Opzoek naar de perfecte terrasoverkapping?

Opzoek naar de perfecte terrasoverkapping?

Weet je wat nu echt een verrijking is van zowel je woning als tuin? Een terrasoverkapping waar je elk seizoen heerlijk kunt vertoeven. Maar voordat je lekker kunt neerploffen, is het wel belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aspecten bij het aanschaffen van een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping is namelijk een product die je voor meerdere jaren aanschaft. Daarom leggen we je graag uit waar je op moet letten en welke keuzes je kunt maken. 

Ontdek meer over onze overkappingen

Controleer de CE-markering

Heb je een kleine of grote tuin? Geen probleem, want een terrasoverkapping is verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen of kunnen zelfs voor jou op maat gemaakt worden. Meestal kan er wel voldaan worden aan jouw wensen. Er zijn namelijk zelfs daken voorzien van sterke profielen, zodat je zo min mogelijk palen hebt. Maar omdat deze daken niet altijd worden toegepast op de grote afmetingen is de CE-markering in het leven geroepen. Want veiligheid staat tenslotte voorop!

Vanaf 1 juli 2014 is het verplicht dat alle onderdelen van een dragende staalconstructie zijn voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag niet meer in de handel zonder CE-markering. Vraag daarom altijd of het product is voorzien van een CE-markering.

Waar moet ik allemaal op letten?

Wanneer je een terrasoverkapping koopt, heb je de keuze uit twee types dakvulling, namelijk glas of polycarbonaat. Het type met polycarbonaat is een goedkopere variant dan glas, maar kwalitatief zeker niet minder. Vervolgens kun je ervoor kiezen om te gaan voor polycarbonaat vulling opaal, helder of 2-kamer helder. Kies je voor een terrasoverkapping met een glazen vulling dan is dit een luxere mogelijkheid. Hierbij krijg je de keuze tussen helder of opaal veiligheidsglas.

Ontdek de aluminium overkapping

Nadat je de vulling voor jouw terrasoverkapping hebt gekozen, maak je een keuze in het soort goot en staanders. Je zou denken dat niet dit heel spannend is, maar deze bepalen toch wel deels de uitstraling van jouw overkapping. Je kunt kiezen tussen een rechte, een ronde of klassieke goot. Heb jij bijvoorbeeld een klassieke tuin? Dan kun je het beste kiezen voor een klassieke goot en staander, want deze sluiten daar erg mooi op aan. Heb je juist een hele moderne tuin? Dan kies je voor een ronde of een rechte goot voor een stoere uitstraling.

Om het geheel passend te maken bij jouw terrasoverkapping moet je goed nadenken over de kleur van de terrasoverkapping. Deze is namelijk bepalend voor de algehele uitstraling van jouw woning. Er zijn standaardkleuren, maar je kunt natuurlijk ook een hele andere kleur kiezen als dat beter bij je huis past. Als jij de RAL-kleuren van o.a. jouw kozijnen weet, dan kun je de overkapping in de dezelfde of bijpassende kleur laten produceren.

Een goede fundatie is nodig voor stabiliteit. Bekijk van tevoren daarom goed naar de mogelijkheden in jouw tuin. Misschien heb je wel helemaal in je hoofd zitten dat je een terrasoverkapping wilt, maar heb je wel eens nagedacht over de alternatieven? Bijvoorbeeld een lamellendak, waarbij je zelf je schaduw kunt reguleren door de elektrisch bedienbare lamellen. Daarnaast heeft het ook een mooie en moderne uitstraling.

Advies van onze specialisten

Zo zie je maar dat je met redelijk veel aspecten rekening moet houden als je een terrasoverkapping in jouw tuin wilt. Hopelijk hebben we je hier een handje mee op weg geholpen bij het maken van de juiste keuze. Vind jet het nog altijd lastig? Kom dan eens langs en laat je dan informeren door onze specialisten.

Bekijk onze openingstijden en kom langs voor deskundig advies!

 

Delen