De trends die jouw badkamer tot een ware thuisspa maken

De trends die jouw badkamer tot een ware thuisspa maken

Met luxueuze materialen, exclusieve tegels en de bijzondere kranen van Hotbath kunnen de badkamers van tegenwoordig zo door voor een volwaardige thuisspa. Deze items zijn dé eyecatchers van jouw badkamer en een verlengstuk van je interieur. Wij geven jou in deze blog dé trends voor in de badkamer in combinatie met de kranen van het inspirerende merk Hotbath!

Trend 1 | Statement tegels

Tegels worden steeds vaker toegepast om een statement te maken. Door een opvallend legpatroon of een bijzondere tegel te gebruiken breng je extra accenten aan op een wand. Een muur achter het toilet, in de doucheruimte of achter een vrijstaand bad zijn hier perfect voor. Momenteel is een visgraat legpatroon helemaal trendy, net als een Hongaarse punt. Een visgraat ontstaat door de tegels in een v-vorm te leggen. Bij een Hongaarse punt worden er tegels gebruikt met schuine zijkanten in plaats van rechte. De meest gebruikte tegel is rechthoekig of vierkant, maar juist met bijzondere tegelvormen kun je een statement maken! Een zeshoek (hexagon) is razend populair en heb je in vele  formaten. Voor een prachtig ton-sur-ton effect laat je de kleur van de tegel ook terugkomen in de kranen. Een schubbentegel, ook wel mermaid of waaiervormige tegel genoemd is ook beeldschoon! Gebruik langwerpige wandtegels die liggend worden geplaatst om de badkamer groter te laten lijken. Of geef je badkamer een luxe spagevoel met keramische tegels met een hout uitstraling of kies voor tegels met een terrazzo look. Eén ding is zeker; je hoeft niet meer op safe te spelen!

Trend 2 | Kranen met een wauw-factor

Een kraan vooral praktisch? Think again! Anno 2021 zijn kranen dé aandachtstrekker van je wastafel, doucheruimte en bad. Bij Hotbath heb je ontzettend veel keus in vormen, finishes en bijzondere details. De kranen zijn Italiaans vakmanschap en worden ontworpen en gemaakt door de beste kraantechniek specialisten ter wereld. Wil je een echt stukje design in de badkamer? Dan val je misschien wel als een blok voor kranenserie Archie. Deze serie is uitgevoerd in hoogwaardig RVS 316. Dit is RVS van de allerbeste kwaliteit. De bedieningsknop is uitgevoerd met een Vinyl Touch en heeft dezelfde lichtschittering als een grammofoonplaat. Voor op en top luxe in de badkamer is Archie ook verkrijgbaar als wanddouche, zodat je kunt genieten van een waterval die zachtjes je lichaam masseert. Om het plaatje compleet te maken, bestaat de Archie serie uit bijpassende accessoires zoals een handdoekhouder, wc-borstelgarnituur en zelfs een bedieningsplaat voor een toilet. Zo kun jij jouw badkamer helemaal afstylen!

Bekijk de mogelijkheden van Hotbath

Trend 3 | Contrast met ronde spiegels en waskommen

Strakke lijnen en rechthoekige meubels komen veel terug in badkamers. Hoe mooi is het dan om ook met ronde vormen te werken voor een prachtig contrast. En laten ronde vormen nu helemaal in zijn! Kies bijvoorbeeld voor een ronde spiegel boven je wastafel. Speel met een kleinere badkamer niet gelijk op safe, een spiegel mag best een groot formaat hebben. Ronde opbouw waskommen (of ovaal!) zijn prachtig om een luxueus hotelgevoel te creëren. De kranen maken je wastafel compleet. Kies bijvoorbeeld voor messing kranen met een touch of gold. Zo mooi! Kranenserie Cobber is in maar liefst 15 finishes verkrijgbaar: van mat zwart tot geborsteld nikkel en van geborsteld koper tot messing. Met deze kranen haal je echt wat bijzonders in huis!

Ben je enthousiast geworden van deze trends? Kom dan meer inspiratie opdoen in onze winkel of maak een afspraak met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag!

Plan jouw badkamerafspraak

Delen