet altijd goed beveiligd. Denk aan de klassieke kanteldeuren die van een simpel slot zijn voorzien. Je kunt twee dingen doen om de garage beter te beveiligen: een nieuwe garagedeur kopen of moderne sloten kopen en die op de deur monteren.

woninginbraak verkleinen

Wat je ook kiest, zorg dat de sloten zijn voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dan weet je in ieder geval zeker dat de sloten aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen. Wil je meer weten over het beveiligen van de garagedeur? Ga dan langs bij een garagedeur specialist.

Wat is jouw tip?

Tot zover onze tips om de kans op een inbraak te verkleinen. Heb je nu een andere tip die je graag wilt delen? Laat dan onder dit bericht een reactie achter met jouw tips, alvast bedankt!

woninginbraak verkleinen

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *