Recept: T-Bone steak

Recept: T-Bone steak

Voor veel mensen is een T-Bone steak een ultiem stuk grillvlees. Maar wat maakt deze steak nou zo’n perfect stuk vlees? De T-Bone biedt je niet één maar twee steaks! Daarnaast heeft deze steak al veel smaak van zichzelf door het mooie stuk vet aan de T-Bone en ideaal voor op de bbq! Wij hebben een recept om jouw T-Bone steak heerlijk klaar te maken! Laten we aan de slag gaan!


WIE 4-6 personen
VOORBEREIDING 5 min
BEREIDING 15 min
MOELIJKHEIDSGRAAD medium
METHODE direct


Ingrediënten

2x 700-750 gr. T-Bone steak | 1 el. Koolzaadolie of gemalen notenolie | 1 hele knoflook | zout & peper | Speciale Weber accessoires: Smart Grilling Hub

Lieuwe Beuving , adviseur buiten:

“Het ultieme stuk grillvlees voor een echte mannenavond is toch wel de T-Bone steak!”

In de keuken

Je begint de voorbereiding in de keuken. Hier leg je de steaks in een enkele laag op een bakplaat en dep ze droog met een beetje keukenpapier. Wrijf de steaks aan beide kanten in met de gespleten knoflookbol en de olie. Vervolgens kruid je ze gelijkmatig met het zout. Nu we dit hebben voorbereid, is het tijd om naar de barbecue te gaan!

Aan de slag!

Bereid de barbecue voor op directe warmte van 230° tot 260 °C. Als je gebruik maakt van een houtskoolbarbecue van 57 cm, heb je één brikettenstarter van aangestoken Weber briketten nodig. Plaats vervolgens het grillrooster boven de briketten en laat de barbecue vijf minuten voorverwarmen. Doe dit met een gesloten deksel. Heb je een GBS Sear Grate? Plaats deze dan in het GBS grillrooster. Borstel het grillrooster (en de Sear Grate) schoon, dan kunnen de steaks op de barbecue!

Leg de steaks op het rooster boven direct hoog vuur. Leg de knoflook ernaast met de platte kant naar beneden. Sluit het deksel en bak gedurende 4-5 minuten. Draai vervolgens de steaks om en bak ze nog eens 4-5 minuten tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt, medium rare (51° tot 54°C). Om de steaks langer te laten garen, schuif je ze naar de indirect warmtezijde van de barbecue.

Voordat je de steaks serveert en iedereen aan tafel kan, laat je de steaks even vijf minuten rusten. Snijd vervolgens de entrecôte en de filet met een scherp mes dun van het bot. Nu kan je genieten van een heerlijk stuk vlees!

Eet smakelijk!

Tip: De T-Bone is een stuk van de korte lende, onder de ribben maar vóór de romp. De T-Bone onderscheidt zich van de andere stukken uit dit gebied doordat hij ook een deel van de filet omvat. Béarnaisesaus is de perfecte keuze voor zo’n geweldige steak.