Laden...

Recept: Entrecote van de grill

Recept: Entrecote van de grill

Houd je van een goed stuk vlees? Dan spreekt dit recept met entrecote van de grill jou zeker weten aan. Het is een recept voor entrecote van de grill met groene groenten. Daarvoor ga je pastinaak koken, broccoli stomen, asperges wokken en entrecote op de grillplaat leggen. Het recept vind je hieronder en is voor vier personen. Aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • 4 entrecotes à 150 gram
  • 12 groene asperges
  • 400 gram bimi broccoli
  • 400 gram pastinaak
  • 2 rode uien
  • 100 gram boter
  • 1 dl sojaroom
  • 0,5 l melk
  • Scheut rijstolie
  • Zwarte peper en zout uit de molen

Ook: grillplaat, geperforeerde stoomschaal

Bereiding

Allereerst wrijf je de entrecotes in met peper en zout en laat je deze op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen een zalf van pastinaak. Daarvoor maak je de pastinaak schoon en snijd je de groente in grove stukken die je door en door gaar kookt in de melk. Giet de pastinaak af en bewaar (een deel) van de melk. Pureer de groente fijn en meng de sojaroom en roomboter er doorheen. Als het geheel te droog is, voeg je wat van de bewaarde melk toe. Bewaar de pastinaakzalf in de warmhoudlade of warme oven van 80 ℃.

Verwarm de oven voor op 100 ℃ vol stoom en schil de asperges. Snijd de kopjes eraf en snij daarna de asperges in de lengte door. Maak de uien schoon en snijd elke ui in halve plakken van ongeveer 2 cm. Stoom de doorgesneden groene asperges en plakken ui 8 minuten. Zodra ze klaar zijn, leg je ze apart en laat je de oven op 100 ℃ vol stoom staan.

Verwarm de grillplaat voor op hoge temperatuur. Grill daarop de entrecotes kort aan beide zijden. Laat ze daarna rusten. Verdeel de bimi broccoli samen met de asperges over de stoomschaal en gaar 10 minuten in de oven op 100 ℃ vol stoom.

Grill de entrecote voor de 2e keer aan beide zijden totdat het vlees zo gegaard is als jij en je tafelgenoten lekker vinden. Houd de entrecote warm in een warmhoudla of oven, terwijl je de wokpan verhit en op hoog vuur de asperge en rode ui wokt in een scheut rijstolie. Snijd de entrecotes in gelijke schuine plakken en breng maal naar smaak zout en peper uit de molen over het vlees.

Serveren doe je zo: de zalf van pastinaak is de basis. Daarop leg je de gewokte en gestoomde groene groenten met de entrecote van de grill als pièce de résistance bovenop. Eet smakelijk!

Delen