Interieurstijl: Chique & Direct

Interieurstijl: Chique & Direct

Houd je van een stoer interieur en heb je genoeg lef om een gewaagde interieurstijl toe te passen in je huis? Dan is de interieurstijl Chique & Direct perfect voor jou! In deze stijl zien we veel woonitems in donkere kleuren gecombineerd met gouden details. Wil je weten hoe je deze tijdloze en luxe interieurstijl kunt toepassen in je eigen interieur? Lees dan snel verder!

Chique & Direct in jouw interieur

De interieurstijl Chique & Direct bestaat voornamelijk uit de kleur zwart, gecombineerd met andere donkere tinten. Donkere kleuren geven een spannende en mysterieuze sfeer in huis en een erg intens effect. Binnen deze interieurstijl worden de donkere tinten gecombineerd met items met gouden details, waardoor een luxe en klassieke uitstraling ontstaat.

Veel mensen durven het niet aan om te kiezen voor een zwart of donkerinterieur, omdat vaak gedacht wordt dat deze donkere tinten zorgen voor een te heftig en kil effect. Hoewel zwart een koele tint is, kan deze kleur een warme sfeer creëren in je woning door te kiezen voor de juiste mix van materialen en kleuren. Als je niet aandurft om te kiezen voor een zwart interieur kun je ook gaan voor donkergrijs: tijdloos en iets minder heftig dan zwart.

Tips voor het toepassen in jouw interieur

Wil je graag een interieur in de stijl van Chique & Direct, maar weet je niet hoe je deze stijl het beste kan toepassen binnen jouw interieur? Wij helpen je een handje door je enkele tips te geven hoe je de interieurstijl Chique & Direct het beste toe kunt passen binnen jouw interieur!

Tip 1: Kies voor contrast

Je kunt kiezen om uitsluitend donkere tinten te gebruiken in je interieur om het dramatische effect van deze tinten te behouden. Vind je dit dramatische effect toch iets te heftig? Dan kun je dit dramatische effect afzwakken door contrasten toe te passen binnen je interieur. Door te kiezen voor tinten die in contrast staan met de donkere tinten ontstaat er dimensie binnen je interieur. Wanneer je kiest om de donkere tinten te combineren met wit versterken deze tinten elkaar en ontstaat er veel diepte. Door ervoor te kiezen om lichte grijstinten te combineren met de donkere tinten wordt er een gevoel van rust gecreëerd. Er is een wereld aan mogelijkheden om contrasten toe te passen wanneer je werkt met donkere tinten!

Tip 2: Gebruik natuurlijke materialen

Door natuurlijke materialen te combineren met de donkere tinten wordt het effect van deze donkere tinten minder heftig. Hierdoor oogt het donkere interieur niet zwaar en koel, maar wordt er een warme sfeer gecreëerd. Hiervoor kunnen verschillende materialen gebruikt worden, zoals hout, bamboe, leer, rotan, linnen, katoen of wol. Kim van het Instagram-account @bymik_ heeft veel natuurlijke materialen toe weten te voegen aan haar zwarte interieur. Bijvoorbeeld het wollen plaid op haar bed, het houten bankje of het vloerkleed op de grond. Dit tovert haar donkere slaapkamer om tot een knus stekje!


Credits: Kim van @bymik_

Tip 3: Ga voor mat zwart

Door te kiezen voor een oppervlakte met een matte afwerking ontstaat er een zacht effect en dit neemt het harde effect van de kleur zwart weg. Daarnaast is mat zwart helemaal hip, super stijlvol en eindeloos te combineren.

Tip 4: Voeg kleur toe

Door te kiezen voor een kleur in je donkere interieur springt de gekozen kleur er nog beter uit. Het maakt niet uit of dit een felle of donkere kleur is. In de afbeelding hieronder is gekozen voor een donkergroene bank in een donker interieur. De donkergroene bank komt extra mooi uit en de kleur geeft een sprekend effect.

Tip 5: Kies de juiste verlichting

Verlichting in een donker interieur is erg belangrijk. Door de juiste verlichting kunnen donkere, koele tinten omgezet worden in sfeervolle, warme tinten. Kies voor lampen met een gouden gloed voor een extra warme look!

Ontdek de lampen van Calex

Kies jouw woonitems in donkere tinten

De interieurstijl Chique & Direct biedt vele mogelijkheden om toe te passen in je interieur. Zo kun je gaan voor een volledig zwart interieur, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen een aantal zwarte items toe te voegen aan je interieur. Ook kun je ervoor kiezen om een lichtere, maar nog steeds donkere tint te kiezen, waardoor het effect minder heftig is dan wanneer je voor zwart kiest. Een wereld aan mogelijkheden en verschillende stijlen dus! Om je alvast wat te helpen met het inrichten van jouw interieur in donkere tinten, hebben we een aantal producten uit onze winkel geselecteerd die hier bij passen. Al deze producten zijn ook verkrijgbaar in onze winkel.

Bij ons shop je de mooiste items die perfect passen binnen de interieurstijl Chique & Direct! Kom eens langs en ontdek onze mooie woonafdeling.

Bekijk de openingstijden

Delen