Achter de schermen bij Team Zonwering

Achter de schermen bij Team Zonwering

Als de zon schijnt snuiven we allemaal weer een dosis vitamine D op, heerlijk! Goede zonwering creëert beschutting, heeft een isolerende werking en voorkomt dat jouw meubels verkleuren. Wij stellen graag het team achter de (zonne)schermen voor die ervoor zorgt dat jij ongestoord van de zon kunt blijven genieten!

Je kent het wel; je bent op zoek naar iets nieuws voor je tuin of interieur maar je ziet door de bomen het bos niet. Wij begrijpen als geen ander dat dit bij de zoektocht naar zonwering ook zo is. Ga je voor screens, een knikarmscherm of misschien wel voor markiezen? Ja, we snappen dat je nu de weg al kwijt bent. Gelukkig staat er elke dag weer een heel team klaar om jou te voorzien van het beste advies en je van A tot Z te ontzorgen.

Goed advies is goud waard

Lekker ongedwongen online inspiratie opdoen is een goed begin. Zo kun je al uitgebreid research doen naar de verschillende soorten zonwering en ontdekken wat de voor- en nadelen zijn. Maar elke woning en elke situatie is anders en dat vraagt om maatwerk. Onze adviseurs Jack & Jarno hebben hier in onze winkel dagelijks mee te maken. Jarno: 'Het is handig als mensen al afmetingen en foto’s van de situatie meenemen naar de winkel. Zo kunnen wij gericht kijken wat de mogelijkheden zijn.' Jack & Jarno letten bijvoorbeeld op welke soort zonwering past bij de plek waar jij dat graag wilt en of er omstandigheden zijn die de montage bemoeilijken.

Is het soort zonwering eenmaal bepaald, dan komt het aan op de kleurkeuze. Jack: 'Een keuze maken uit de verschillende kleuren doeken, vind men vaak het lastigst.' Als we vervolgens kijken naar de rij met stalen snappen we helemaal waar die keuzestress vandaan komt. Iedereen is wel bekend met dat knaloranje zonnescherm bij opa & oma in de tuin, maar tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk. Op meegebrachte foto’s kunnen Jack & Jarno vaak al goed zien welke kleuren doek het beste bij de woning passen. Zo sta je er niet helemaal alleen voor!

Niet rennen maar plannen

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, komen monteurs Gerco & Richard de zonwering bij je thuis inmeten. Het goed inmeten van de zonwering is essentieel zodat dit naadloos aansluit op jouw woning. Richard: 'Wij beoordelen onder andere de constructie van de gevel en nemen de juiste maten op. Zo kunnen we vervolgens ook bekijken hoeveel tijd we voor de montage verwachten nodig te zijn.' Zijn de juiste maten opgenomen? Dan wordt er een definitieve order aangemaakt en wordt jouw zonwering, uiteraard na akkoord, besteld. Spannend!

Wist je dat we een eigen montage afdeling hebben? Bij Boer Montage werken inmiddels zo’n 55 monteurs die per jaar duizenden badkamer, keukens, zonwering etc. plaatsen. Als de zonwering eenmaal in ons magazijn binnenkomt, wordt planner Margriet ingeschakeld: 'Ik heb het volledige overzicht wat betreft de planning van de monteurs. Naast de zonwering plan ik ook de montage van raamdecoratie en vloeren in.' Na afstemming met de klant wordt de planning definitief gemaakt. Dat maakt het voor de monteurs erg overzichtelijk zodat ze elke week precies weten waar ze aan toe zijn.

Knap staaltje vakwerk

Om met eigen ogen te zien hoe de montage van zonwering in zijn werk gaat, zijn we een middag met monteurs Gerco & Richard op pad geweest. De montage van een knikarmscherm bij een nieuwbouwwoning in Zwolle stond op het programma. Gerco: 'De montage van dit zonnescherm is extra interessant omdat deze in de verdiepingsvloer van de woning verankerd moet worden.' Richard vult aan: 'De gevel van de woning is bedekt met kunststof panelen die te zwak zijn om dit knikarmscherm te kunnen dragen. Daarom vergt de montage van dit scherm iets meer werk.' Bovendien wordt er elektrische bediening en draadloze windbeveiliging van Somfy geïnstalleerd. Deze sensor stuurt het zonnescherm automatisch omhoog wanneer de wind te krachtig wordt. Ideaal toch?

Het resultaat in Zwolle is een stijlvol Ipanema knikarmscherm van Verano van maar liefst vijf meter breed. Het scherm heeft een uitval van drie meter zodat je op de warme dagen alle ruimte hebt om heerlijk te genieten van een schaduwrijk terras. De klant heeft gekozen voor een ivoorkleurige cassette met een sfeervol doek uit de Urban Colors collectie van Verano. Dit doek bestaat uit een zandkleurig en antraciet lijnenspel. Hou je meer van een kleurrijk geheel of ga je liever voor een donkere tint? Ook dan is de keuze reuze!

Kwaliteit voor kwantiteit

De Ipanema is één van de populairste knikarmschermen van Verano, een vooraanstaand merk op het gebied van zonwering. Verano biedt een uitgebreide collectie op het gebied van zonneschermen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan screens en rolluiken die zorgen voor verkoeling in huis. Zonwering van Verano is altijd maatwerk, zodat je optimaal gebruik van de functionele eigenschappen kunt maken én de zonwering bovendien naadloos aansluiten bij jouw wensen.

Naast Verano is Sunmaster een meester op het gebied van zonwering en rolluiken. Als fabrikant ontwerpen, testen en fabriceren zij alle producten in eigen beheer en gebruiken ze sterke en betrouwbare materialen die lang meegaan. Bovendien heeft zonwering niet langer meer een stoffig imago, maar worden trends ook in deze branche op de voet gevolgd. Zo kun je zelfs met jouw zonwering thuis met de trends meegaan!

Benieuwd hoe zonwering van Verano of Sunmaster optimaal kan worden toegepast in jouw woning of tuin? Kom dan naar onze winkel om alle mogelijkheden te ontdekken. Onze adviseurs Jack & Jarno helpen je graag!

Bekijk onze openingstijden

Delen