Samen genieten van de feestmaand, maar dan net even anders

Samen genieten van de feestmaand, maar dan net even anders

De decembermaand verloopt dit jaar misschien iets anders dan andere jaren, maar dat betekent niet dat we het niet kunnen vieren! Laten we gewoon lekker de keuken in gaan om voor kleine of iets grotere gezelschappen feestelijke lekkernijen op tafel te toveren. Om deze bijzondere dagen aangepast, maar zeker gezellig tegemoet te gaan, helpen we je graag op weg met wat sfeerverhogende tips.

Maak werk van de eettafel

Dek de eettafel met een mooi tafelkleed, een prachtig servies, kerstdecoratie en gezellige kaarsjes. Houd rekening met de 1,5 meter afstand tussen je gasten en kies voor een extra lange tafel. Dit jaar wat minder bezoek? Maak dan wat extra werk van je interieur of stuur weer eens ouderwets kerstkaartjes om te laten weten dat je aan iedereen denkt.

Proefkoken

Laat de voorpret zo vroeg mogelijk beginnen ga deze maand eens proefkoken, om de meest succesvolle en smakelijke gerechten opnieuw in te zetten met de feestdagen. Stap uit je comfortzone en maak eens wat anders dan anders. Iets wat je altijd al hebt willen proberen, maar waarvan je bang bent dat het op het moment-supreme niet goed uitpakt. De generale repetitie is vaak net zo leuk als de uitvoering. Experimenteer met smakelijke ovengerechten. Want als je gerecht in de oven staat te pruttelen, dan hebben jullie straks uitgebreid de tijd voor een leuk spelletje, zoals ouderwets sjoelen of de kerstcadeautjes uitpakken.

Kerstwandeling of winter BBQ

Heb je weinig ruimte in je huis voor de 1,5 meter afstand, maar wel voldoende in je tuin of onder de overkapping? Dan is een winterse BBQ buiten ook een leuk alternatief. Versier samen een kerstboom in de tuin, steek een vuurkorf aan of gebruik een heater, leg warme dekentjes neer en geniet van elkaar. Maak een lekkere frisse kerstwandeling en sluit de avond af met warme chocolademelk en het roosteren van marshmallows. Even iets anders, maar zeker een sfeervolle optie.

Op afstand en toch samen 

Misschien kun je niet iedereen die je lief is uitnodigen tijdens de feestdagen. Geniet dan op afstand, bak (met de kinderen) lekkere kerstkoekjes in de oven, versier de koekjes of bak verse oliebollen. Breng ze samen met een mooie kerst/nieuwjaarskaart naar de mensen in je omgeving, een sympathieke actie en leuk om te doen.

Ga tijdens oudejaarsavond met vrienden online aan de slag met het maken van hetzelfde recept. Het wordt vast hilarisch met een kijkje in elkaars keuken! En proost daarna online met vrienden, familie en kennissen op het nieuwe jaar!

De feestdagen zijn niet hetzelfde als anders, maar we wensen je een warme, smakelijke én gezellige tijd toe. Met wat extra aanpassingen en voorbereidingen wordt het vast alsnog een heerlijke en onvergetelijke feestmaand!

Delen