Bakken met Heel Holland Bakt!

Leer bakken met het kookboek van Heel Holland Bakt! Het kookboek vol heerlijke recepten met een stap-voor-stap uitleg waaruit zelfs de échte koekenbakkers de heerlijkste gerechten kunnen toveren! Binnen no-time ben jij beste thuisbakker. Nu verkrijgbaar bij Boer Staphorst.

Bak mee!
Herken je dit? Het beslag kleeft aan het plafond, de taart valt uit elkaar en de cake blijft zacht? Dat is verleden tijd met dit kookboek! Ga gemakkelijk aan de slag met zoete en hartige baksels van cake, brood, taart en macarons tot heerlijke cheesecakes! Hieronder hebben we speciaal voor jou een recept uitgelicht om alvast kennis te maken met de heerlijke baksels uit het kookboek.

kookboek

De Noord-Afrikaanse bloemkoekjes
Overheerlijke, kunstig gevouwen Noord-Afrikaanse bloemkoekjes! De koekjes hebben een verrassende smaak door de toevoeging van oranjebloesem en sinaasappel. Hiervoor heb je nodig: een bakplaat, bakpapier, deegroller, elektrische mixer, fijne rasp, liniaal en een kwastje. Bekijk het benodigd keukengerei voor deze overheerlijke creatie in onze webshop.

Neem een kijkje in de kookshop >

Wat heb je nodig?
Voor circa 12 koekjes heb je nodig voor het deeg:

  • 1 tl oranjebloesemwater + extra voor de vulling
  • 65 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 250 g bloem + extra voor bestuiven
  • 1,5 el cacaopoeder

kookboek1

Voor de vulling en garnering:

  • 1 biologische sinaasappel
  • 125 g amandelspijs
  • 12 blanke amandelen
  • 3 el vloeibare honing

 

Bereiding

1 Een soepel deeg
Meng voor het deeg het oranjebloesemwater met de boter en poedersuiker in een kom met een garde door elkaar. Kneed met je handen de bloem erdoor en voeg 5 eetlepels water (indien nodig meer) toe tot het deeg soepel is. Verdeel vervolgens het deeg in twee gelijke stukken en kneed de cacaopoeder door één deel. Maak hier platte ballen van en laat deze in plasticfolie 15 minuten rusten in de koelkast.

2 Vulling mixen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rasp de oranje schil van de sinaasappel met een fijne rasp en houd de helft apart (deze gebruik je niet). Mix de amandelspijs met de sinaasappelschil, een paar druppels oranjebloesemwater en een eetlepel water met de mixer in een kom tot een stevige massa. Het moet net soepel genoeg zijn om er vervolgens 12 balletjes van te rollen, ten grootte van een knikker. Waarschijnlijk houd je wat spijs over.

image-2016-09-19 (1)

3 Degen uitrollen en stapelen
Rol het chocoladedeeg op een licht met bloem bestoven werkvlak met een deegroller uit tot een dunne lap van minimaal 21 x 28 cm. Doe hetzelfde met het witte deeg. Bestrijk het chocoladedeeg licht met water en leg het witte deeg er precies op. Snijd hier vervolgens vierkantjes van 7 x 7 cm uit. Snijd deze vierkantjes aan alle vier de zijden circa 1,5 cm in.

image-2016-09-19 (3)

4 Vouwen en knijpen
Leg een balletje amandelspijs in het midden van vouw het deeg vanuit de hoeken over de vulling. Knijp de uiteinden van de gevouwen hoekjes tegen elkaar aan, zodat er mooie bloemblaadjes ontstaan. Als de blaadjes niet goed blijven plakken, gebruik dan een heel klein beetje water.

5 Garnering
Garneer elk koekje met een amandel in het midden. Leg de bloemkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in circa 20 minuten gaar. Verwarming vervolgens de honing in een steelpan tot het vloeibaar is en bestrijk als laatste de koekjes ermee voor een mooie glans.

En nu; genieten maar! Kom langs in onze winkel voor het kookboek en ervaar nog meer heerlijke bak-ideeën! 

kookboek

Plaats een nieuwe reactie:

Wilt u reageren op bovenstaande blog? Laat hier uw reactie achter.
Uw e-mailadres wordt niet getoond, we gebruiken het alleen om eventueel contact met u op te nemen.

  • *
    • *