Barbecue accessoires

Maak het barbecueën zo comfortabel en ontspannen mogelijk met de handige barbecue accessoires.

Boer Staphorst heeft een ruim assortiment barbecue accessoires. Het bestaat uit accessoires van de merken Weber en Grandhall. Voor elke handeling is er een handig tool, dat de veiligheid optimaliseert en het gemak vergroot. Er zijn vele accessoires voor tijdens het barbecueën maar ook voor het schoonmaken en opbergen van de barbecue.

Nieuw! De iGrill thermometer van Weber

De perfecte kerntemperatuur bereiken is wel heel gemakkelijk met de nieuwe iGrill thermometer van Weber. Steek de iGrill sonde in het gewenste vlees en krijg via uw mobiele apparaat te horen wanneer uw stukje vlees perfect gegaard is!

Lees meer over de iGrill >

Accessoires roken met de barbecue

Als u wilt roken met uw gas- of houtskoolbarbecue biedt Weber verschillende accessoires aan:

Rookhout
De specifieke rooksmaak komt doordat het effect van de aromatische smaak van het rookhout in het gerecht trekt. Afhankelijk van het gerecht kan gekozen worden uit verschillende soorten houtsnippers. Zo kun je een andere tint aan het eigen vlees geven. Het rookhout is verkrijgbaar in zeven varianten: Pecan, Apple, Cherry, Hickory, Mesquite en Beech. De zachtheid van de Apple en Cherry gaan perfect samen met gevolgeltje of varkensvlees. De Mesquite daarentegen, leent zich perfect voor groente of vis. De Pecan en Hickory zijn krachtige smaken en sublimeren rood vlees.

Rookplank
Weber biedt cederhouten rookplanken aan waarop de gerechten rechtstreeks kunnen worden geplaatst. Bij contact met de warmte, verspreidt de weergaloze houtsmaak van de plank zich in het gerecht. Dit accessoire is ideaal voor de bereiding van de vis en gevogelte en kan gebruikt worden bij gas- en houtskoolbarbecues. Bekijk de rookplanken in onze webshop >

Smoker Box
De Smoker Box kan rechtstreeks op het rooster van de gas- of houtskoolbarbecue geplaatst worden. De vooraf in water geweekte houtsnippers worden vervolgens toegevoegd. Voor houtskoolbarbecues kunnen de vooraf geweekte houtsnippers gelijkmatige over de briketten worden verdeeld.

Bekijk de Smoker Box in onze webshop >

Aluminium lekbakje
Het lekbakje dient ervoor om de sappen van het vlees op te vangen tijdens het roken. Dit lekbakje dient geplaatst te worden op het houtskoolrooster van de barbecue.

barbecue accessoires

Verder bestaat het assortiment onder andere uit;