Interieurstijl: Puur & Natuur

Interieurstijl: Puur & Natuur

Als je altijd al een interieur hebt willen hebben wat je helemaal omarmt, dan is de interieurstijl Puur & Natuur een hele goede keuze. Een mix van accessoires en meubelen in natuurtinten. Vind je het lastig om deze interieurstijl in jouw inrichting toe te passen? Wij helpen je graag een handje verder en geven je graag tips over jouw interieur in aardetinten.

Puur & Natuur in jouw interieur

Aardetinten zijn (zoals de naam al doet vermoeden) warme en zachte kleuren uit de natuur. Je kunt hierbij dan al gauw denken aan zand, klei, planten, gesteente en (herfst)bladeren. Kleuren die je dus vaak in deze interieurstijl terug ziet zijn bruin, nude, zwart, beige, groen, gele en rode tinten. Felle kleuren zie je in dit interieur niet zo snel. Het klinkt misschien een beetje lastig, het toevoegen van aardetinten in jouw interieur. Dat is toch saai? Maar het tegendeel is waar. 

Vroeger waren het voornamelijk diepe en donkere kleuren maar tegenwoordig zijn de aardetinten wat lichter en rustiger geworden. De laatste jaren maken de bruine tinten en de karameltinten ook weer een comeback in het interieur. De seventies zijn hiervoor absoluut een inspiratie voor het interieur. Je ziet dit niet alleen terug in de keuze van kleuren maar ook in de duurzame materialen die worden gebruikt waar de aardetinten perfect bij aansluiten.

Warm en veilig

Het gebruik van bruin en bijbehorende tinten hebben een warme en veilige uitstraling. In de natuur kom je veel bruin als kleur tegen en door deze kleur vervolgens terug te laten komen in jouw interieur zorgt dit voor een vertrouwd gevoel. Daarnaast verbeter je ook de band met de natuur, een aspect wat veel mensen belangrijk vinden. Ook is bruin makkelijk te combineren met andere kleuren en is het ook zeker mogelijk om meerdere aardetinten met elkaar in huis te combineren voor een gezellig interieur.

De Flexa Kleur van het Jaar 2019, Spiced Honey, past perfect in deze interieurstijl. De bruine tint past bij veel interieurstijlen en laat zich heel gemakkelijk combineren met andere kleuren. Hieronder geven we je enkele voorbeelden hoe dit eruit kan zien in jouw interieur.

Ontdek Spiced Honey

Pas het toe in elk interieur

Zoals duidelijk is geworden kun je aardetinten in veel interieurstijlen combineren. Wil je juist een knusse sfeer in huis creëren? Dan is het goed om donkere aardetinten, zoals donkerbruin, bordeauxrood, donkergeel en donkerbeige te gebruiken. Deze donkere kleuren zorgen ervoor dat grotere ruimtes minder groot en kaal aanvoelen. Daarentegen ogen kleinere ruimtes nog kleiner. Dus donkere aardetinten zorgen voor sfeer, warmte en gezelligheid maar ook voor een minder ruimtelijk gevoel. Wil je juist dit ruimtelijk gevoel houden? Dan past de optie van een interieur met lichte aardetinten bij jou, met meer ruimte maar minder gezelligheid.

Je kiest hier dan echt voor een interieur die wit als basis heeft in combinatie met aardetinten. Je kunt hierbij dan denken aan een bank in aardetinten of accessoires en wanddecoratie in deze kleuren. Denk hierbij dan aan een schapenvacht, kussens en plaids met een nude kleur of vloerkleed. Je kunt in feite je interieur dan aan met aardetinten. Maar je kunt aardetinten in jouw interieur natuurlijk ook terug laten komen in de vorm van natuurlijke materialen zoals hout. Want hout heeft een prachtige natuurlijk kleur, zorgt voor sfeer en oogt heel warm in het interieur.

Bekijk de aardetinten van BePureHome

Kies jouw woonitems in aardetinten

Zoals duidelijk is geworden, kun je met de interieurstijl Puur & Natuur en aardetinten veel kanten op. Spreekt deze interieurstijl jouw aan, maar vind je het nog lastig om de juiste woonitems te vinden? Om je alvast wat te helpen met het inrichten van jouw interieur in aardetinten, hebben we een aantal producten uit onze winkel geselecteerd die hier bij passen. Al deze producten zijn ook verkrijgbaar in onze winkel.

Bij ons shop je de mooiste items die perfect passen binnen de interieurstijl Puur & Natuur! Kom eens langs en ontdek onze mooie woonafdeling.

Bekijk de openingstijden

Delen