Laden...

Slimme verlichting in huis

Slimme verlichting in huis

Comfort & gemak, twee onderwerpen waar we ons steeds meer bewust van worden. Vooral op het gebied van lifestyle en interieur. Op het gebied van verlichting gaan de ontwikkelingen hiervan als een speer, we zien dit ook in steeds meer huishoudens voorbij komen. Slimme verlichting is niet alleen super handig, maar ook een enorme besparing voor in de portemonee. Wij nemen je in deze blog graag mee in de wereld van slimme verlichting. 

Waarom kiezen voor slimme verlichting?

Slimme verlichting in huis stel je zo in dat ze altijd tegelijk aan gaan als je thuiskomt van bijvoorbeeld een lange dag werken. Je kunt dit eenvoudig doen door jouw locatie te koppelen aan de app van de verlichting. De verlichting herkent dat je bijna thuis bent en hop, de lichten springen aan zodat je niet in een donker huis hoeft te stappen. Voor de automatisering van de verlichting gebruik je een sensor. Deze verlichting zorgt ervoor dat de verlichting aanspringt wanneer je een ruimte binnenwandelt. Loop je weg uit de ruimte? Dan schakelen de lampen zich vanzelf weer uit. 

Maar waarom zou je kiezen voor slimme verlichting? De reden hiervan is dat het jouw leven een stuk eenvoudiger en comfortabeler maakt. Daarnaast bespaar je fors op de energierekening, maar ook zeker op je eigen energie. Hoe dan, horen we je denken?! Je bespaart met slimme verlichting op hedendaagse handelingen zoals het aan- en uitdoen van de verlichting. De bediening kun je kinderlijk eenvoudig regelen via je smartphone. Alles samen wordt ook wel domotica genoemd, maar wat is dat nu eigenlijk? We leggen het je uit in de volgende alinea.

Domotica is in feite het vergemakkelijken en het comfortabel maken van jouw woon- en leefomgeving. Dit doe je door technologie in huis toe te passen. Dit begrip komt uit het Latijn en is een samenvoeging van de woorden 'domus' wat huis betekent en '-tica' wat staat voor toegepaste wetenschap. In het kader van duurzaamheid en energie besparen is het erg aan te raden om slim om te gaan met het verbruik. Alle verlichting op elkaar afgestemd en je hoeft bijna niet meer na te denken. Dit is wat slimme verlichting voor jou kan doen. Slim, zuinig en comfortabel.

Ultiem comfort met Calex Smart verlichting

Met de Smart verlichting van Calex ga je echt voor producten die jouw leven vereenvoudigen en een groot gevoel van comfort toevoegen. Je stelt je persoonlijke voorkeuren in en je breidt vervolgens het comfort uit met een combi van meerdere, slimme accessoires. Naast de bekende, meerkleurige en witte smartlampen heeft Calex ook de decoratieve ledlampen in mooie vormen en coatings die zeker gezien mogen worden in huis. Dus zelfs de 'niet-slimme' apparaten kunnen met sommige van de smart verlichting van Calex alsnog slim worden gemaakt. 

Installeren van de verlichting lastig? Nee hoor, dat is zeker niet het geval. In drie stappen verbind je namelijk jouw verlichting met de gratis app van Calex. Je bent heel snel klaar om te genieten van alle technische snufjes. Een aantal accessoires kun je gebruiken om het te installeren. Wellicht twijfel je nog of je jouw telefoon wilt gebruiken om alle verlichting te bedienen? Nergens voor nodig! Want dan biedt de Calex Smart Remote de beste uitkomst. Je kunt namelijk met deze afstandbediening tot wel vijftien apparaten bedienen.

Lees meer over het verlichtingsmerk Calex

Het wordt dus steeds normaler om smart verlichting in huis te hebben. Maar hoe weet je nu of het bij jou past? Met de powerplug maak je niet-smart apparaten juist wel smart en worden slimme apparaten nog slimmer. Plug de stekker van de radio in de powerplug en kom thuis in een huis waar jouw favoriete muziek zichzelf al afspeelt. Of laat de koffie al pruttelen voordat je beneden in de keuken bent. Wedden dat jij in no-time om bent?!

En stel jezelf de gemakken van de hierboven genoemde powerplug voor, maar dan voor zes apparaten tegelijk! Door de vier stopcontactingangen en twee USB poorten geniet je extra lang van comfort. Elke ingang van de powersocket is namelijk los programmeerbaar en volledig naar wens af te stemmen. Je kunt de socket ook koppelen aan Google Home en/of Amazon Alexa. Je geeft een commando en je laat jouw 'assistent in huis' voor jou het werk doen! Hoe ideaal is dat?!

Slimme lampen, slimmere bediening

Naast Calex heeft ook Philips slimme verlichting in haar collectie. De Philips Hue is niet zomaar een slimme lamp! Nee, het is een slim verlichtingssysteem. Dit verandert voorgoed jouw gebruik en ervaring met verlichting in huis. We kunnen wel stellen dat Philips Hue ook één van de innovaties is op het gebied van verlichting. Volledig draadloos kun je jouw lampen bedienen. Je schakelt eenvoudig de lampen aan en uit of dimt het licht met jouw eigen smartphone. Ook hier geldt weer dat het niet alleen werkt wanneer je thuis bent. Ook wanneer je niet thuis bent, kun je bepalen wat er gebeurt met de verlichting in huis. Handig wanneer je op vakantie bent en geen indringers wilt hebben. Je stelt gewoon heel simpel een bepaalde tijd in wanneer de verlichting moet aanspringen.

En dit is iets wat je misschien niet gaat geloven, maar de color lampen van Philips hebben meer dan zestien miljoen kleurmogelijkheden en de white ambience lampen tot wel vijf miljoen! Daardoor kun je altijd een kleur kiezen die past bij jouw gemoedstoestand. Maar er is meer... De verlichting kun je namelijk ook koppelen met de af te spelen muziek, film en/of games. Je kunt jouw favoriete film echt perfect thuis beleven doordat de verlichting meekleurt met de kleur op de televisie. Je kunt zelfs de kleuren laten veranderen op de beat van het geluid, je creëert hiermee de ultieme thuisbeleving.

Meer over de Philips Hue buitenverlichting

De mogelijkheden van de Philips Hue verlichting zijn dus enorm. Want er is nog meer mogelijk. Naast de bijbehorende app kunnen er ook andere apps worden aangesloten hierop. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de verlichting aan te sluiten op de HomeKit van Apple, het werkt goed samen met de Google Assistent en zelfs met de slimme thermostaat van Eneco. Met verschillende apps in de App en Google Play store kun je de ervaring van de Philips Hue verlichting in jouw huis nog beter maken.

Maar dan hebben we nog steeds niet alles, want dit nummer 1 verlichtingsmerk heeft ook een Outdoor serie ontwikkeld. Stel je eens voor dat de achtertuin met één aanraking op je smartphone verandert in een kleurrijke wereld. Of dat de lampen automatisch aangaan wanneer je de oprit op komt rijden. Met de buitenverlichting breng je jouw voor- en achtertuin en oprit tot leven met licht. Hoe gaaf is dat?! Je kunt de verlichting heel gemakkelijk automatisch inschakelen volgens een tijdschema en zelfs op basis van zonsopgang en -ondergang. Je kunt de verlichting ook zelf dimmen of uitschakelen. Je hoeft dan niet bang te zijn dat de verlichting aan blijft staan.

Nieuwsgierig wat alle mogelijkheden zijn en wil je jezelf laten adviseren? Kom dan langs in onze winkel en vraag jouw advies aan onze adviseurs. Zij laten je graag alle technische snufjes zien en helpen jouw interieur om te toveren tot een waar kleurenparadijs. Zien we je binnenkort?

Bekijk onze openingstijden

Delen