Een keuken op maat

Een keuken op maat

Welke indeling wil je? Draait het raam naar binnen? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Er komt veel op je af tijdens het uitzoeken van een keuken. Om er voor te zorgen dat jij een keuken op maat krijgt, die perfect in jouw leven past, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet! Wanneer je deze tips doorlopen hebt, ben je ook goed voorbereidt voor een eerste afspraak.

Ontdek de mooiste keukens

Tip 1: Bepaal de beschikbare ruimte

Een keuken op maat ontwerpen begint al bij de afmetingen. Bepaal van te voren de beschikbare ruimte met de exacte afmetingen. Geef ook aan waar de ramen en deuren zich bevinden en op welke manier ze open gaan, naar binnen of buiten. Heb je een plattegrond van de ruimte, neem dit mee tijdens het uitzoeken van een keuken. Zo krijg je meteen een ontwerp op maat.

Tip 2: Gewenste opbergruimte

Bedenk van te voren hoeveel opbergruimte je wenst. Heb je momenteel voldoende opbergruimte of wil je in een nieuwe keuken meer opbergruimte? Meer opbergruimte betekent niet altijd een grotere keuken. Extra opbergruimte is op verschillende manieren te creëren. Daarbij geven we nog een tip; zorg ervoor dat je meer opbergruimte krijgt dan je in eerste instantie nodig bent. Je verzamelt steeds meer keukenspullen en zo heb je over een aantal jaren nog steeds voldoende opbergruimte.

Tip 3: Denk aan de installatie

Een belangrijk punt waar vaak niet aan gedacht wordt, is de installatie van de keuken. Voornamelijk bij een nieuwe keuken in een bestaande woning zijn er veel installatiepunten waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het ontwerpen van de nieuwe keuken. Houd er rekening mee wanneer je een compleet andere indeling wilt dat er veel installatiepunten verplaatst moeten worden zoals de gasaansluiting, stopcontacten, aansluiting afzuigkap. Bekijk wat de mogelijkheden en extra werkzaamheden zijn. Besluit aan de hand daarvan of je het definitief wilt.

Lees meer over onze eigen montageservice

Tip 4: Zet jouw wensen op papier

Jouw nieuwe keuken moet een droomkeuken worden, dat voldoet aan je wensen. Om te voorkomen dat je tijdens de eerste afspraak een wens vergeet te melden, is het handig om jouw wensen op papier te zetten en dit mee te nemen. Zo weet je zeker dat al jouw wensen besproken worden en je daadwerkelijk een keuken op maat laat ontwerpen!

Tip 5: Download de keukenchecklist van Boer Staphorst

De keukenchecklist is een handig overzicht van veel gestelde vragen tijdens een eerste afspraak. Je moet over zoveel punten nadenken tijdens het uitzoeken van een keuken en de keukenchecklist is dan ideaal als hulpmiddel.

Dowload de keukenchecklist

Delen