Go green: items voor een duurzaam interieur

Go green: items voor een duurzaam interieur

Uiteraard wil je dat je interieur er stijlvol uitziet en alles mooi matcht. Maar interieur items die een steentje bijdragen aan het behoud van onze aardbol zijn tegenwoordig minstens zo belangrijk. Daarom hebben we een aantal duurzame interieur items voor jou op een rijtje gezet waarmee jij jouw woning nog verder kunt ‘vergroenen’!

Sfeervolle verlichting van Good & Mojo

Het merk Good & Mojo gebruikt voor hun collectie alleen maar duurzame materialen zoals kurk, gerecycled papierpulp, houtsnippers, eco-linnen en bamboe. Het materiaal van bamboe wordt bijvoorbeeld gebruikt omdat het een sterke, flexibele en snelgroeiende plant is. Er wordt ook gebruikt gemaakt van houtsnippers, wat overblijfselen zijn van houtverwerking. Het is de grondstof voor houtpulp, maar wordt ook wel gebruikt als  biomassabrandstof en organische bodembedekking in tuinieren en landschapsarchitectuur. Good & Mojo steunt daarnaast het Eden Project. Dit betekent dat voor elke lamp die wordt verkocht, een boom wordt geplant. De bomen worden geplant om de CO2-uitstoot die ze verbruiken bij het produceren van de lampen weer te compenseren. Het doel is om 500.000 bomen te hebben geplant in 2030. Tot op heden zijn er 125.842 bomen geplant, een geweldig aantal!

Bekijk de verlichting van Good & Mojo online

Bolia: duurzaam Scandinavisch design

Het Scandinavische designmerk Bolia heeft als uitgangspunt om producten te ontwerpen die generaties lang meegaan. Daarnaast wordt er goed nagedacht over verpakkingen, vervangbare onderdelen en het recyclen van elk product. Bovendien werkt Bolia alleen met FSC-gecertificeerd hout. Door het lidmaatschap bij FSC Denemarken helpt Bolia om verantwoorde bosbouw overal ter wereld te stimuleren. De kleuren, eerlijke materialen en rust zijn het idee achter de nieuwe lentecollectie van Bolia. Daarmee is de natuur hun grootste inspiratiebron. Scandinavië staat bekend om uitgestrekte vlakten, ruige gebergtes en groene beukenbossen waar dit minimalistische merk haar inspiratie uithaalt. Er wordt gewerkt met de mooiste materialen uit de natuur; van massief hout tot gecertificeerd wol en van ecologisch linnen tot prachtig kurk. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van duurzame meubelstoffen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Deze materialen worden geproduceerd met zonne-energie of zonder dat daarbij nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden. Over duurzaamheid gesproken, de Stay stoel is één van de nieuwste eyecatchers uit de nieuwe lentecollectie. De stoel wordt gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd hout en wordt als een plat pakket geleverd zodat er zo weinig mogelijk ‘lucht’ wordt vervoerd. Wat een plaatje is ze he!

Shop de Bolia collectie online

Duurzame raamdecoratie van Luxaflex®

Het bekende en eigentijdse merk Luxaflex® spant zich ervoor in om duurzame, milieuvriendelijke producten te maken en om jou te helpen om op natuurlijke wijze energie te besparen. Zo zijn de horizontale én verticale jaloezieën van Luxaflex® een duurzame vorm van raamdecoratie. De lamellen van de jaloezieën zijn namelijk gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium. Aluminium jaloezieën passen bij vrijwel iedere woonstijl dus ook bij die van jou! Passen rolgordijnen beter in jouw interieur? Onlangs heeft Luxaflex® Sea-Tex™ gelanceerd: ’s werelds eerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Hiermee worden de duurzame GreenScreen Sea-Tex™ rolgordijnen geproduceerd. ‘Groener’ dan dit kan bijna niet! Daarnaast is er natuurlijk de bamboe raamdecoratie. De populariteit van bamboe wordt steeds groter. De laatste jaren wordt bamboe zelfs gezien als hét alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe wordt gezien als duurzaam omdat het veel CO2 uit de lucht filtert. Maar dat is niet de enige reden. Bamboe heeft namelijk maar een groeicyclus van vier à vijf jaar. Hierdoor kan er jaarlijks worden geoogst. Door deze snelle groei en het toenemende gebruik leidt dit tot minder ontbossing. Bovendien is bamboehout recyclebaar en loeisterk. Zo kun jij bijvoorbeeld kiezen voor stijlvolle bamboe jaloezieën. Òf ga voor de trendy Duette® Shades: in deze collectie vind je namelijk een exclusieve doeksoort die voor 25 procent uit bamboe bestaat. Eén ding is zeker: met de duurzame raamdecoratie van Luxaflex® creëer jij de wauw-factor in huis!

Bekijk de gehele collectie raamdecoratie

Trendy Rodeo bank van BePureHome

De leren Rodeo bank van BePureHome is ontzettend populair en dat is niet voor niets! Deze bank is een echte eyecatcher in jouw woonkamer. De bank is namelijk bekleed met eco-leer. Eco-leer staat ook wel bekend als gerecycled leer en is een nieuwe stof die wordt gemaakt van 70 procent echt leer en 30 procent polyester. De stof bestaat uit twee lagen: een onderlaag van echt leer en een afdeklaag van synthetische stof. Bij het snijden van het leer blijven restanten over. Deze worden vermalen en gebruikt om de onderlaag van het eco-leer te maken. Doordat alle restjes van het leer worden gebruikt voor deze bank, is dit een duurzaam item. Hierdoor heeft de bank een mooie, natuurlijke uitstraling en voelt die heerlijk zacht aan. Bovendien is eco-leer gemakkelijk in onderhoud en ook nog eens goedkoper dan 100 procent echt leer. Wij zijn fan!

Shop de Rodeo bank online

Philips Hue: slimme én duurzame verlichting voor binnen & buiten

Houd jij van gezelligheid in huis? Maak dan kennis met Philips Hue: de innovatie op het gebied van verlichting. Geheel draadloos kun je de LED lampen bedienen. Schakel eenvoudig de Philips Hue lampen aan of uit en dim je verlichting waar nodig met behulp van je smartphone. En dit geldt niet alleen voor de verlichting in huis wanneer je thuis bent. Zelfs als je niet thuis bent, kun je ook bepalen wat er gebeurt met de verlichting in jouw huis. Handig voor als je op vakantie gaat! Bovendien kun je zestien miljoen kleurtinten instellen en helemaal aanpassen naar jouw gemoedstoestand. LED verlichting is 90 procent zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85 procent minder stroom dan een halogeenlamp. Bovendien hebben de lampen een lange levensduur. Leuk weetje: er zijn ook ‘outdoor’ lampen om je tuin sfeervol mee te verlichten. Zo heb jij met Philips Hue dus duurzame verlichting én sfeervolle eyecatchers in huis en tuin!

Bekijk meer over Philips Hue

Ben je enthousiast geworden? Kom dan naar onze winkel om alle items in real life te bekijken en om je nog meer te laten inspireren. Heb je vragen? Onze adviseurs helpen je graag!

Bekijk onze openingstijden

Delen