Laden...

Mooi door mij

Mooi door mij

Een bijzonder merk met een nog veel mooiere gedachte. Een concept waar je echt even bij stil moet staan, het merk Mooi Door Mij! Want de makers van de producten van Mooi Door Mij hebben allemaal een (verstandelijke) beperking. Sinds kort verkopen we dit mooie merk bij Boer Staphorst en vertellen we je graag meer over dit merk. 

De organisatie achter het label

Stichting ZOdiEZiJN, opgericht in 2011, is een onafhankelijke stichting in Nederland die design en commercie koppelt aan de dagbesteding van mensen met een (verstandelijke) beperking. Want volgens hen heeft ieder mens waarde voor de maatschappij, ook mensen met een (verstandelijke) beperking. En een mens gaat groeien door waardering te krijgen voor het geleverde werk waarbij zinvolle producten maken de basis is. Daar is het label Mooi Door Mij uiteindelijk voor ontwikkeld.

De stichting coördineert de samenwerking tussen ontwerpers, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Het bestuur van de stichting bestaat ook alleen maar uit deskundigen uit de zorg en het bedrijfsleven. Margriet Knook heeft de dagelijkse leiding, die al 15 jaar lang ervaring heeft als begeleider van mensen met een beperking. Waarbij de opbrengst van het label wordt gebruikt voor de ontwikkeling van deskundigheid en investeringen in dagbestedingsprojecten.

Ben je een zorgorganisatie waar mensen als dagbesteding producten kunnen maken, dan kun je je bij de stichting ZOdiEZiJN aansluiten. De bedrijven die hun kennis en netwerk inzetten en hun rol als maatschappelijk verantwoord ondernemer daarmee vorm geven, zijn ook welkom bij de stichting.

De makers van Mooi Door Mij

Een groep Nederlandse ontwerpers hebben een aantal mooie producten ontwikkeld, die mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen maken. Bestaande ontwerpen die al aan bepaalde voorwaarden voldeden, hebben voor het label, de uitstraling van nu gekregen: nieuwe kleuren en een eigen stempel. Door het eigen karakter van het product laat je weten dat er met hart en ziel aan is gewerkt. 
Voor de dagbesteding in een zorginstelling is apparatuur en kennis van ambachtelijke technieken aanwezig. Van duurzame materialen zoals klei en papier worden producten gemaakt waar je absoluut de hand van de maker in ziet. En wat zijn het mooie producten! Je ziet dat de producten, zoals kaarsen, zeepjes en gebakbordjes door mensenhanden worden gemaakt. Er is geen anonieme perfectie uit een massafabriek, maar mensen die er met hart en ziel aan hebben gewerkt.
De allermooiste gedachte achter dit label is wel dat het werk voor de collectie, de makers een eigen rol geeft in de maatschappij. Iets wat heel erg fijn is voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Het biedt ze een persoonlijke uitdaging en een zicht op de toekomst. Een mooiere gedachte kan er niet achter een merk zitten vinden wij en dit is dan ook de reden dat je het merk vanaf nu in onze winkel kunt verkrijgen.

Het is dus zeker de moeite waarde om dit mooie merk in onze winkel te bewonderen & je draagt hierbij ook je steentje bij aan de maatschappij! Je kunt Mooi Door Mij vinden op onze woondecoratieafdeling.

Bekijk de openingstijden

Delen