Wij dragen ons steentje bij!

Wij dragen ons steentje bij!

Duurzaamheid is tegenwoordig een veel besproken onderwerp, het lijkt alsof iedereen daar tegenwoordig mee bezig is. Ook in de interieurwereld is dit niet onopgemerkt gebleven. Het gebruik en de aankoop van duurzame items en de aandacht van recycling is hot! 

Voor ons is duurzaamheid daarom ook een belangrijk onderwerp. We proberen op verschillende aspecten bezig te zijn met duurzaamheid, dit uit zich bijvoorbeeld in het gebruik van LED-verlichting in onze winkel en de inkoop van duurzame producten. Omdat duurzaamheid voor ons een belangrijk item is, geven we deze merken en producten graag een podium. Merken die hun steentje bijdragen aan een duurzame wereld. 

Frisse lucht

Als eerste lichten we de gordijnstoffen van A House of Happiness voor je uit. Dit merk heeft een lijn met gordijnstoffen ontwikkeld die de lucht in jouw ruimte zuiveren. Echte gordijnen waar je blij van wordt! Voor A House of Happiness vinden ze goed omgaan met de aarde ook hun verantwoordelijkheid. Net als wij moet de komende generatie kunnen genieten van al het moois dat we te bieden hebben. Duurzaam werken is hun uitgangspunt, zoals ze het zelf noemen: 'het zit in ons DNA.' Samen met de leveranciers en afnemers gaan ze voor een groenere wereld! 

A House of Happiness heeft een duidelijke visie op duurzaam ondernemen. Dit houdt in dat ze niet onnodig het milieu belasten, de stoffen van de gordijnen worden namelijk deels gemaakt van gerecyclede petflessen. Daarnaast is er een verantwoorde productie van stoffen, een gezonde leefomgeving voor werknemers en beperking van afval en hergebruik van materialen.

De duurzame gordijnen van A House of Happiness zijn in onze winkel te herkennen aan de groene haak. 44% van de collectie bestaat uit stoffen met een groene haak, dus ze zijn zeer goed bezig! Door de milieuvriendelijke manier van printen wordt per 50 meter gordijnenstof maar liefst 1000 liter water bespaard. Tijdens het verven van de stoffen worden geen schadelijke stoffen gebruikt en de velours gordijnen worden geproduceerd van bewust geteelde katoen. 

Naast de duurzame productie vinden ze duurzaam afvalverwerking ook zeer belangrijk. Het doel is om in 2025 minstens 90% van het afval te recyclen. Behalve de productie, komt er ook kantoorwerk kijken bij de processen van dit duurzame merk. Om hier ook hun steentje aan bij te dragen, liggen er op het dak van hun hoofdkantoor in Leeuwarden maar liefst 716 zonnepanelen. Daarnaast digitaliseren zij zoveel mogelijk van het papierwerk, waardoor momenteel al 50 bomen zijn bespaard. Wanneer je jouw huis inricht met de gordijnen van A House of Happiness, weet je zeker dat je ook een steentje bijdraagt aan duurzaamheid.

Slim tappen

In vele huishoudens wordt onnodig water verspild. Soms zijn dit kleine beetjes, wanner je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt. Soms ook grote hoeveelheden als je de kraan een tijdje open laat staan voor er warm water uitkomt. Met een Quooker kraan gebeurt dit absoluut niet en kun je vele liters water besparen! Een kraan die alles kan, van koud tot kokend water en van bruisend tot gefilterd water. 

Een Quooker kraan is een duurzame investering voor in de keuken. Waarom horen we je denken? Dit komt omdat je met een Quooker kraan direct warm water tot je beschikking hebt en dus geen warm water verspilt. Heb je zin in een kopje thee? Dan tap je precies genoeg koken water, zonder dat je water overhoudt. Om energie te besparen kun je gebruik maken van de Quooker Combi-reservoir. 

Ontdek meer van het merk Quooker

Dit houdt in dat het water wordt bewaard in een reservoir dat je in de kast plaatst. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie nodig, namelijk 10 watt, om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Even ter vergelijking, een spaarlamp verbruikt 11 watt en een televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft geen warmhoudkosten, toch gebruik je met een Quooker kraan minder energie dan met een waterkoker wanneer je meerdere keren per dag water kookt. 

Drink jij dagelijks veel mineraalwater, met een Quooker CUBE ben je dan veel goedkoper uit. Want als er gefilterd en gekoeld (bruis)water uit de kraan komt, hoef je niet iedere keer mineraalwater in de winkel te halen. Ook niet voor onderweg, want je gebruikt bijvoorbeeld jouw Dopper (ook een duurzaam product) steeds opnieuw. Op jaarbasis bespaar je dus vele euro's en ben je goed voor het milieu omdat het gebruik van plastic flessen verleden tijd is. 

Duurzame side-kick

De Dopper is niet alleen duurzaam, de fles is ook nog eens heel praktisch. Want met een Dopper heb je geen excuus om een single-use waterflesje in de winkel te kopen. En het is ook nog eens een bekertje ineen, hoe handig?!

Elk jaar belandt er voor meer dan 8 miljoen ton aan plastic afval in onze oceanen. Iedere minuut van de dag komt er meer en meer plastic bij. Dit was voor Dopper de reden om iets te veranderen! Zij hebben voor zichzelf een droom en dat is om schoon water in elke oceaan en kraan te verwezenlijken. Door te drinken uit de duurzame Dopper wordt er minder plastic afval geproduceerd en verdwijnt er minder plastic in de oceaan. 

Doppers zijn zonder twijfel duurzaam. En ja, het klopt dat de meeste Doppers van plastic worden gemaakt. Maar wel van plastic dat keer op keer gebruikt kan worden. En als je genoeg van de Dopper hebt, wat wij ons niet kunnen voorstellen, dan is het product volledig te recyclen. 

Elke verkochte fles van Dopper biedt mensen de mogelijkheid om een herbruikbare waterfles te verkiezen boven een single-use flesje. Van onderzoek tot inspiratiecampagnes en educatieprogramma's. Daarnaast worden er ook projecten voor schoon drinkwater in Nepal gestart. Wil jij een bijdrage leveren aan de natuur? 

Shop dan hier jouw Dopper

Over de vloer

De vloeren van Respectables worden met respect voor natuur en milieu gemaakt! Respectables vloeren bestaan uit natuurlijke grondstoffen en zijn volledig recyclebaar. Bovendien heb je door het gemakkelijke kliksysteem geen lijm nodig en gaan de vloeren daardoor langer mee. 

De duurzame vloerencollectie van Respectables zijn exclusief verkrijgbaar bij de Thuisin formule, dus ook op onze vloerenafdeling te vinden. De vloeren bestaan uit natuurlijke grondstoffen die volledig hernieuwbaar zijn. De vloeren zijn volledig recyclebaar, omdat ze een minimale footprint achterlaten. 

Respectables werken met producten van Europese herkomst, ze ondersteunen regionale economieën en besparen op transport en CO2-uitstoot. Deze collectie bestaat uit zes soorten gemaakt van stroken, marmoleum en kurk. Welke beschikbaar zijn in hout- of tegellook in meerdere kleuren en dessins. De vloeren hebben stuk voor stuk natuurlijke eigenschappen wat de vloeren lang houdbaar maakt, zo ben je zeker van een duurzame vloer in huis. 

Do good!

Het verlichtingsmerk Good & Mojo is ook een prachtig duurzaam product wat je in huis wilt hangen. Good & Mojo is onderdeel van het merk It’s about RoMi, beide merken hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de mens en onze planeet. Net zoals It’s about RoMi is Good & Mojo duurzaam en staan ze dicht bij de natuur.

Het merk gebruikt voor de productie van hun collectie alleen maar duurzame materialen zoals kurk, gerecycled papierpulp, houtsnippers, eco-linnen en bamboe. Het materiaal van bamboe wordt bijvoorbeeld gebruikt omdat het een sterke, flexibele en snelgroeiende plant is. De snelst groeiende plant kan tot wel 100 cm groot worden binnen 24 uur en wanneer je deze snoeit dan groeit hij weer terug. Er wordt ook gebruikt gemaakt van houtsnippers, wat overblijfselen zijn van houtverwerking. Het is de grondstof voor houtpulp, maar wordt ook wel gebruikt als biomassabrandstof en organische bodembedekking in tuinieren en landschapsarchitectuur.

Bovendien zet Good & Mojo zich wereldwijd in voor het leveren van zonneproducten aan kansarme gezinnen. We weten dat meer dan 1 miljard mensen op de wereld leven van het elektriciteitsnet zonder toegang tot elektriciteit en stroom. De stichting WakaWaka, in samenwerking met Good & Mojo, strijdt tegen deze energiearmoede en wil ervoor zorgen dat iedereen veilige en duurzame zonne-energie heeft. Daarnaast wordt er voor elke verkochte lamp een boom geplant. Waarom doen ze dat? De bomen worden geplant om de CO2-uitstoot die ze verbruiken bij het produceren van de lampen weer te compenseren. De noodzaak van het planten van de bomen is om ontbossing tegen te gaan en bossen te herstellen want hiermee creëer je een betere natuur met een positief sociale impact.

Ontdek de collectie van Good & Mojo

Zuivere koffie

De Albert Kuip Coffee Chair van het Nederlandse woonmerk Zuiver is een echt designstuk voor in huis. En je gelooft het of niet, maar de stoel wordt deels gemaakt van koffiedik. Zuiver noemt zichzelf geen duurzaam merk, maar heeft wel de eerste bescheiden stappen gezet op weg naar duurzaamheid. Langzaamaan introduceren ze de eerste duurzame productontwerpen in hun collectie. 

In 2019 presenteerden ze de Thirsty stoel, een stoel die gemaakt is van geupcyclede petflessen. Dit jaar hebben ze de nieuwe, bewuste editie van de iconische Albert Kuipstoel geïntroduceerd, een bioplastic versie die voor 42,5% uit koffiedik bestaat. Onlangs kondigden ze ook The Ocean Chair aan, een stoel gemaakt van 100% oceaanplastic.

Maar voor Zuiver is dit pas het begin, ze hebben een duidelijk doel voor ogen. In 2030 willen ze namelijk het gebruik van niet-hernieuwbare materialen en grondstoffen terugdrinken en volledig vervangen door gerecyclede en hernieuwbare alternatieven. De merknaam dankt zijn naam aan het Nederlandse woord 'puur' en de reis naar verduurzaming met een pure en transparante mindset wordt gestart. Wordt dus vervolgd de komende jaren...

Is duurzaamheid voor jou ook een belangrijk onderwerp? Kom dan eens langs in onze winkel en ontdek de duurzame producten hierboven beschreven. Tot snel!

Bekijk onze openingstijden

Delen