Elektrisch gereedschap; handig voor elke klus!

Elektrisch gereedschap; handig voor elke klus!

Ben je regelmatig aan het klussen? Elektrisch gereedschap mag dan niet ontbreken in jouw gereedschapscollectie. Want door de elektrische aandrijving blijft veel zwaar werk je bespaard. De klussen gaan niet alleen veel sneller, ze gaan ook nog eens veel gemakkelijker. 

Op het gebied van elektrisch gereedschap is veel mogelijk. Zo kun je gebruik maken van boormachines, zaagmachines, slijpers, tackers, schaafmachines en nog veel meer. Allemaal machines en apparaten die jouw klus aanzienlijk verlichten. Want het meeste elektrisch gereedschap is voorzien van de meest geavanceerde technologieën die er tegenwoordig zijn. Dit resulteert niet alleen in gereedschap van hoge kwaliteit, maar ook in een lange levensduur en makkelijk hanteerbaar.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een elektrische boormachine die zelfs door beton heen gaat zonder dat je daar veel kracht voor hoeft te zetten. Of wat dacht je van een schaafmachine die elk ruw oppervlak weer glad maakt of geverfde lagen kan verwijderen zonder dat het heel veel tijd kost. Zo zie je maar dat elektrisch gereedschap heel handig en onmisbaar is in de gereedschapscollectie.

De nieuwste technologieën

Makita heeft ook machines die uitgerust zijn met een koolborstelloze motor. De eerste machines die dit kregen waren de accu momentsleutels, maar na een aantal ontwikkelingen kwamen er ook koolborstelloze motoren voor andere machines. Maar wat is het nu eigenlijk? Een koolborstelloze motor en waarom is deze beter dan een andere motor?

Bij een koolborstelloze motor gaat de stroom direct naar het veld en niet via koolborstel naar het anker. Bij een koolborstelloze motor is het veld voorzien van wikkeling en het anker is voorzien van een magneet. Omdat de stroom bij een koolborstelloze motor niet via koolborstels loopt, is er ook geen wrijving tussen de koolborstels.

Voordelen van een koolborstelloze machine

Doordat er geen wrijving is, heeft dat enkele voordelen voor de machines. Je krijgt zo een betere stroomoverdracht naar de motor. De motor van het gereedschap is constanter in zijn toeren en dus efficiënter.

Daarnaast betekent geen wrijving dat de motor minder snel warm wordt en daardoor heeft de motor een langere levensduur. Dit is fijn als je die ene klus net nog even wilt afmaken. Ook betekent geen wrijving dat de machine energiezuiniger is. Er gaat geen energie verloren in warmte. Dit betekent dat de motor spaarzamer om gaat met de energie van de accu en je dus meer bewerkingen kunt doen op één volle acculading.

Deze bovengenoemde voordelen gelden in het algemeen voor een koolborstelloze motor. In combinatie met elektronica is het voordeel van een koolborstelloze motor dat deze toerenregelbaar is. Het is ook mogelijk om een machine zodanig in te stellen dat deze de bewerking beter kan doen.

Maar duidelijk is wel of je nu in jouw eigen huis aan het verbouwen bent of als professional in de bouw werkt, elektrisch gereedschap is echt onmisbaar voor iedereen die aan het klussen is. Bij Boer Staphorst vind je een groot assortiment elektrisch gereedschap. Onze specialisten geven je graag advies voor het juiste gereedschap.

Bekijk hier onze openingstijden

Delen