Een mancave in eigen tuin!

Een mancave in eigen tuin!

Welke man heeft er niet af en toe wat ruimte nodig? Even tot rust komen, stoere mannenpraat met de boys en een biertje erbij. Wat een leven is dat zeg! Sorry dames, dit artikel is volledig gericht op de man. Want naast dat vrouwen een plek nodig hebben om zich terug te trekken, gaat er niks boven een mancave als we het hebben over personal space voor de man. In deze blog geven we jou drie reden waarom iedere man een mancave thuis moet hebben. Terwijl de vrijgezelle man zijn hele huis kan ombouwen tot mancave, is dat voor een man met partner (en misschien kids) wel anders. Tijd om aan de slag te gaan!

1 | De ideale plek om tot rust te komen

Na een lange, zware werkdag op kantoor, in de bouw of noem maar op hunkeren we eigenlijk allemaal naar een stukje comfort thuis. We vinden het fijn dat we weer naar huis mogen en tot rust kunnen komen. De door jou geclaimde hoek in de bank, biertje uit de koelkast en voetbal op de televisie, wat fijn thuiskomen is dat! Tot rust komen is dan ook de belangrijke reden waarom elke man een mancave wil hebben. Want als je teveel aan je hoofd hebt, dan raak je overprikkelt en krijg je een slecht humeur. Niet fijn na een lange werkdag. Je begrijpt hem al, tijd om een plek te creëren om te ontstressen. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid en gemoedstoestand, maar ook voor je relatie.

Een mancave is namelijk de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte, zodat je vervolgens weer genoeg energie krijgt en deze in jouw relatie en leven kunt stoppen. Biertje erbij, beentjes omhoog, echt even helemaal niets! Wist je dat er zelfs zogenaamde 'mancave-counselors' bestaan die mannen helpen met hun gezondheid door middel van het bouwen van mancaves? Ja, het is echt waar!

Toch liever een ander drankje dan een biertje? Dan hebben we voor jou drie heerlijke cocktailrecepten op een rij gezet die je in een handomdraai kunt klaarmaken. Easy & daarna lekker genieten! 

Bekijk hier onze cocktailrecepten

2 | Lekker socializen

Eigenlijk is het meest populaire onderdeel in de mancave de bar. Wat de reden daarvan is? Dat kun je vast wel raden! Een mancave is namelijk niet alleen de perfecte plek om volledig tot rust te komen, zoals we hierboven aangaven. Het is ook de ideale plek om gezellig af te spreken met vrienden en een drankje te drinken met je vrienden zonder dat je partner en/of kinderen jou storen. Even lekker een moment samen met de mannen!

Dus heb je zin in een avond met de mannen, nodig ze dan simpelweg uit in de mancave zodat dat jouw partner naar boven moet verkassen met een goede serie. Nee, niet nodig! Jouw mancave is dé plek waar je samenkomt met jouw vrienden. Meestal vinden we in een mancave sowieso een bar, maar denk ook aan een goede bank, een pooltafel en natuurlijk niet te missen een groot tv-scherm of beamer. Vergeet daarbij ook zeker de geluidsinstallatie niet, voor een gezellig muziekje op de achtergrond. 

3 | Richt het volledig in naar eigen smaak

Als vrijgezelle man kun je, zoals we hierboven ook al vertelden, jouw hele woning naar eigen wens inrichten en er een eigen mancave van maken. Als partner wordt dat een iets ingewikkelder verhaal, de meesten onder ons moeten het doen met een extra kamer in huis, een zolder, garage, kelder of schuur in de tuin. Thuis heb je misschien iets minder in te brengen wat betreft de inrichting. Behalve in jouw mancave! 

Van elke mancave is iets moois te maken! Dit is dan ook direct de derde reden waarom iedere man een mancave wilt hebben. Je hebt deze namelijk volledig naar eigen wens inrichten. De perfecte bank die jouw partner zo verschrikkelijk vindt? Geen probleem, jij zet hem in jouw mancave. Het is de beste plek om jouw favoriete items neer te zetten en op te hangen, zonder dat anderen er 'last' van hebben. Dus leef je helemaal uit in jouw eigen mancave.

Maar hoe creëer jij jouw ultieme mancave?

Allereerst is het goed om te weten wat je graag wil. Bedenk goed waar jij jouw mancave voor gaat gebruiken. Ga je de meeste tijd in jouw mancave doorbrengen om films te gaan kijken of gebruik je hem liever om te chillen met vrienden? Het is belangrijk om van tevoren deze dingen goed te plannen voordat je begint met het inrichten van deze mannenkamer. 

Wanneer je gaat inrichten, is het laatste wat je wilt dat de kamer eruit komt te zien als een suf kantoor. Zorg voor items die puur recreatief gebruikt worden of op zijn minst de indruk wekken dat de kamer een recreatieve ruimte is, maar dat is het tenslotte ook. Denk aan het neerzetten van een bank, grote tv, een bar en misschien wel een pooltafel. De mogelijkheden voor de inrichting zijn eindeloos, maar zorg er niet voor dat het er als een kantoor uit komt te zien. En verder hoeft er niet veel decoratie in. Paar planten voor wat gezelligheid en een goede circulatie van de zuurstof, een goede kapstok voor de gasten en een paar stoere accessoires. Meer heb je eigenlijk niet nodig!

Na het lezen van deze blog wil je zeker weten een mancave of niet? Dé ideale plek om jezelf even terug te trekken, volledig ingericht naar jouw smaak/wens. Dus hop, aan de slag en creëer jouw unieke mancave. Hapje & drankje erbij en nodig al jouw vrienden maar uit! Have fun! Heb je nog wat aankleding nodig voor de inrichting? Kom dan langs in onze winkel en ontdek op de decoratieafdeling jouw items die onmisbaar zijn in de mancave. 

Bekijk onze openingstijden

Delen