Recept: Lasagne Verde

Recept: Lasagne Verde

Lasagne is altijd een goed idee! Je kunt er heel veel kanten mee op, zelfs op de barbecue! Het klinkt misschien een beetje vreemd zo op de bbq maar wij hebben een heerlijk recept dat wij graag met jou delen! Zet de barbecue alvast klaar, schenk een glas wijn in en geniet van een lekkere lasagne. Je weet niet wat je proeft!


WIE 2-4 personen
VOORBEREIDING 10 min
BEREIDING 20 min
MOELIJKHEIDSGRAAD easy
METHODE indirect


Ingrediënten

200 gr. pesto | 500 gr. mascarpone | 200 gr. spinazie grof gehakt | 200 gr. bevroren erwten | 15 gr. basilicum | 15 gr. fijngehakte muntblaadjes | 12 verse groene lasagnevellen | scheutje melk | peper & zout | 100 gr. Parmezaanse kaas | 50 gr. pijnboompitten.

Lieuwe Beuving , adviseur buiten:

“Barbecueën is tegenwoordig voor alle tijden van het jaar. Kom eens gezellig bij ons langs in de winkel! Ik vertel je graag over onze barbecues en accessoires.”

Aan de slag!

Doe als eerste de pesto, de helft van de mascarpone en 25 ml water samen in een pan. Verhit en meng dit vervolgens tot een gladde massa die je zachtjes laat pruttelen. Nu komen we bij de spinazie en doperwten. Deze voegen we toe aan de gladde massa en dit laten we nog een paar minuten koken tot de spinazie verwelkt is. Voeg vervolgens wat peper en zout toe om het gerecht op smaak te brengen.

Nu is het tijd om een derde van het pestomengsel in een hittebestendige ovenschaal of een bakplaat van 15 x 20 cm te doen. Bedek dit vervolgens met 4 lasagnebladen en herhaal dit dan nog met 2 lagen saus en lasagnebladen. Je eindigt met een laag saus. Nu is je lasagne klaar!

Om de lasagne helemaal af te maken, mengen we het laatste beetje van de melk met de overgebleven mascarpone tot een witte saus. Dit kun je nog een beetje op smaak brengen met wat kruiden en giet het vervolgens over de lasagne. Als laatste bestrooi je de bovenkant met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. Nu is je lasagne klaar om op de bbq gelegd te worden!

Op de barbecue

Bereid de barbecue voor op indirecte warmte op circa 180 °C. Als je een houtkoolbarbecue van 57 cm gebruikt, heb je ½ brikettenstarter van aangestoken Weber-briketten nodig. Is de barbecue warm? Plaats de lasagne in het midden van het rooster en sluit het deksel. Bak de lasagne 35 – 45 minuten of wacht tot de bovenkant goudbruin is. Laat de lasagne 15 minuten staan alvorens op te dienen. Nu kun je gaan genieten van een heerlijke maaltijd!

Eet smakelijk!

Delen