Hoe vind je de perfecte barkruk of barstoel?

Hoe vind je de perfecte barkruk of barstoel?

Ben je je keuken of eetkamer opnieuw aan het inrichten en heeft een bar je altijd al aangetrokken? Als je een bar of kookeiland op het oog hebt die helemaal aansluit bij jouw stijl, wil je er natuurlijk ook bijpassende barkrukken of barstoelen bij hebben. Barkrukken en -stoelen komen ook op andere plaatsen in en rondom het huis van pas. Zo zijn ze ook goed te combineren met een hoge tafel! Maar waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van barkrukken? Wij leggen dat graag uit!

Het verschil tussen een barkruk en een barstoel

Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt of er een verschil bestaat tussen een barkruk en een barstoel? Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar in de basis hebben ze wel degelijk een verschil. Het is net als bij andere stoelen en krukken. Een barstoel heeft een rugleuning en soms ook armleuningen, een barkruk niet. Als je een keuze gaat maken wat voor jou ideaal is, is het verstandig om bij jezelf na te gaan hoe vaak en hoe lang je de barkrukken of –stoelen gaat gebruiken.

Het comfort en voordelen van barkrukken en –stoelen

Barstoelen zitten comfortabel. Hoewel de rugleuning vaak niet heel hoog is, geeft het toch de ondersteuning die je nodig hebt. Het toevoegen van kussens kan ook helpen om comfortabel te kunnen zitten. Kijk vooral voor jezelf wat je prettig vindt!

Het voordeel van een barkruk is dat je er ook scheef of omgedraaid op kunt zitten. Er zijn ook enkele barstoelen die draaibaar zijn op het onderstel waardoor je ook gemakkelijk omgedraaid kunt gaan zitten.

De juiste hoogte

Een barkruk is doorgaans hoger dan een (eetkamer)stoel. Hierdoor is een goede balans belangrijk. Het berekenen van de juiste hoogte van je barkruk komt precies. Ga bij de berekening uit van de bovenkant van het blad van je bar of tafel uit. Deze mag maximaal 30 cm hoger zijn dan de zitting van de stoel. Wil je meerdere krukken naast elkaar? Ga dan uit van 60 cm ruimte per barkruk of –stoel.

Kies jouw stijl

Nu het meten achter de rug is, is het tijd voor het uitzoeken van barkrukken die bij jouw stijl passen! Er zijn allerlei verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Zo kun jij het model vinden dat niet alleen goed zit maar ook bij jouw stijl past!

Naast dat de barkruk of –stoel jouw smaak moet zijn, moet het ook passen in de omgeving. Als er weinig beschikbare ruimte is, zal de keuze voor een smaller model vanzelfsprekend zijn. Bij een klassieke stijl kies je waarschijnlijk sneller voor een barkruk gemaakt van natuurlijke materialen. Met de juiste barkruk kun je een bijzonder accent geven aan de ruimte!

Bij het uitzoeken van barkrukken of -stoelen komt het één en ander kijken. Maar dit is een leuk en creatief proces waarbij jij jouw eigen stijl en smaak kunt toepassen! Wanneer je onze tips volgt, dan weten we zeker dat jij dé perfecte barkrukken of -stoelen uitzoekt! Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Kom kijken bij ons in de winkel & vraag onze adviseurs voor hulp. Zij helpen je graag verder!

Ontdek de mogelijkheden van een interieuradvies

Delen