Recept: portabello's met pesto en geitenkaas

Recept: portabello's met pesto en geitenkaas

Heerlijk barbecue recept: maak deze portabello’s met pesto en geitenkaas! Gemakkelijk en snel te bereiden op de barbecue met een overheerlijk eindresultaat.

Voorbereidingstijd: 30 minuten 
Bereidingstijd: 12-15 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Benodigdheden: Weber groentekorf groot, staafmixer
Bereidingsmethode: Indirect

Wat heb je nodig?

  • 6 portabello’s (paddenstoelen)
  • 1 rol geitenkaas (12 plakjes)
  • groentekorf
  • staafmixer

Voor de peterseliepesto:

  • 150 ml plantaardige olie
  • 30 gram peterselie
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ teentje knoflook
  • 30 gram hazelnoten
  • Snufje zout en peper

Bereiding portabello’s met pesto en geitenkaas

Stap 1. Bereid de barbecue voor op een indirecte warmte van 180°C. Heb je een houtskoolbarbecue? Dan heb je ongeveer 1/3 brikettenstarter met briketten nodig om deze temperatuur te bereiken.
Stap 2. Mix met een staafmixer de peterselie, olijfolie, hazelnoten en knoflook door elkaar tot een romige pesto.
Stap 3. Maak de portabello’s schoon en bestrijk deze met de pesto. Zet ze met de bodem naar boven in de groentekorf en beleg elk met twee plekjes geitenkaas.
Stap 4. Zet de groentekorf met portabello’s op het grillrooster. Gril ze ongeveer 12 tot 15 minuten, tot de geitenkaas is gesmolten. Serveer ze direct, want dan is de geitenkaas nog heerlijk zacht!

Tip: bestrooi de portabello’s voor het serveren met fijngehakte knapperige bacon of garneer ze met gedroogde ham en rucola! 

En smullen maar! Barbecue accessoires nodig? Kom langs en ontdek ons complete Weber assortiment.

Delen