Laden...

Recept: Vanille Botercrème

Recept: Vanille Botercrème

Wanneer je regelmatig bakt is dit overheerlijke recept van vanille botercrème een echte must! Deze botercrème smaakt niet naar boter en daardoor is deze geschikt voor vele toepassingen. Je kunt het gebruiken voor verschillende taartvullingen en als topping op cupcakes. Het is eenvoudig te maken en op verschillende recepten te gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 45 g bloem
  • 240 ml melk
  • 200 g roomboter (ongezouten)
  • 200 g poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Bereiding vanille botercrème

Stap 1. Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt, draai je het vuur lager.

Stap 2. Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer 5 minuten is het dik genoeg. Je kunt dit eventueel controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom, bedek deze met plastic folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat dit mengsel glas is en geen klontjes bevat. Zitten er nu wel klontjes in, dan kun je het mengsel even door een zeef drukken.

Stap 3. Terwijl het mengsel staat af te koelen, klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.

Stap 4. Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld, kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog 5 minuten door. Zet de kom dan weer, ongeveer een half uur, in de koelkast. Daarna is je vanille botercrème klaar voor gebruik!

Deze vanille botercrème kun je goed gebruiken als topping voor de overheerlijke chocoladecupcakes.

Bekijk hier het recept

Delen