Wat is de Flexa Kleur van het Jaar 2022?

Wat is de Flexa Kleur van het Jaar 2022?

Tromgeroffel voor de nieuwe Flexa Kleur van het Jaar 2022: Bright Skies! Een luchtige, lichtblauwe kleur die staat voor frisheid, open en goed voor het lichaam. De kleur weerspiegelt de grenzeloze lucht om ons heen, haalt een vleugje natuur naar binnen en brengt elke ruimte in huis tot leven. Wij nemen je graag mee in de belevingswereld van de kleur Bright Skies!

Wat is de kleur Bright Skies?

Het is alweer het 19e jaar op rij dat de Flexa Kleur van het Jaar wordt gekozen, volgend jaar is er dus een jublieum! Maar voor nu gaan we eerst terug naar dit jaar. Ieder jaar weer werken de Flexa kleurspecialisten wereldwijd samen met een aantal design experts om een beeld te krijgen van de aankomende trends die centraal staan in ons leven. Samen maken zij dan een keuze voor de Kleur van het Jaar. Voor dit jaar hebben ze gekozen voor een 'teug frisse lucht' zoals ze het zelf omschrijven. Deze kleur past goed bij vele andere kleuren, dit varieert van zachte neutrale tinten tot vrolijke felle kleuren. Maar wat houdt de kleur nu precies in en waarom hebben ze juist voor deze kleur gekozen?

Het Flexa ColorLab vond dat de afgelopen 18 maanden ons leven behoorlijk op zijn kop heeft gestaan, maar dit was ook de tijd om na te denken over hoe wij leven en wat nu echt belangrijk voor ons is. Er is gesproken over de rol van ons huis, hoe belangrijk de natuur is en hoe we ondanks de lockdown onszelf bleven inspireren. Deze gesprekken hebben uiteindelijk geleid tot de Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies, die samenvat wat we van ons interieur verlangen in 2022. Rondom deze kleur zijn er vier trendpaletten ontwikkeld, waar we hieronder verder op ingaan.

Ontdek de bijbehorende trendpaletten

Voor de Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies, heeft Flexa vier trendpaletten samengesteld. Het gaat hierbij om de trendpaletten: het Studio Palet, het Workshop Palet, het Greenhouse Palet en het Salon Palet. In de trendpaletten speelt Bright Skies de hoofdrol, maar komt deze kleur iedere keer op een andere manier tot zijn recht. Doordat elk palet bestaat uit verschillende kleuren, kun je dit eenvoudig combineren met jouw eigen woonstijl. Centraal in de trendpaletten staan zachte en rustige kleuren, die staan voor natuur en frisse lucht. Daarnaast kun je de vier paletten ook met elkaar combineren, dit zorgt voor extra veel frisheid in huis.

Het Studio Palet

Hebben we het over het Studio Palet, dan hebben we het over warme & inspirerende kleuren die zorgen voor een ultiem rustgevende ruimte. De kleuren uit dit palet zijn zacht en subtiel te noemen, ze maximaliseren het daglicht en brengen warmte en frisheid in de ruimte. Het palet met de luchtige roze, rode en sinaasappeltonen maakt van elke ruimte een veilige haven.

De kleuren troosten en kalmeren, ze geven elke ruimte een vleugje glamour mee. In combinatie met Bright Skies brengen ze een prachtig kleurenschema tot leven. De kleuren uit het Studio Palet zijn zeker niet alleen voor de slaapkamer of woonkamer. Nee zeker niet, de kleuren staan ook prachtig in de keuken of op je werkplek. Jezelf even opladen in een rustgevende ruimte en geprikkeld worden door de kleuren.

Dit is toch wel het belangrijkste palet van de vier verschillende paletten. Van dit palet vind je onze winkel een brochure ter inspiratie. In de brochure vind je verschillende roomsets hoe je het in jouw interieur kunt toepassen. Van het hele palet hebben wij kleurtesters beschikbaar. Dus kom zeker eens langs!

Het Workshop Palet

Tijdens de coronapandemie zijn we erachter gekomen dat onze woonruimte heeft moeten fungeren van zowel huis naar kantoor als klaslokaal. De veelzijdigheid is heel erg essentieel geworden. Met de lichte, opgewekte tinten uit het veelkleurige Workshop Palet in combinatie met Bright Skies wordt er een inspirerende achtergrond voor iedere activiteit gecreëerd. 

Het Greenhouse Palet

Met de lichte, natuurlijke tinten zoals groen uit het Greenhouse Palet, gecombineerd met Bright Skies, is het heel erg gemakkelijk om de frisheid van buiten naar binnen te halen. Je brengt bijvoorbeeld de positieve effecten van de natuur naar jouw woning. Dit zachte kleurenpalet laat ons nadenken wat de natuur allemaal voor ons doet en wat het betekent voor ons. Woon je landelijk? Dan zijn deze kleuren uit het palet een aanvulling op de omgeving. Woon je in de stad? Dan laat het palet ons weer in contact komen met de natuur.

Het Salon Palet

Uiteindelijk willen we allemaal dat ons huis aanvoelt als een plek waar we ons veilig voelen en waar we nieuwe ideeën kunnen omarmen. Met het Salon Palet is dat zeker het geval! Dit palet is namelijk een combinatie van zachte neutrale- en warme tinten. Het biedt het perfecte blanco canvas in huis voor iedere kamer. En het grappige aan dit palet is dat de Kleur van het Jaar 2021, Brave Ground, hier ook in terug komt. Brave Ground is de ondersteunende kleur van Bright Skies. Experimenteer je met deze kleuren, dan kies je voor een ruimte die fris, open en uitnodigend aanvoelt. 

Ontdek meer van Brave Ground

Tips voor het toepassen van Bright Skies

Je kunt de Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies, dus op vele manieren toepassen. Met een aantal praktische tips kun je jouw interieur een compleet andere look & feel geven. Door een nis in een net andere toon uit een palet te schilderen, benadruk je op een subtiele manier de nis en de accessoires die erin staan maar vormt het wel één geheel. Of denk er eens over na om een brede baan te schilderen om je meubels te omlijsten. Door de kleur Bright Skies bijvoorbeeld door te trekken op het plafond, neem je de kleur volledig mee de kamer in en krijgt het geheel een frisse uitstraling.

Beschik jij over een grote ruimte waar kamers in elkaar overlopen? Voeg dan een warmte toe met een diepe roze kleur tegenover het frisse blauw van Bright Skies. Gebruik de verschillende kleuren uit het palet in de hele ruimte en niet slechts in één kamer. Door dezelfde kleuren overal toe te voegen, creëer je harmonie. Vooral de slaapkamer moet een rustgevende en kalme sfeer uitstralen. Een privé-plek waar je jezelf even kunt terugtrekken. Door twee verticale banen in twee tinten te verven, creëer je dit gevoel. Hierdoor lijkt de kamer ook visueel hoger. 

Licht is van grote invloed bij kleur. De ligging van de kamer, tijdstip op de dag en het type licht zijn van invloed hoe de kleur eruitziet op jouw muur. Heb je de hele dag zonlicht? Of heb je misschien weinig daglicht? Test daarom je kleur altijd op verschillende tijdstippen, zo weet je hoe de kleur in jouw interieur tot zijn recht komt.

Wij zijn fan van Bright Skies, de Kleur van het Jaar 2022! Jij ook? We begrijpen het als je wilt weten hoe deze kleur in jouw interieur staat. Om hier een goed beeld van te krijgen, gebruik dan de Flexa Visualizer-app. Deze app is te downloaden in de App Store of Google Play Store. Wil je de kleur Bright Skies van tevoren liever in de vorm van verf op je muur zien? Haal dan in onze winkel de Flexa kleurtester in de kleur Bright Skies en ontdek of de kleur in jouw ruimte past.

Bekijk onze openingstijden

Delen