We maken er een onvergetelijke maand van!

We maken er een onvergetelijke maand van!

Ben jij al voorbereid op de feestdagen? Want de tijd van gezellig tafelen, lekker eten en dat allemaal in combinatie met goed gezelschap breekt weer aan. Lekker eten aan een perfect gedekte tafel, dat betekent eigenlijk dubbel scoren. Hulp nodig? In deze blog geven we jou de beste tips voor het dekken van de feesttafel en shop je tegelijkertijd heel eenvoudig jouw favoriete items. Laten we er een onvergetelijke maand van maken!

Besteed aandacht aan jouw tafel

Tijdens een heerlijk feestmaal besteden we niet alleen aandacht aan het eten, maar het dekken van de tafel is ook heel erg belangrijk. Want met een mooi gedekte tafel smaakt het diner toch net even lekkerder en geeft het extra sfeer in jouw interieur. Een gedekte tafel bestaat natuurlijk uit een mooi servies van borden, glazen en bestek. Je houdt hierbij rekening met de verschillende gangen en zorgt dat het servies zo compleet mogelijk is. Er zijn natuurlijk een aantal etiquette regels over hoe en waar alles hoort te liggen.

Ontdek hoe je een tafel op de juiste manier dekt

Maar waar begin je bij het dekken van de tafel? Voor welke stijl ga je? Wij adviseren om voor een rustige basis te gaan, zodat je eigenlijk altijd goed zit. Kies voor een thema of een terugkerende kleur om een onrustig geheel te voorkomen. Door de rustige basis van de tafel kun je flink gaan uitpakken met de decoratie. Met een wit tafelkleed laat je bijvoorbeeld de gouden accessoires nog meer shinen en geef je jouw tafel een luxe uitstraling. 

Tip: heb je nog een restje behang over? Rol deze dan uit over het midden van de tafel en je hebt een feestelijke tafelloper. Is deze vies aan het einde van het diner? Dan gooi je hem eenvoudig weg, scheelt weer wassen :)

Een georganiseerde chaos op tafel

Organiseer jij dit jaar het diner tijdens de feestdagen, maar heb je met jouw servies niet helemaal gerekend op zoveel personen? Geen ramp! Sla aan het mixen & matchen met de borden en/of glazen. Er ontstaat dan een georganiseerde chaos, waardoor het alleen maar gezelliger wordt aan tafel. Vergeet alleen niet om eenheid te bewaren met dezelfde accentkleur of te werken met ton-sur-ton kleuren. Het mixen & matchen kan prima met borden, maar ook perfect met glazen. Een mix van verschillende glazen zorgt ervoor dat de tafel sfeer krijgt.

Ben je klaar om aan de slag te gaan met de georganiseerde chaos? Zorg er dan voor dat het servies in de schijnwerpers wordt gezet door te werken met lagen. Voor iedere gang heb je een ander bord liggen, dus stapel de borden van groot naar klein. Vergeet hierbij ook zeker het onderbord niet. Normaal gesproken gebruik je die voor de sier, maar een onderbord maakt het geheel net even wat gezelliger. Je kunt een onderbord ook prima gebruiken als verzamelplek voor potjes jam, saus of ander etenswaren.

In het interieur kiezen we steeds meer voor zwart en dit kunnen we ook goed toepassen aan de dinertafel. Kies je voor zwart op tafel, dan matcht dit vaak goed met ons interieur. Het is mysterieus maar staat bovenal stijlvol. Een zwart, gedekte tafel kun je mooi combineren met donkere tinten voor meer diepte. Kies voor een donkerbruin tafelkleed en wissel de zwarte borden op tafel af met groene borden.

Tijd voor het decoreren & versieren

Na het mixen & matchen van jouw servies, bestek en de glazen, is het tijd om de tafel verder aan te kleden. De belangrijkste items, welke eigenlijk niet te missen zijn op een feestelijk gedekte tafel, zijn kaarsen, servetten en een bessentak. Heb je naar aanleiding van bovenstaande gekozen voor een mix van servies. Let er dan bij het decoreren wel op dat je kiest voor één kleur of stijl. Op deze manier zorg je ervoor dat de tafel niet te rommelig wordt. 

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je wel van een mooie tafel houdt, maar dan zonder al te veel poespas. Een basic gedekte tafel past dan meer bij jou. Kies voor een spierwit tafelkleed en gebruik het vtwonen servies in het zwart of wit als basis voor de tafel. Met wat groen in een vaas, geef je jouw tafel net dat beetje extra. Et voila! Klaar is kees!

Zorg voor wat persoonlijkheid op tafel, heet jouw visite welkom aan de feesttafel. Gebruik een glas- of krijtstift om de namen van de visite op de glazen te schrijven. Het staat niet alleen decoratief, het is ook nog eens hartstikke handig voor de tafelschikking. Heb jij een 3-gangen diner voorbereid? Print dan het menu uit en leg deze op het bovenste bord. Heb je het idee om jouw gasten een cadeautje mee te geven aan het eind van een gezellige avond? Geef het mee aan het einde van de avond. Succes gegarandeerd! 

Stuk voor stuk heb je nu de juiste ingrediënten om de feesttafel aan te kleden. Met de leukste serviezen, woonaccessoires en kookgerei maak je er een fantastische tafel van. Het belooft een onvergetelijke maand te worden met alle dierbaren om je heen! Ontdek in onze winkel alle benodigdheden of shop online jouw servies. 

Ontdek ons online assortiment in koken & tafelen

Delen