Even bijkletsen met interieurontwerper Francien

Even bijkletsen met interieurontwerper Francien

Francien is één van de gezichten achter het interieuradvies van Boer Staphorst. Samen met Annemarie creëert Francien de mooiste interieurplannen vanuit het ontwerphuis middenin onze winkel. Maar waar wordt ze blij van als ze niet bij Boer aan het werk is, wat is haar interieur handtekening en waar is ze het meest trots op? Wij hebben het haar gevraagd!

Wie is Francien?

Francien werd 33 jaar geleden geboren in Heerenveen en woont in het mooie Zwolle met haar man en hun drie jongens. Ze werkt drie dagen in de week bij Boer en geeft hier de meest uiteenlopende interieuradviezen aan mensen die zelf niet weten waar ze moeten beginnen met inrichten. "Ik houd van gezelligheid en er op uit gaan met mijn gezin of vrienden. Maar tegelijkertijd ben ik ook iemand die heel erg van rust houdt. Een goede balans vind ik belangrijk."

Wanneer ben je bij Boer Staphorst terecht gekomen?

"Dit jaar werk ik alweer vijf jaar bij Boer! Ik ben begonnen als winkelstylist met het inrichten van stijlkamers en het maken van seizoen presentaties. Langzaamaan kwam er in de winkel van klanten steeds meer vraag naar interieuradvies. Vanaf dat moment ben ik me volop op interieuradvies gaan richten. Inmiddels doe ik dit al bijna drie jaar, sinds kort vanuit ons nieuwe ontwerphuis middenin de winkel."

Wat doe je in je vrije tijd?

"Ik rommel graag in huis en ben tegelijkertijd druk met mijn jonge gezin. Drie jongens vragen veel aandacht, dus even het huis uit vind ik af en toe ook heerlijk. Wandelen, shoppen of gezelligheid met vrienden, daar ben ik altijd wel voor in. Verder kun je me elke week op de tennisbaan vinden!"

“Gezelligheid met vrienden,

daar ben ik altijd wel voor in”

 

Wat is je favoriete vakantieland?

Hier hoeft Francien niet lang over na te denken: "Italië! Wat is het toch een heerlijk land met een prachtige natuur en gezellige mensen. Ik struin graag rond in al die oude stadjes en dorpjes met de leukste winkeltjes. Maar ook om de cultuur op te snuiven en volop inspiratie op te doen. En niet te vergeten; heerlijk Italiaans eten. Want wie houdt er nu niet van een verse Italiaanse pizza?"

Hoe ziet jouw eigen interieur er uit?

"Ik ben gek op kleur, er is inmiddels geen wand meer wit! Blauw- en groentinten zijn al heel lang mijn favoriet. Maar aangezien ik de enige vrouw in huis ben, voeg ik af en toe ook stiekem wat roze tinten toe. Ons interieur bestaat uit een mix van verschillende stijlen en vind ik het leuk om hier en daar een mooie eyecatcher toe te voegen. Daarnaast hou ik er van om zelf een passend meubelstuk te ontwerpen. Zo heb ik onlangs een tv meubel ontworpen die perfect in de ruimte en ons interieur past. Onze laatste toevoeging aan het interieur? Die hele gave Rope hanglamp van HKliving!"

Wat is je lievelingsplek in huis?

"Oei, dat is een moeilijke. We hebben zoveel heerlijke plekjes in huis. Maar als ik dan toch moet kiezen: de eettafel. Ik zit liever aan de eettafel dan dat ik hang op de bank. Bovendien breng ik hier veel tijd door met mijn gezin maar ook alleen met een leuk tijdschrift. Zodra het mooi weer is, gaan de tuindeuren lekker open en zit ik in de tuin te genieten van de zon."

Wat vind je de leukste trend van dit moment?

"Je het vast al aankomen: kleur! Ik vind het erg leuk om te zien dat mensen door kleur geïnspireerd worden en dus zelf ook meer durven toe te passen. Daarnaast vind ik het zelf erg mooi dat de vormgeving van meubelstukken steeds verfijnder wordt. Denk bijvoorbeeld aan een tafel met ranke poten of een bank met ronde vormen."

“Ik ben gek op kleur,

er is inmiddels geen wand meer wit in huis!”

 

Wat is jouw interieur ‘handtekening’?

"Ik ben gek op het combineren van de meest uiteenlopende materialen. Als ik een interieurontwerp maak, probeer ik altijd met verschillende materialen te spelen en daarmee een spannend effect te creëren."

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

"Werkelijk overal! Allereerst natuurlijk uit de winkel van Boer maar eveneens uit de leukste interieur magazines, een museum of een restaurant. Ook als ik in een leuke stad of lekker in de natuur rondloop, doe ik volop inspiratie op."

Waar word je blij van als je aan het werk bent?

"Het maken van een interieurontwerp is een heel proces. Ik word er dan ook helemaal blij van als ik voor mensen een interieurontwerp mag maken en er uiteindelijk een plan ligt waar ze blij mee zijn en ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Daarnaast vind ik het stiekem ook erg leuk wanneer een interieurontwerp totaal uit mijn comfortzone ligt en dus ook voor mezelf een uitdaging is. Hier komen vaak hele verrassende resultaten uit!"

Op welke opdracht ben je het meest trots?

"Voor het Meer van Eysinga hebben we verschillende vakantiewoningen ingericht. Dit zijn vakantievilla’s aan het water in Friesland. We zijn begonnen met de modelwoning en van daaruit hebben we meerdere prachtige huizen mogen inrichten. Het leuke is dat elke woning heel anders is ingericht. Ik ben dan ook erg trots op het eindresultaat!"

Wat is jouw ultieme stylingtip?

"Je interieur wordt er vaak zoveel spannender van als alle wanden een kleur hebben in plaats van slechts één wand. Mijn ultieme stylingtip is dan ook: durf te experimenteren met kleur!"

Francien en Annemarie komen vaak met ideeën waar je zelf nog nooit aan hebt gedacht. Op basis van jouw persoonlijke wensen, de plattegrond van jouw woning en leefsituatie stellen zij een interieurplan voor jou op. Dus ben je op zoek naar een interieur wat echt bij jou past? Maak dan een afspraak met één van onze interieurontwerpers in het ontwerphuis bij Boer en laat je inspireren!

Bekijk alle mogelijkheden voor een interieuradvies

Delen