Recept: hartige suisse met zalm en courgette

Recept: hartige suisse met zalm en courgette

Dit recept is lekker als lunch en maar ook een heerlijk verrassend borrelhapje. Gezellig aan de eettafel of buiten in de tuin! Niet geheel onbelangrijk: de suisses zijn extreem makkelijk te maken én extreem lekker om op te eten. Grote kans dat je bij het zien van een ronde suisse denkt aan de zoete, ronde koffiekoeken van de bakker om de hoek of de pains au raisins die je op vakantie in Frankrijk at. Maar in dit recept vul je het bladerdeeg met hartige ingrediënten. Zo serveer je eens een ander gerecht voor de lunch of tijdens de vrijmibo!

Wat heb je nodig?

 • 1 rol bladerdeeg van ± 30 cm (of vierkante bladerdeegplakjes samenvoegen)
 • 5 plakken gerookte zalm
 • 1 handvol rucola
 • kruidenroomkaas
 • verse dille
 • courgette ongeschild in dunne, smalle linten
 • rode ui dungesneden
 • limoen
 • 3 eetlepels sesamzaadjes
 • 1 eierdooier losgeklopt met enkele druppels water
 • Kwastje
 • Optie: stoomoven

Deze ingrediënten zijn voor ongeveer 15 suisses.

Klaar voor de start?

Verwarm je combi-oven voor op stand hetelucht 220 ℃. Zorg dat de courgette goed gewassen en in dunne plakken of slierten klaarligt, je de ui fijngesneden hebt en de met water losgeklopte eierdooier gereed staat voor gebruik. Dan staat over 30 minuten jouw lunchrecept cq borrelhapje al op tafel!

Leg de bladerdeeg voor je hartige suisse uitgerold op je aanrechtblad. Kon je geen kant-en-klare rol bladerdeeg kopen? Leg dan twee rijen van vier vierkante plakjes tegen elkaar. Zorg dat de randjes net iets over elkaar liggen. Rol nu enkele keren over het bladerdeeg heen met je deegroller. En tadaaa, daar is jouw bladerdeegrol!

Nu kun je het bladerdeeg voor de suisse vullen met hartige ingrediënten. Verdeel alle ingrediënten in een smalle strook over de lengterichting van het bladerdeeg. Zo kun je het geheel straks makkelijk oprollen. Leg eerst de plakken zalm op het bladerdeeg. Daaroverheen leg je de linten courgette en dan strooi je de rode ui uit. Besprenkel de vis en groenten met wat vers limoensap. Dan rol je het bladerdeeg op. Smeer de rand van het bladerdeeg in met wat ei. Op die manier plak je de rand van de rol bladerdeeg dicht, zoals een envelop.

Je hebt nu een met courgette, zalm en ui gevulde bladerdeegrol. Die snij je in plakken van circa twee cm. Leg de ronde suisses plat op de bakplaat. Bestrijk elke kleine bladerdeegrol rondom met het eigeel. En strooi de sesamzaadjes over de zalmrolletjes. Plaats de bakplaat daarna in het midden van je oven. In vijftien tot twintig minuten op stand hetelucht 220 ℃ bak je de hartige suisse goudbruin.

Tip: wanneer je een combi-stoomoven hebt, gebruik dan de laatste drie minuten de stoomfunctie. Zo wordt er gepulseerd stoom toegevoegd aan het bakproces. Je hartige suisses krijgen daardoor een extra lekker en mooi krokant laagje.

Terwijl de oven de suisses van bladerdeeg, courgette en zalm gaart, zet jij de borden, roomkaas, dille en rucola klaar. Laat de suisses even afkoelen, nadat ze uit de oven komen. Garneer de suisse dan af. Doe er een dotje roomkaas, verse dille en als laatste wat rucola op. Tip: kneus de rucola licht, dan proef je de iets pittige, nootachtige smaak nog beter.

Geniet van je hartige suisse tijdens de lunch of vrijmibo! Eet smakelijk!

Delen