Duurzaamheid, maak jij het verschil?

Duurzaamheid, maak jij het verschil?

Tegenwoordig gaat het steeds vaker over duurzaam leven. Met duurzaamheid probeer je van levensstijl te veranderen of zoek je naar alternatieven voor bepaalde gewoontes. Er wordt gezocht naar een manier om te leven zoals je altijd doet, maar dan zonder schadelijk gedrag. Dit is ook mogelijk op het gebied van wonen. Duurzame en hippe producten in huis, we laten je graag zien dat het kan!

Dopper: Duurzaam Dutch Design

Het eerste product is duurzaam, maar ook nog eens heel praktisch. Bij Dopper hebben ze een droom: schoon water in elke oceaan en uit elke kraan. Door te drinken uit deze duurzame designfles wordt er minder plastic afval geproduceerd en verdwijnt er minder plastic in de oceaan. Daarnaast vergroten ze de toegang tot veilig drinkwater over de hele wereld, want water is absoluut noodzakelijk voor al het leven op aarde.

Een stoel met verantwoordelijkheid

De trendy tuinstoel van Beach7 neemt echt zijn verantwoordelijkheid. De reden hiervan is dat het onderstel van de kuipstoel gemaakt is van verantwoord geproduceerd hout. Het hout bevat het FSC-keurmerk. Dit keurmerk beschermt onze wereldwijde bossen en draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Talent voor afval scheiden

De Bo pedaalemmer van Brabantia is jouw hulp in het huishouden voor een duurzame levensstijl. De prullenbak is ontworpen met een hart voor de planeet door gebruik van materialen en energie. Daarnaast steunt Brabantia ‘The Ocean Cleanup’ bij hun missie, hun missie: de oceanen bevrijden van plastic.

De meest duurzame investering voor je keuken

Zoals de titel het al zegt, een Quooker is de meest duurzame investering voor je keuken. Met een Quooker heb je namelijk direct warm water en verspil je dus geen warm water. Je tapt ook precies genoeg kokend water voor je kopje thee, zodat je geen water overhoudt. Daarnaast bespaar je meer energie met een Quooker Combi-reservoir.

Nostalgische slingerklok met een moderne uitstraling

KLOQ is het merk van klokken met een kleurrijke expressie van eenvoud. De reden dat KLOQ duurzaam is , is omdat alle klokken handgemaakt in Nederland worden gemaakt. Daarnaast is het gemaakt van verantwoord geproduceerd berkenhout.

Design lampen van duurzame materialen

Good and Mojo is op het gebied van lampen zeer duurzaam bezig. De lampen zijn namelijk gemaakt van o.a. kurk, gerecycled papierpulp, houtspaanders, ecolinnen en bamboe. Daarnaast doneert Good and Mojo van elke verkochte lamp 5% aan de WakaWaka foundation. De missie van deze foundation is om iedereen van zonne-energie gebruik te laten maken.

Verf met respect voor mens en natuur

Niet alleen zijn de verven van Pure & Original mooi, maar ze zijn ook nog eens duurzaam. De verf is gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen en daarom erg ecologisch. Alle verf hiervan wordt gekleurd met 100% minerale pigmenten, dit zijn natuurlijke kleurstoffen.

Vloerkleden met een duurzaam karakter

De vloerkleden van Doing Goods zijn eigenzinnige ontwerpen gemaakt van 100% wol. Ze zijn geverfd met plantaardige kleurstoffen afkomstig uit wortels, schors, bloemen en/of fruit. Alle vloerkleden worden handgeknoopt in een familiebedrijf in India met goede arbeidsvoorwaarden.

Forbo, het duurzaamste bedrijf van Nederland 2020

Forbo Flooring is gekozen als duurzaamste bedrijf van Nederland. Het merk Forbo heeft duurzaamheid in haar DNA en levert onder andere het CO2-neutraal geproduceerde marmoleum. Het marmoleum wordt al meer dan 120 jaar op natuurlijke wijze geproducceert, van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals lijnzaadolie, hars, tallolie, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Sindskort heeft Marmoleum de status van cradle-to-gate CO2-neutraal product. Tijdens de productie moest de CO2-uitstoot drastisch omlaag, dat is dankzij allerlei energiebesparende maatregelen in de fabriek, energiezuinig transport en het gebruik van (eigen) zonne- en windenergie uiteindelijk gelukt! Op dit moment is Forbo bezig om Marmoleum circulair te maken.

Gordijnen waar je blij van wordt

A House of Happiness heeft echt gordijnen waar je blij van wordt! De gordijnen zijn gemaakt van o.a. gerecyclede petflessen. Daarnaast is er een verantwoorde productie van stoffen, een gezonde leefomgeving voor werknemers en beperking van afval en hergebruik van materialen.

Zo zie je maar dat je met leuke woonitems toch duurzaam kunt leven wanneer je deze producten in huis haalt. Je draagt zo een steentje bij aan mens en natuur! Wil je deze producten komen bewonderen? Onze stylistes hebben een mooie ingangspresentatie gemaakt van al deze duurzame en hippe producten. Dus kom eens langs!

Delen