De landelijke meubels maken jouw interieur gezellig!

De landelijke meubels maken jouw interieur gezellig!

Creëer een warme sfeer, waarbij jij je meteen thuis voelt, met landelijke meubels! Je hebt een hele boel mogelijkheden om jouw woning gezellig aan te kleden. De landelijke stijl heeft genoeg opties in kleuren, vormen en materialen. Ga voor een stijlvolle, romantische uitstraling en maak iedere ruimte in huis tot een plek waar echt geleefd wordt.

Bekijk al onze meubelen

Dé basics

Er bestaat geen ultieme landelijke stijl, er zijn namelijk zoveel mogelijkheden! Een ieder zal een ander idee hebben over een landelijk interieur. Maar het belangrijkste basis-ingrediënt voor landelijke meubels is toch wel: gezelligheid. In de woonkamer creëer je al gemakkelijk een landelijke woonstijl, door voor een knusse sfeer te zorgen met comfortabele stoffen banken, robuuste houten tafels en stoelen in natuurlijke stoffen en zachte kleuren. Wat dacht je van een klassieke schommelstoel of een dressoir uit grootmoeders tijd? Deze maken het plaatje af. Het allermooiste aan de landelijke meubels is dat deze niet naadloos afgewerkt hoeven te zijn, een krasje of deukje is juist tof!

Landelijke materialen en kleuren

De landelijke woonstijl geeft eigenlijk een soort van knipoog naar de natuur. Vaak wordt er voor de landelijke meubels dan ook gekozen voor massief hout, het liefst onbehandeld, hooguit licht gebeitst of gekalkt. Dit hout kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan vuren-, eiken- en beukenhout. Daarnaast zien we veel stoffen van natuurlijke aard terugkomen, zoals wol, linnen, vilt & sisal. Om de landelijke meubels af te stylen wordt er gebruik gemaakt van accessoires van stevige en eerlijke materialen zoals steen, keramiek en smeedijzer.
Qua kleuren en patronen blijft het binnen de landelijke woonstijl vrij rustig. Veelal worden natuurtinten gebruikt, zoals beige, grijs, crème en wit. Lichte pasteltinten worden toegevoegd als accentkleuren. Bovendien wordt er geen gebruikt gemaakt van opvallende motieven, gewoon uni, of maximaal een streepje of bladmotief zouden kunnen!

Inrichten met landelijke meubels

De landelijke meubels zijn hebben een echt karakter en moeten allesbehalve perfect zijn. Ga voor jouw eigen landelijke stijl en geef de ruimte een eigen draai! Gebruik niet te veel kleuren en houtsoorten, om zo de fijne, rustige sfeer te bewaren. Ga voor wat grotere zitmeubels, plofbanken, grote hoekbanken met veel kussens, en flinke fauteuils zodat je de hele familie kwijt kunt. Plaats daarbij wat kleine, ietwat simpele salontafel en bijpassende bijzettafels, om daar wat gezellig planten of accessoires op te plaatsen. Er mogen ruime kast geplaatst worden, om hierin alles wat een gezin nodig heeft op te bergen. De eettafel mag een echte leeftafel zijn, met genoeg, toffe eetkamerstoelen, zodat er altijd genoeg plaats is! Laat de gezelligheid maar komen, in een warme, landelijke keuken!

Ontdek de mooiste landelijke keukens

Wil jij graag inspiratie opdoen? Kom eens langs in de showroom!

Bekijk de openingstijden

Delen