Welke raamdecoratie past bij jou?

Welke raamdecoratie past bij jou?

We waarderen allemaal de zon, maar we vinden het niet altijd prettig als deze fel naar binnen schijnt. Raambekleding biedt zonwering, maar geeft jou ook privacy en isoleert waar nodig. Met binnenzonwering kun je spelen met licht en zorg je ervoor dat je de zon zoveel mogelijk buiten houdt. Met zonwering binnen kun je meerdere kanten op. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van binnenzonwering.

Rolgordijnen

Eén van de meeste populaire vormen van binnenzonwering zijn rolgordijnen. Binnenzonwering met verschillende functies variërend per ruimte of situatie. Want in de woonkamer of keuken heeft een rolgordijn voornamelijk een decoratieve rol, maar in de slaapkamer heeft lichtwering juist een hele grote rol. Is het laatste het geval, dan kies je vaak voor een verduisterend rolgordijn. Want op het gebied van rolgordijnen is vrijwel alles mogelijk. Van standaard maten tot maatwerk en van dessin tot effen kleur. Daarbij s een rolgordijn ook erg praktisch. Je hangt deze namelijk gemakkelijk op en de bediening is zeer eenvoudig. Je rolt het zo naar boven en beneden.
Of het nu gaat om kleine ramen, grote ramen, dakramen of draaikiepramen. Rolgordijnen bieden altijd een mooie en functionele oplossing. Voor keukens en badkamers hebben wij zelfs rolgordijnen met vochtbestendige stoffen zodat ze lang meegaan.

Ontdek onze rolgordijnen

Jaloezieën

Een andere bekende op het gebied van binnenzonwering zijn toch wel jaloezieën. Het is fijn om daglicht te kunnen reguleren. Met jaloezieën kun je het daglicht filteren, maar zijn ze tegelijkertijd ook zeer decoratief. Ze passen in ieder interieur door de ruime keuze die er bestaat in jaloezieën. Je kiest bijvoorbeeld de klassieker: de houten jaloezie. Deze geven het interieur een stoere en warme uitstraling. De houten jaloezieën bestaan uit echt hout en zijn gemaakt van de beste houtsoorten en -alternatieven. Ook de kleur zijn niet geheel onbelangrijk. De kleur bepaalt namelijk grotendeels de sfeer in de kamer. Je kunt kiezen uit een ruim kleurenpalet wat varieert in verschillende houtkleuren, effen of met nerf.

Shop hier jouw ideale jaloezie

Maar ga je toch liever voor een strakke uitstraling? Kies dan voor aluminium jaloezieën. De horizontale belijning creëert een ruimtelijk gevoel in jouw woning. Met een aluminium jaloezie wordt de lichtinval en de richting van het licht aangepast. Je zorgt in een handomdraai voor de gewenste privacy en lichtinval. Overdag geniet je van het daglicht, maar ’s avonds in de gesloten stand geniet je van jouw privacy. Net als houten jaloezieën zijn aluminium jaloezieën vochtbestendig en geschikt voor ruimtes zoals badkamers en keukens.
Als laatste variant in de jaloezieën hebben we de vlinderjaloezie: een unieke combinatie tussen een plisségordijn en een horizontale jaloezie. De vlinderjaloezie is zoals de naam al zegt geïnspireerd op de beweging van een vlinder. De jaloezie bestaat uit dubbelgevouwen banen textiel met een vouw aan de interieurzijde. Uitgevouwen oogt de vlinderjaloezie als een plisségordijn, maar wanneer deze niet is uitgevouwen dan oogt de vlinderjaloezie als een horizontale jaloezie. Je kunt daardoor naar eigen inzicht spelen met het lichtinval.

Shutters

Shutters zijn stijlvolle luiken, die aan de binnenkant of buitenkant van het raam geplaatst kunnen worden. De luiken bestaan uit verstelbare horizontale lamellen. Schijnt er veel zon? Dan kun je de lamellen zo verstellen dat het de zon tegenhoudt maar wel licht binnenkomt. Plaats je de shutters aan de binnenkant van het raam, dan geeft dit een knusse sfeer in huis.

Lees meer over onze shutters

Er bestaan dus vele mogelijkheden op het gebied van binnenzonwering. Heb je uiteindelijk een keuze gemaakt welk type het wordt, dan is de volgende stap het bepalen van de kleur en het materiaal. Kom eens langs in onze winkel om de mogelijkheden te bekijken. En kom je er zelf niet helemaal uit? Vraag het dan één van onze specialisten. Zij weten precies aan de hand van jouw wensen welk type binnenzonwering bij jou past.

Maak vrijblijvend een afspraak

Delen