Dé 8 meestgestelde woonvragen op een rij

Dé 8 meestgestelde woonvragen op een rij

Jouw eigen interieur inrichten kan een ware uitdaging zijn. Je wilt dat het precies past bij jouw woonstijl, de ruimte en woonwensen. Welke kleuren kies je, welke indeling past het beste in jouw woning en hoe wordt jouw interieur een kloppend geheel? Het zijn verschillende vragen waar je tegen aan kunt lopen. Onze vaste interieuradviseurs Francien, Annemarie & Lotte geven jou hieronder antwoord op de acht meest gestelde woonvragen.

1) Waar let ik op bij het kiezen van kleur?

Veel mensen houden van kleur in huis, maar vinden het lastig te bepalen welke kleur het beste bij hen past. Francien: "Als je van kleur houdt en een statement met kleur wilt maken in jouw inrichting, dan kies je voor contrastkleuren. Wil je toch meer rust bewaren, dan adviseer ik om gebruik te maken van één kleurnuance." Met de juiste indeling kies je welke wanden je wilt accentueren met kleur. Van tevoren zoek je plaatjes via bijvoorbeeld Pinterest om te kijken welke kleuren jou aanspreken.

2) Hoe kom ik tot de juiste indeling?

Soms begint het te kriebelen om de indeling van het huis aan te pakken. Wanneer je dit wilt doen, probeer out of the box te denken. Denk niet binnen de lijntjes en probeer voor een andere indeling te gaan. Annemarie geeft aan dat het goed is om na te denken over het gebruik van de ruimte. Veel spullen om op te bergen, houd je ervan om met het gezin urenlang te tafelen of kijk je graag televisie? "Als interieuradviseurs kunnen wij jou helpen om een schets op maat te maken, zo krijg je een idee bij de grootte van de ruimte en kom je tot de juiste indeling."


Behoefte aan een interieuradvies met Francien, Annemarie of Lotte? Maak dan een afspraak met één van hen via de volgende button.

Maak hier jouw interieurafspraak


3) Ik wil graag een vloerkleed in huis, hoe groot moet dit vloerkleed zijn?

Een vloerkleed is een perfecte sfeermaker om losse items in jouw interieur te verbinden. "Eigenlijk zijn er geen regels hoe groot een vloerkleed moet zijn. Je kunt met een aantal dingen rekening houden maar het blijft een kwestie van smaak", geeft Lotte aan. Een grote woonkamer, dan kies je voor een groot vloerkleed. Om alle meubelen met elkaar te verbinden, plaats je de voorpoten op het vloerkleed. In een kleinere ruimte adviseren wij om de voorpoten niet op het vloerkleed te zetten. Zo oogt de ruimte groter en is het vloerkleed niet prominent aanwezig. Van tevoren weten hoe het staat? Ga dan aan de slag met kranten en/of tape om de grootte van het kleed te bepalen.

4) Wanneer kies ik voor een ronde eettafel?

Fan van urenlang tafelen? Dan spendeer je graag veel tijd aan de eettafel. Met een ronde eettafel doorbreek je de hoeken in jouw interieur. Vooral in een vierkante ruimte komt een ronde tafel super goed tot zijn recht. Wat wij heel erg leuk vinden aan een ronde eettafel is dat je gegarandeerd een gezellige avond hebt. Een ronde eettafel zorgt er namelijk voor dat je iedere tafelgenoot kunt aankijken en spreken zonder dat het een 1-op-1 gesprek wordt. Dat wil toch iedereen?!

5) Hoe pas ik een (woon)trend toe in mijn huis?

Trends heb je in de modewereld, maar ook zeker in het interieur. Het is leuk om met deze trends mee te gaan. "Maar we begrijpen als geen ander dat je niet jouw hele inrichting wilt omgooien om een trend in huis toe te passen", aldus Francien. Door middel van een paar kleine aanpassingen kun je een trend terug laten komen. Doe dit bijvoorbeeld door middel van kleurgebruik, verf de muren in een trendkleur. Of voeg enkele accessoires toe in deze trend. Dit doe je met een mooie vaas, prachtig vloerkleed of leuke kussens.

6) Hoe creëer ik meer opbergruimte in huis?

Met een paar slimme oplossingen creëer je praktische opbergruimte in huis. Een televisiemeubel met lades en kasten biedt ruimte aan apparatuur zodat deze niet in het zicht staat. Opbergmanden zijn handig wanneer je kinderen hebt en last hebt van rondslingerend speelgoed. Nieuwbouwwoningen hebben vaak een tussenstuk tussen het woon- en eetgedeelte. Door een hoge kast op deze plek te plaatsen, doorbreek je de ruimte en creëer je tegelijkertijd extra opbergruimte.

7) Hoeveel lampen heb ik nodig boven mijn eettafel?

Annemarie: "Het is simpel, de afmeting van de tafel is het uitgangspunt hoeveel lampen er boven de tafel gaan hangen." Heb je een grote eettafel van minimaal twee meter, dan heb je twee of drie hanglampen nodig voor voldoende licht. Om de lampen op te hangen, neem je het midden als uitgangspunt. Een ronde eettafel? Dan is één hanglamp voldoende voor het juiste licht, deze hang je in het midden van de tafel.

8) Hoe maak ik het gezellig in mijn interieur?

Voor veel mensen is gezelligheid in het interieur belangrijk en wij begrijpen dat wel. Er zijn veel manieren om sfeer te creëren. Door bijvoorbeeld verschillende materialen te combineren, denk aan een leren bank met een wollen vloerkleed. Ook door de muren te voorzien van kleur krijg je gezelligheid. Een donkere kleur maakt een hoek knusser. Maar kleur hoeft niet alleen op de muren gesmeerd worden, durf voor een gekleurde bank te kiezen in plaats van een veilig gekozen kleur en maak de bank af met leuke kussens in stijl. Elk huis is anders en vraagt om een andere aanpak, wij kijken graag met je mee.

Staat jouw woonvraag er niet tussen? Heb jij een woonvraag waar je graag een antwoord op wilt van Francien, Annemarie of Lotte? Plan dan een afspraak in met één van deze drie dames. Zij helpen jou graag met het vinden van jouw perfecte woonoplossing zodat jij van jouw huis, jouw thuis kunt maken.

Maak hier jouw interieurafspraak

Delen