De badkamertrends van toen..

De badkamertrends van toen..

Door de jaren heen is er veel veranderd op het gebied van badkamers. We zagen vele trends voorbij komen, nieuwe innovaties en de mooiste badkamermeubels. Het ‘hotel-gevoel’ deed zijn intrede en de badkamer begon een ware spa te worden. Wij laten je graag de opvallendste trends van de afgelopen jaren zien!

2016

Urban Jungle & Natural Flow

In deze periode begonnen tuin en interieur steeds meer in elkaar over te lopen. De techniek werd lichtelijk geweigerd en bloemen en planten werden steeds vaker gespot in de badkamer. Er werd gebruik gemaakt van natuurlijke vormen, kleuren en materialen. Om het helemaal af te maken werd er gebruik gemaakt van vintage accessoires.

2017

Style Icons

In 2017 werden badkamers steeds meer geïnspireerd op fashion, lifestyle en kunst. Overal waren de stijliconen terug te vinden; denk bijvoorbeeld stijlvolle tegels in allerlei vormen, met toffe designs of een iconische radiator!

Rediscover

Deze badkamertrend haalt alle inspiratie uit het mooie van Scandinavië. De trend combineert pure wellness met design en functionaliteit. Er is veel aandacht voor duurzaamheid; waterbesparende kranen, energiezuinige vloerverwarming en slimme thermostaten. De Rediscover trend gaat om slim en duurzaam genieten met oog voor detail.

2018

Home Fashion

De trends in de fashion en lifestyle bleven in 2018 ook nog altijd vertaald worden naar het interieur. We zagen steeds meer accessoires in stijlvolle kleuren en badkamervloeren en -muren met trendy patronen. Zo ontstonden prachtige badkamers met ontzettend veel kleuren, voor een vrolijke start van de dag!

Authenticity

Het hergebruiken van materialen staat centraal binnen de badkamertrend Authenticity. Zo bestaat de douchewand uit een stalen frame, net als de wastafel en het bad. De kranen zijn uitgevoerd in verouderd ijzer en de muren worden afgewerkt met betonstuc of originele betonplaten. Een stoere industriële badkamer kan dus overal!

Work-out, Chill-out

Deze badkamertrend zoekt de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning, in een badkamer die daar helemaal bij past. Een heerlijke badkamer met alle mogelijke welnesstoepassingen, zoals een bad met whirlpoolsysteem, een stoomcabine en zelfs een sauna. Heerlijk om daarin lekker te onstpannen na een stevige work-out!

The Art of Smart

De technologie stond in 2018 ook absoluut niet stil, waardoor er creatieve mogelijkheden ontstonden. Van een touchscreen bedieningsplaat voor het closet tot slimme thermostaten en audiosystemen. De elementen in de badkamer werden slim gekozen, een opbergmeubel als zitmeubel en vloer met een verweerde hout look, gemaakt van keramiek!

2019

Retro Revival

Verschillende elementen uit verschillende, afzonderlijke stijlen met elkaar combineren, dat is het allerleukste aan Retro Revival! Een unieke badkamer met de mooiste elementen van de vorige eeuw. Geometrische vormen uit de jaren 60 of schakelmateriaal uit de jaren 20. Geef met Retro Revival jouw badkamer een eigentijdse twist!

Black Gold

In 2019 waren de kleuren zwart en goud bezig aan een opmars in het interieur, zo ook in de badkamer. Een stoere, stijlvolle combinatie. Binnen de badkamertrend draait het om balans: het zwart zo toepassen dat het de badkamer karakter geeft. Niet te donker, juist pittig, met zwarte eyecatchers of een zwarte contrastmuur en toffe gouden accenten.

Calm Luxury

Een stijlvolle, ingetogen sfeer waarin je helemaal tot rust komt. Koel marmer, rosé, koper en brons zorgen voor romantische accenten binnen de badkamertrend Calm Luxury. Een samenkomst van verschillende stromingen, zoals ronde vormen en pastelkleuren. Veel wit, met ruimte voor een accentmuur of kleur.

Natural Wellness

Als reactie op de verstedelijking en stress, de drukte en het asfalt, ontstond de nieuwe trend Natural Wellness. Tijd om aan de stad te ontsnappen hebben we niet altijd. Wel kunnen we de natuur in huis halen door veel wit, zonlicht, hout en steen te gebruiken. Zo wordt de badkamer een plek die van nature vertrouwd en ontspannen aanvoelt.

Modern Industrial

Het combineren van industriële materialen als staal en beton met keramisch hout en glas. De trend Modern Industrial gaat voor rauw en authentiek maar ook voor praktisch en comfortabel. De ruwe materialen worden zo toegepast dat het maximaal comfort oplevert. Zo wordt de pure industriële stijl vertaalt naar een moderne en praktisch badkamer.

Maar stilstaan.. Echt niet! De trends op het gebied van badkamers blijven zich maar ontwikkelen. We hebben de nieuwste trends van 2020 dan ook op een rijtje gezet. Ontdek ze! Welke is jouw favoriet?

Bekijk de badkamertrends van 2020

Delen