Dopper: een waterfles met een missie

Dopper: een waterfles met een missie

We worden ons steeds meer bewust van het milieu en steeds meer mensen zijn ermee bezig. Dit doen ze bijvoorbeeld door minder gebruik te maken van plastic. Maar als het aan Dopper ligt leven we straks in een wereld waar iedereen zich bewust is van het milieu. De bedoeling is om het gebruik van de hoeveelheid plastic afval te verminderen en waar bij iedereen toegang krijgt tot veilig drinkwater.

De noodzaak van water

Dopper heeft een droom, namelijk schoon water. Maar dan ook echt in elke oceaan en uit elke kraan. Want water is noodzakelijk voor het leven op aarde. Maar toch belandt elk jaar 8 miljard kilo plastic in onze oceanen. Op verschillende manieren proberen ze het tij te keren. Zo ontwikkelen ze duurzame design drinkflessen voor kraanwater, steunen ze waterprojecten wereldwijd en doneren ze 5% van de omzet aan de Dopper Foundation.

Dopper heeft een missie, want om te zorgen dat we in de toekomst met zijn allen in een wereld leven waarin mensen zich bewust zijn van het milieu werken ze aan drie verschillende pijlers. Ten eerste willen ze bewustwording creëren over de impact van single-use plastic afval en mensen te laten veranderen. Ten tweede bieden ze een innovatieve productlijn van duurzame design flessen voor drinkwater. Als laatste willen ze de toegang vergroten tot veilig drinkwater voor de hele wereld.

Ontdek meer duurzame producten in ons assortiment

Waarom doet Dopper dit?

De grootste reden dat Dopper is opgezet, is door de enorme hoeveelheid plastic afval die we met z’n allen produceren. Wereldwijd wordt slechts 1% van het plastic gerecycled. Per dag verdwijnen er vrachtladingen, vaak onbedoeld, in onze oceanen. En hierdoor worden jaarlijks 1 miljoen zeevogels en nog eens vele zeezoogdieren gedood door al het plastic. Maar ook het feit dat het plastic vervolgens in kleine deeltjes via zeeleven en vogels in ons voedsel terecht komen, is een nare gedachte. Daarom moet er iets aan gedaan worden!

De musthave voor in de tas

De Dopper waterfles is niets minder dan een duurzame waterfles, maar voor Dopper zeker een musthave voor in de tas om het plastic gebruik te verminderen. De materialen van de Dopper zijn met zorg uitgekozen, ze zijn 100% recyclebaar en vrij van schadelijke stoffen en giftige weekmakers. Dat maakt de Dopper helemaal bpa-vrij.

Het is niet alleen een duurzaam product, maar ook nog eens Dutch Design door het strakke industriële design. Duurzaam design dat ook nog eens praktisch is. Door het lichte materiaal en de inhoud van 450 ml, kun je de Dopper gemakkelijk meenemen in je rugtas of sporttas. Zo heb je altijd drinken bij de hand. Maar speciaal voor de mensen met grote dorst is er ook de Dopper Steel met een inhoud van 800 ml ontwikkeld. Daarnaast heb je ook een variant die isolerend werkt waarin je drankje 9 uur heet en 24 uur koud blijft.

Het assortiment van Dopper heeft dus waterflessen in verschillende kleuren en formaten, maar er zijn ook een paar leuke gadgets voor bij de Dopper. Zo kun je van jouw fles een sportieve bidon maken met de Sport Cap of maak gebruik van de metalen haak waarmee je de fles makkelijk aan je tas hangt.

Wij denken dat je nu wel inziet dat het tijd is voor verandering en moet helpen het plastic in de oceanen verminderen! En waarschijnlijk ben je nu geïnteresseerd in maar 1 ding en dat is waar je de Dopper kunt kopen? Kom langs in onze winkel of bestel snel je Dopper via onze webshop! Maar let op: het drinken uit een Dopper werkt verslavend want je wilt daarna niets anders meer.

Bestel snel je Dopper in onze webshop

Delen