De stoerste industriële meubels

De stoerste industriële meubels

Dé ingrediënten voor een industrieel meubel zijn, een robuust voorkomen, rustige kleuren en een minimalistisch design. Ben jij ook zo gek op een industriële inrichting? Creëer met stoere industriële meubels de gewenste sfeer. Je kunt alle kanten op met industriële meubels, ga voor functioneel, een uniek ontwerp en donkere kleuren. Zo heeft de ruimte hoe dan ook een warme en prettige sfeer om in te werken of wonen!

Bekijk al onze meubelen

Stoere materialen

Industriële meubels krijgen hun uitstraling dankzij het gebruik van verschillende, robuuste materialen. Hieronder hebben we de mooiste industriële materialen op een rijtje gezet!

Beton

Over het algemeen hebben betonnen meubels een redelijk koele uitstraling, maar toch ook heel stoer. Bovendien is het beton erg stevig. Het wordt dan ook vaak gebruikt bij tafels, als tafelblad. Met een minimalistisch frame van metaal. Denk aan allerlei tafels, van salontafels tot bijzettafels!

Leder

Vaak wordt bij gestoffeerde meubelen gekozen voor leer bij industriële meubels, als vervanger van meubelstof. Hierdoor krijgen de meubelen een koelere en stuggere uitstraling. Zo is een veel gebruikte leersoort rundleer, dit heeft een toffe, ruwe uitstraling. Je ziet het dan ook terug bij de industriële banken, deze zijn vrijwel altijd van leer gemaakt. Ook zien we het leer veel terugkomen bij stoere industriële eetkamerstoelen en krukken.

Onbewerkt hout

Een ander materiaalsoort dat een ontzettend robuuste uitstraling heeft is onbewerkt hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eikenhout. Dit is erg stevig en de nerven van het hout zijn super stijlvol. Daarnaast zorgt de uitstraling van eikenhout in welke ruimte dan ook, voor een warm gevoel. We zien het hout veel terug komen in eettafels, eetbanken en dressoirs met een industrieel tintje.

Metaal

Een ander kenmerkend materiaal voor een industrieel meubel, is metaal. Vaak wordt het materiaal geassocieerd met oude fabrieken en machines. Over het algemeen zien we dat metaal gecombineerd wordt met andere industriële materialen. Zo wordt metaal veel gebruikt als onderstel, voor een tafel met een betonnen blad of een houten tafelblad. Ook zien we metaal terugkomen in kasten, eetkamerstoelen en toffe woonaccessoires. De glans van het metaal geeft ieder meubel een chique, maar toch robuuste uitstraling.

Rustige kleuren

Industriële meubels hebben vaak rustige kleuren, door het gebruik van ruwe en onbewerkte materialen. Het gebruik van beton en metaal zorgen ervoor dat veel meubels uit diverse grijstinten bestaan, wat zorgt voor een koele uitstraling. Meubels waarbij onbewerkt hout gebruikt is daarentegen, zorgen juist voor een warme look. Deze zijn vaak in allerlei warme, bruintinten te vinden. Bij meubels waar men leer gebruikt heeft, heb je meer keus. Aangezien het leer vrijwel in ieder kleur leverbaar is. In een industrieel interieur zullen vooral matte kleurvarianten het ontzettend goed doen!

Minimalistisch design

Details zal je bij industriële meubels niet zou gauw zien. Door hier niet voor te kiezen, krijgen de meubelen een extra onbewerkte en robuuste uitstraling. Je moet namelijk het gevoel krijgen dat de meubel direct vanuit een oude fabriekshal zijn meegenomen. Wil jij graag een industrieel interieur? Let op het juiste materiaalgebruik, de juiste kleuren en het minimalistische design, en maakt er wat mooi van!

Wil jij graag inspiratie opdoen? Kom eens langs in de showroom!

Bekijk de openingstijden

Delen