Behang trends van 2020

Behang trends van 2020

Wil je jouw woonkamer, slaapkamer of studeerkamer eens goed onder handen nemen, maar wil je een keer iets anders dan verf? Kies dan eens voor behang! In een handomdraai ziet jouw interieur er weer heel anders uit. Op het gebied van behang is een grote variatie, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende kleuren, texturen, diktes en soorten. Wil jij de laatste trends in jouw interieur en ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij zetten hieronder graag de behang trends van 2020 op een rijtje!

Je ontvangt standaard 20% korting op al ons voorraad behang! Let op, dit geldt niet op behang wat besteld moet worden.

Behang je muren met fotobehang

Misschien heb je het wel eens gezien in een hotel of restaurant: fotobehang. Maar heb je er wel eens over nagedacht om dit ook in jouw eigen interieur toe te passen? Misschien ben jij wel weg van de industriële woonstijl, maar heb je niet zo'n toffe baksteenmuur. Met een fotobehang maak je er wel eentje! Met fotobehang op jouw muren pak je groots uit. Je bekleedt de wand met een sfeervolle fotoprint van bijvoorbeeld een prachtige natuurfoto of je creëert het vakantiegevoel met een afbeelding van het strand. Je kunt zelfs jouw eigen foto's laten omzetten in fotobehang. Dan heb je helemaal een unieke muur in jouw interieur. Dit is echt een trend, omdat de muur telkens jouw favoriete herinneringen opnieuw laat herleven.

Een uitgesproken muur

Je kunt er ook voor kiezen om een statement te maken. Uitgesproken prints en kleuren vragen om de juiste basis in jouw interieur. Je combineert bijvoorbeeld okergeel met grijs voor een sfeervol effect en kies dan voor een tijdloos meubel in een warme kleur. Je brengt dan meer balans in jouw kleurrijke interieur. Maar je kunt er ook voor kiezen om het iets rustiger te houden. Je kiest dan als behangtrend grafische pastellen. Deze behangtrend in jouw interieur is altijd stijlvol. Je maakt deze behang trend compleet met een grafische print op de muur.

Ontdek meer behang

Laat jouw liefde voor de aarde zien

Natuurtinten blijft nog steeds een trend die je in vele interieurs ziet. Ook dit is een behang trend van 2020. Je laat hierbij jouw liefde voor de natuur zien! Natuurtinten zijn (zoals de naam al doet vermoeden) warme en zachte kleuren uit de natuur. Je kunt hierbij dan al gauw denken aan zand, klei, planten, gesteente en (herfst)bladeren. Kleuren die je dus vaak in deze interieurstijl terug ziet zijn bruin, nude, zwart, beige, groen, gele en rode tinten.

Maar je kunt er ook voor kiezen om op een andere manier de natuur terug te laten komen. Met botanisch behang waan je je in jouw eigen jungle. Dit behang is voorzien van vogels, vlinders, planten en bloemen. En deze trend is pas helemaal af als je daarnaast ook een echte plantenjungle creëert in jouw interieur.

Tips voor het behangen

Verander jij regelmatig jouw interieur en ga je net even wat verder dan een wandje schilderen? Met vliesbehang gaat dan makkelijker dan je denkt. Want met vliesbehang hoef je niet aan de slag met een behangtafel en grote potten lijm. De lijm gaat rechtstreeks op de muur en je behangt direct vanaf de rol. En ben je uitgekeken op het behang? Voor het verwijderen heb je namelijk geen afstomer nodig, hoe handig is dat?! Wanneer je gaat behangen, behang dan voor het beste resultaat bij een temperatuur tussen de 18 en 20 graden. Heb je het behang erop zitten, laat dit dan langzaam drogen. Houd daarom bij het behangen de ramen dicht en zet de verwarming uit.

In onze winkel vind je volop bijpassende behangetjes die passen bij de trends. Op onze behangafdeling hebben we vele verschillende boeken waarin diverse soorten zitten. Onze specialisten helpen je graag bij het uitkiezen van het juiste behang om van jouw muur een echte eyecatcher te maken. 

Bekijk de openingstijden

Delen