Even bijkletsen met interieurontwerper Lotte

Even bijkletsen met interieurontwerper Lotte

Sinds kort is Lotte werkzaam als interieurontwerper bij Boer Staphorst. Samen met haar naaste collega's Francien en Annemarie voorziet ze onze klanten van het juiste interieuradvies. Wij gingen in gesprek met Lotte om de persoon achter haar te leren kennen, te ontdekken wat zij een gave interieurtrend vindt en waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Tijd om Lotte beter te leren kennen!

Wie is Lotte?

Lotte is een geboren en getogen Staphorster. Ze is 19 jaar oud en woont nog gezellig thuis bij haar ouders. Momenteel werkt Lotte als zaterdag-/vakantiekracht bij Boer als interieurontwerper. "Mijn liefde voor interieur ontwerpen is ontstaan tijdens een verbouwing in mijn ouderlijk huis. Ik vind het namelijk leuk om met een creatieve blik naar interieur te kijken en iets unieks te creëren.

Wanneer en hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Voor Lotte is het een heel leuk verhaal hoe ze hier terecht is gekomen. Vanuit haar opleiding heeft ze stage gelopen op de stylingafdeling, bij Francien en Annemarie. Lotte: "Ik had het tijdens mijn stage onwijs naar mijn zin. En toen kwam ik erachter dat Francien en Annemarie wel wat extra hulp konden gebruiken. Zodoende ben ik hier eigenlijk blijven plakken." Op deze manier kunnen onze klanten nu ook op zaterdag interieuradvies krijgen en ondersteunt Lotte in de vakanties. Zo is er meer ruimte om adviezen in te plannen. 

"Tijdens mijn stage had ik het onwijs naar mijn zin!"

Wat is je favoriete vakantieland?

"Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet echt een grote wereldreiziger. Maar als ik dan toch een land moet kiezen, dan kies ik voor Italië." De reden? Ze vindt dat het land een hele fijne, rustige vakantiesfeer heeft. Lotte: "In het land is van alles te doen, te beleven en te zien. Ik kan namelijk wel van mijzelf zeggen dat ik een echte doener ben op vakantie. Daarbij maken het eten, het landschap en het heerlijke weer het een totaal ander land dan Nederland. Op deze manier voelt het voor mij ook echt aan als vakantie."

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

In haar vrije tijd is Lotte vaak te vinden in de turnzaal, om zelf te trainen of om aan het werk te gaan als turntrainster. "Ik vind het ook heerlijk om te shoppen, muziek te maken of gezellig af te spreken met vrienden. Ook heb ik een hond, waar ik regelmatig wandelingen mee maak in het bos. Heerlijk even een frisse neus halen!"

Hoe ziet jouw eigen interieur er uit?

Zoals we net al zeiden, woont Lotte nog thuis bij haar ouders. Dus daarom vroegen we haar hoe ze haar eigen kamer heeft ingericht. "Mijn eigen kamer bestaat, eigenlijk heel standaard, uit een grote kledingkast en een bed. Eén wand heb ik diepblauw geverfd. Aan deze wand hangt een plank met allerlei verschillende posters in witte en gouden lijsten. Daarnaast hangen mijn gitaren aan de muur. Eerder was hier ook nog een groot werkbureau te vinden, maar die nam zoveel plek in beslag dat ik deze heb verplaatst naar mijn werkkamer."


PS: dit is niet de slaapkamer van Lotte ;) 

Wat is je lievelingsplek in jouw ouderlijk huis?

Wanneer we dit aan Lotte vragen, moet ze even goed nadenken over deze vraag. Maar uiteindelijk komt ze dan toch uit bij het welbekende hoekje, in de woonkamer, op de bank. "Ik vind het heerlijk om daar zo af en toe een filmpje te kijken op de bank."

Hoe zou jij je eigen huis inrichten?

Ondanks dat ze nu nog bij haar ouders woont, zijn we toch wel benieuwd hoe ze haar eigen huis in de toekomst gaat inrichten. Lotte kijkt er namelijk heel erg naar uit om een eigen woning te hebben die ze zelf kan inrichten en helemaal los kan gaan. "Qua stijl houd ik erg van chic met hier en daar een glimmertje. Daarnaast trekt kleur mij heel erg en zou ik in huis geen enkele muur wit laten."

Als we vragen welke kleur Lotte enorm aanspreekt, dan hoeft ze niet lang na te denken. Lotte: "Blauw is een kleur die mij enorm aanspreekt. Dit zou ik in verschillende tinten, van licht tot donker, combineren met goud. Lichtgroen vind ik ook een gave tint om te combineren met dit palet. Daarnaast houd ik van iets unieks in huis en vind ik een keukeneiland met afgeronde hoeken onwijs gaaf. Dit is hoe ik er nu over denk, maar tegen de tijd dat het zover is dan kan het zo weer veranderd zijn." Dus we zijn heel benieuwd hoe haar interieur er tegen die tijd uitziet.

Aan welk interieuritem ben je het meest gehecht en waarom?

"Er is niet een item waar ik het meest aan gehecht ben, maar thuis hebben we een krukje met Staphorster Stipwerk erop. Deze is altijd van mijn oma geweest, waardoor het sowieso een waarde voor mij heeft. Maar om heel eerlijk te zijn, ben ik stiekem ook wel een beetje fan van het Staphorster Stipwerk."

Wat vind jij de leukste interieurtrend van dit moment?

Ook hier hoeft Lotte niet lang over na te denken. "Wat ik heel erg gaaf vind, zijn de modulaire banken die je tegenwoordig steeds meer en meer ziet. Een modulaire bank bestaat uit meerdere delen die je op verschillende manieren tegen elkaar aan kan zetten. En wat ik zo leuk vind aan zo'n bank is dat je met de elementen kunt schuiven tot de beste opstelling in huis. Zo blijft de bank altijd verrassend! Daarnaast vind ik dat je een modulaire bank ook heel mooi midden in een ruimte kan zetten, hoe gaaf is dat?!"

"Een modulaire bank vind ik een onwijs gaaf item voor in huis!"

Wat vind jij belangrijk in een interieur?

Voor Lotte is het belangrijk dat een woonhuis echt 'eigen' aanvoelt. Lotte: "Ik vind dat een interieur persoonlijk moet zijn. Maar door af en toe wat gedurfder te denken, mag een interieur ook best uniek zijn."

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Lotte gaat soms gericht op zoek naar inspiratie en dan maakt ze vooral gebruik van websites en/of magazines. Maar soms doet ze onbewust ook heel veel inspiratie op in haar omgeving en/of in een museum. Dus eigenlijk doet ze bewust en onbewust veel inspiratie op in het dagelijks leven.

Waar word je blij van als je aan het werk bent bij Boer?

"Wat ik zo leuk vind aan het werken bij Boer, is dat dit werk telkens vernieuwend is. Elke klant die ik van advies voorzie, heeft een andere smaak en (woon)wensen. Waar ik enthousiast van word? Ik word heel enthousiast wanneer ik een gaaf en uniek eindresultaat heb gecreëerd en waar de klant dan ook erg blij mee is."

Wat is jouw ultieme stylingtip?

"Mijn ultieme stylingtip is dat je jouw ruimte durft te gebruiken! Dit kun je bijvoorbeeld doen door iets groots neer te zetten of op te hangen. Want ik ben van mening dat iets groots soms rustiger oogt dan meerdere kleine elementen bij elkaar. Ook door elementen centraal in de ruimte te zetten, creëer je ruimtelijk een spannende indeling in jouw interieur."

Samen met Francien en Annemarie komt Lotte met ideeën waar je zelf nog niet eerder aan hebt gedacht. Op basis van jouw persoonlijke (woon)wensen, de maten en plattegrond van jouw woning en jouw leefsituatie wordt er een interieurplan opgesteld. Dus ben je van plan om jouw interieur aan te pakken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak dan een afspraak met één van onze interieurontwerpers in het ontwerphuis en laat je volop inspireren!

Bekijk alle mogelijkheden voor een interieuradvies

Delen