Seventies behang

Seventies behang

Retro is weer helemaal terug in het interieur. Met recht kunnen we wel zeggen dat het het retro van toen het modern van nu is. Of het hierbij nu gaat om meubelen, raamdecoratie, vloeren, woonaccessoires of behang. Op alle mogelijke manieren komt de jaren '70 naar voren. En behang met een grafisch patroon past helemaal in een seventies interieur. Wij laten je zien hoe je dit het beste kunt toepassen in jouw interieur.

Geometrisch & organisch

Seventies behang ouderwets? Daar zijn wij het absoluut niet mee eens! Met een seventies behang waan je je weer even in de jaren '70. Je brengt de sfeer van die tijd weer terug in huis. Want de zeventiger jaren waren een bijzondere periode, op meerdere vlakken, maar vooral op het gebied van interieur. En daardoor komt deze stijl ook steeds meer terug in de retro producten. Wil jij graag de seventies herbeleven in jouw interieur? Dan kom je met seventies behang heel erg ver. Het geeft jouw woon- of slaapkamer een authentieke sfeer.

Maar wat is nu typisch seventies behang? Behang uit de jaren '70 kenmerkt zich door de originele dessins en kleuren. De retro print is over het algemeen geometrisch en bestaat uit vrolijke kleuren zoals geel, groen, bruin en een hele belangrijke kleur die namelijk terugkomt oranje. Ook gebogen en organische patronen komen veel voor bij een retro behang uit de seventies. Om de retro kleuren goed te kunnen combineren, dan kun je met felle tinten een accent leggen en met de neutrale kleuren jouw muur schilderen. Je kunt dan in plaats van een typische retro print ook kiezen om de muur geheel oranje te maken waarbij je vervolgens een geometrisch kleed ophangt. Zo creëer je een goed contrast. 

Hoe pas je het toe?

Een seventies behang is geschikt voor verschillende plekken in huis. Voornamelijk de afmeting en de ruimtelijkheid van de kamer speelt hierbij een grote rol. Voelt een ruimte klein aan, dan raden wij aan om te kiezen voor een retro vliesbehang in een uni pastel tint met een minimalistisch patroon. Door de lichte kleuren en subtiele details van het behang voelt een kleinere ruimte direct lichter en groter aan. Wil je in een kleine ruimte toch kiezen voor een uitgesproken patroon? Behang dan een klein stukje wand.

In een grotere ruimte kan je juist wel meer uitgesproken en opvallende patronen en kleuren gebruiken. Je kunt hierbij dan denken aan een behang met geometrische patronen en diepe kleuren. Maar ook een behang met bloemen patronen is een mooie eyecatcher voor in een groot interieur. Je kunt dus vele kanten op met dit behang! 

Durf jij het wel aan om een seventies behang te kiezen? Dan hoef je verder eigenlijk weinig te doen om jouw interieur een seventies look te geven. Je voegt een paar vintage meubelen en accessoires toe en klaar ben je! Een funky en retro look wordt er gecreëerd! Want retro behang is een populaire trend van dit moment en heeft echt zijn comeback gemaakt!

Delen