Scandinavisch duurzaam design: de Bolia lentecollectie

Scandinavisch duurzaam design: de Bolia lentecollectie

Het gave, minimalistische merk Bolia heeft een nieuwe lentecollectie gelanceerd. In één woord: wauw! Deze collectie bestaat uit lichte kleurtinten, geïnspireerd door de natuur. Prachtige vormen, lijnen en materialen en maken elk item tot een ware eyecatcher. Als je nog geen fan was van Scandinavisch design dan word je het nu wel!

Scandinavisch design

Bolia is opgericht in Denemarken, wat je ook weer terug ziet in de nieuwe lentecollectie. De levendige natuur, de bruisende creativiteit en het Scandinavische erfgoed zijn een grote inspiratiebron. Samen met het team van onafhankelijke designers geven ze hun eigen interpretatie aan nieuw Scandinavisch design. Bolia is continue op zoek naar rust, ervaringen waarvan je bewust kunt genieten en de luxe van stille plekken. Dat maakt dit merk uniek!

Spring Collection

Zachte oppervlakken, een aangename vormgeving, nieuwe functies en perfecte Scandinavische silhouetten. Dit is de beste omschrijving van de nieuwe banken en fauteuils uit de nieuwe lentecollectie. Met deze collectie verwelkomt Bolia mooie, nieuwe meubelstukken die allemaal iets bijzonders te vertellen hebben. Neem bijvoorbeeld de Stay stoel die staat voor duurzaamheid en een langere levensduur. Of Reflection, het geweldige nieuwe lampendesign wat speelt met de lichtinval. Verschillende moodboards zijn de inspiratie geweest voor deze gave lentecollectie. Eén ding is zeker: met eerlijke materialen, lichte kleuren, verschillende houtsoorten en een knipoog naar de natuur, heeft Bolia een prachtige nieuwe collectie neergezet!

Bekijk het Bolia lookbook van 2021

De Stay stoel

Stay is één van nieuwste eyecatchers uit de nieuwe lentecollectie. Stay is een klassiek model in een nieuw jasje; mooi door zijn eenvoud. Deze stoel staat voor de duurzame ambities van Bolia en is duurzaam in de puurste zin van het woord. De stoel wordt namelijk geleverd als een plat pakket in afzonderlijke onderdelen. Hierdoor wordt het vervoer van lucht tot een minimum beperkt. Klinkt niet moeilijk maar je moet er maar op komen! Naarmate de jaren vorderen, biedt Bolia vervanging van gebruikte onderdelen aan. Wat een service! Stay is bovendien gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd hout. Een ontwerp dat zowel terug- als vooruitblikt!

Duurzaamheid als uitgangspunt

Bolia heeft als uitgangspunt om producten te ontwerpen die generaties lang meegaan. Daarnaast wordt er goed nagedacht over verpakkingen, vervangbare onderdelen en het recyclen van elk product. Bovendien werkt Bolia alleen met FSC-gecertificeerd hout. Door het lidmaatschap bij FSC Denemarken helpt Bolia om verantwoorde bosbouw overal ter wereld te stimuleren. Over duurzaamheid gesproken, de Recover bank is wellicht wel de duurzaamste bank ter wereld! Deze bank is een prachtig designmeubel en met de hand gemaakt van gerecyclede kwaliteitsmaterialen. Daarnaast heeft de bank een vrijwel eindeloze levensduur. Wat een plaatje is ze he!

Natuurlijke materialen

De kleuren, eerlijke materialen en rust zijn het idee achter deze nieuwe lentecollectie. Daarmee is de natuur de grootste inspiratiebron van Bolia. Scandinavië staat bekend om uitgestrekte vlakten, ruige gebergtes en groene beukenbossen waar dit minimalistische merk haar inspiratie uithaalt. Er wordt gewerkt met de mooiste materialen uit de natuur; van massief hout tot gecertificeerd wol en van ecologisch linnen tot prachtig kurk. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van duurzame meubelstoffen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Deze materialen worden geproduceerd met zonne-energie of zonder dat daarbij nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden. Bolia is dus een geweldig merk waarmee jij, naast bijvoorbeeld het aanschaffen van zonnepanelen, jouw woning kunt verduurzamen!

Ben je nog op zoek naar raamdecoratie maar heb je geen idee wat past bij jou Scandinavische interieur? Bamboe jaloezieën zijn een super stijlvolle maar ook duurzame keuze!

Laat je inspireren: bamboe jaloezieën

Ben jij ook zo enthousiast geworden van dit gave merk? Kom naar onze winkel om een deel van de Bolia collectie zelf te ervaren. Onze adviseurs helpen jou graag om een uniek interieur samen te stellen. Tot snel?

Bekijk onze openingstijden

Delen