Een duurzame badkamer met de kranen van Hotbath

Een duurzame badkamer met de kranen van Hotbath

Het ‘vergroenen’ van je woning wordt een steeds belangrijker onderwerp. De stijlvolle kranen van Hotbath dragen bij aan jouw duurzame woning. Voeg daarnaast wat fris plantengroen toe aan jouw badkamer en jij waant je helemaal op Bali of Costa Rica!

Duurzame kranen

Duurzaamheid is bij Hotbath een belangrijk onderwerp. Uiteraard zonder comfort in te leveren! Je kan eenvoudig de energierekening verlagen door op water te besparen. Een win-winsituatie. Enkele duurzame opties van Hotbath:

  • Om de producten nog energiebesparender en duurzamer te maken, maakt Hotbath gebruik van aantal unieke systemen. Zo zorgt het Flower Power System er voor dat de kranen koud water geven in de neutrale stand (recht naar voren). In tegenstelling tot éénhendel kranen, waar pas koud water uit komt als de kraan volledig naar rechts wordt gedraaid. Zo gaan de kranen dus ongemerkt zuinig om met warm water!
  • Wil je nog meer water besparen? Alle wastafelmengkranen van Hotbath – of je nu voor inbouw of opbouw kiest- zijn voorzien van een begrenzing en verbruiken slechts 5,7 liter water per minuut, tegenover 9 à 10 liter die voorheen gebruikelijk was. Dat scheelt nogal een beetje!
  • Bijna alle producten van Hotbath zorgen voor een waterbesparing tot wel 50% dankzij het innovatieve EcoAir System. Door een speciale techniek wordt er lucht toegevoegd aan het water en geniet je van een heerlijke comfortabele straal én bespaar je tegelijkertijd op water. De regendouches van 20 cm verbruiken slechts 9 liter water per minuut. De grotere hoofddouches zijn ook voorzien van het EcoAir System en verbruiken 12 liter water per minuut. Dit lijkt veel maar is een stuk energiezuiniger dan de meeste reguliere regendouches.

Met de kranen van Hotbath kun jij dus genieten van een heerlijk spa gevoel en toch besparen op je waterrekening!

Bekijk meer Hotbath inspiratie

Trend: planten in de badkamer

Bij een duurzame badkamer hoort natuurlijk ook een ‘groene’ badkamer. Planten zorgen ervoor dat je je even op een tropische vakantiebestemming waant en brengen je badkamer echt tot leven. Wat het formaat van de badkamer ook is, je hebt altijd wel ergens plek voor een plant. Aan de radiator, boven de spiegel of in een nis bij het toilet. Of hang een bosje eucalyptus onder de douchekop. Dit is maar een kleine toevoeging maar zorgt wel voor een heerlijk spagevoel. Heb je een iets grotere badkamer en wil je het gelijk groots aanpakken? Met een wand vol varens kies je voor een superdeluxe hotel vibe!

Wist je dat planten behalve mooi ook heel gezond zijn? Zeker als je voor duurzame planten kiest. Planten zuiveren namelijk de lucht in huis. Ze zetten CO2 om in zuurstof. Bovendien filteren planten schadelijke stoffen uit de lucht. Hierdoor voel je je lekkerder én kun je beter presteren. Vraag bij jouw plaatselijke tuincentrum welke planten goed tegen vocht kunnen en welke planten de lucht in jouw ruimte het beste kunnen zuiveren!

Natuurlijke materialen

Wil je nog meer duurzame keuzes maken in de badkamer, dan zijn natuurlijke, onbewerkte materialen een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan een massief houten wastafelmeubel, tegels van natuursteen dat rechtstreeks uit de steengroeves komt of kranen in de puurste vorm messing. Deze kranen zijn afgewerkt zonder oppervlaktebescherming, waardoor de kleur op een natuurlijke wijze verandert. Door aanrakingen en invloeden van buitenaf gaat de kraan na verloop van tijd leven en vormt het materiaal een uniek patina.

Ben jij ook op zoek naar duurzame kranen? Bekijk een deel van de collectie van Hotbath in onze winkel. Of maak een afspraak met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag!

Plan jouw badkamerafspraak

Delen