Voor welk type zonwering ga jij?

Voor welk type zonwering ga jij?

Van een zonnige zomerdag kunnen we intens genieten! Echter loopt de temperatuur in huis snel op als de zonnestralen volop naar binnen schijnen, maar ook op het terras kan de temperatuur hoog oplopen. Ben je toe aan verkoeling in huis en op het terras? Kies voor zonwering en geniet van het buitenleven! Maar voor welk type zonwering ga je? Wij laten je alle mogelijkheden in deze blog zien.

Soorten zonwering

Om meer en intenser van de zon te kunnen genieten, onderscheiden we eigenlijk twee typen zonwering. Aan de ene kant hebben we de buitenzonwering, zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze zonwering aan de buitenkant van het huis geplaatst. Maar aan de andere kant hebben we ook de binnenzonwering, deze wordt aan de binnenkant van de ramen geplaatst en maken hierdoor onderdeel uit van het interieur. 

Buitenzonwering

Wanneer je kiest voor buitenzonwering, dan wordt de warmte tegenhouden voordat deze het glas bereiken. De zonwering is zeer effectief en de temperatuur in huis blijft hiermee zelfs tijdens de extreme warmte zeer aangenaam. Screens of uitvalschermen zorgen voor enkel verkoeling in huis, maar wil je op een hele warme zomerse dag heerlijk wegdutten in de tuin zonder dat je wakker wordt als een kreeft? Dan zijn zonneschermen juist de oplossing. Een zonnescherm is groot genoeg om de binnentemperatuur in jouw huis aangenaam te maken en tegelijkertijd zorgen ze voor een fijne schaduwplek op jouw terras. 

Er zijn diverse soorten zonwering waarmee jij jouw woning en/of terras tegen de felle zon kunt weren. Markiezen zijn een prachtig type zonwering die jouw woning een stijlvolle en karakteristieke uitstraling geeft. Woon je in een jaren '30 huis, dan passen markiezen perfect bij jouw woning. Ze hebben een prachtige vorm, maar creëren tegelijkertijd ook privacy in de ruimtes die jij wenst. Het is natuurlijk ook mogelijk dat jij ongestoord op de bank wilt ploffen zonder dat de zon te fel in jouw gezicht schijnt. Een uitvalscherm is de oplossing wanneer het aankomt om de temperatuur in jouw woning te reguleren. Een uitvalscherm heeft een scherpere hoek dan een zonnescherm met knikarm. Zo weer je op elk moment van de dag de zon in huis en op het terras. 

Alle mogelijkheden van buitenzonwering

Houd jij van de zon en wil je het liefst de hele dag buiten zijn op een zonnige dag? En wil je daarbij ook nog eens verantwoord kunnen genieten op jouw terras? Dan maak je de keuze voor een knikarm zonnescherm. Jij bepaalt met dit zonnescherm hoeveel jij de hoeveel zonlicht en de temperatuur op het terras. Daarbij is dit type zonwering mateloos populair en dat is zeker niet voor niets vinden wij! Wil je het zonlicht op een effectieve manier weren uit jouw woonkamer? Kies dan voor screens die aan de buitenkant van jouw raam worden geplaatst. Met screens voor de ramen kun je ongestoord televisie kijken zonder dat je last hebt van binnenvallend zonlicht. Daarnaast houd je ook een groot gedeelte van de warmte buiten de deur.

In het weekend nog net even dat extra uurtje langer in bed blijven liggen. Of wil je dat de kinderen jou niet te vroeg wekken, doordat ze vroeg worden gewekt door het binnenvallende zonlicht? Dan kies je voor rolluiken die voor het raam worden geplaatst. Met rolluiken voor de ramen kun je niet alleen heerlijk uitslapen, ze zorgen er ook nog eens voor dat jouw woning beter geïsoleerd is. Rolluiken zorgen voor een goed begin van jouw dag, dat kunnen wij jou wel verzekeren! 

Binnenzonwering

Binnenzonwering wordt, zoals deze naam doet vermoeden, aan de binnenkant van jouw ramen geplaatst. Op deze manier maken ze automatisch onderdeel uit van jouw interieur. En hiermee hebben we ook direct het grootste voordeel van binnenzonwering te pakken. De zonwering houdt namelijk niet alleen de felle zonnestralen tegen, ze dienen ook als raamdecoratie. De keuze in binnenzonwering is zeer divers, er zit dus altijd wel iets bij dat past bij jouw smaak en interieurstijl.

Is jouw interieur te omschrijven als landelijk en romantisch? Dan passen vouwgordijnen en shutters hier perfect bij. Een vouwgordijn is een combinatie tussen de makkelijke werking van een rolgordijn en een traditioneel gordijn. Een vouwgordijn wordt niet gerold, maar gevouwen bij het optrekken of neerlaten van het gordijn. Je kunt een vouwgordijn herkennen aan de horizontale plooien in de stof. Door deze horizontale vouwen wordt de breedte van het raam extra benadrukt. Met shutters in huis kun je privacy creëren, maar tegelijkertijd ook het zonlicht reguleren. Voor ons zijn shutters te omschrijven als zonwering met klasse, je tovert iedere ruimte in huis om tot een sfeervolle plek. 

Meer over binnenzonwering

Maar misschien heb je juist wel meer een strak en modern interieur, dan kies je voor jaloezieën, plissé gordijnen of rolgordijnen. Je creëert met plissé gordijnen iedere dag weer een ander raam, waardoor je het zonlicht perfect kunt reguleren, ieder moment van de dag weer. Het is de ideale oplossing voor bijzondere ramen met functionele eigenschappen. Ze geven ieder interieur een sfeervolle uitstraling en zijn erg geschikt voor in de woonkamer. Jaloezieën zijn een verrijking voor elke ruimte in huis. Deze binnenzonwering geeft jouw woning een eigen unieke uitstraling en creëert een sfeervolle omgeving. Ze bestaan uit horizontale lamellen waarmee je zelf de inkijk en lichtinval perfect kunt regelen. 

Rolgordijnen zijn al langere tijd mateloos populair in vele woningen. En dat is zeker niet zonder reden! Dit type binnenzonwering is geschikt voor elke ruimte en geven sfeer aan jouw interieur. We hebben verschillende soorten rolgordijnen voor elk raamtype zodat jij het rolgordijn hebt wat aansluit bij jouw wensen. Wil je enkel genieten van een aangename binnentemperatuur, maar heb je de andere voordelen zoals raamdecoratie en extra privacy eigenlijk niet nodig? Overweeg dan om te kiezen voor buitenzonwering. Buitenzonwering houdt de zonnestralen tegen voordat ze jouw raam bereiken, zo blijft de temperatuur in huis nog koeler.

Service & montage

Bij ons sta je absoluut er niet alleen voor bij het uitzoeken van de meest geschikte zonwering. Doe volop inspiratie op in onze winkel en ontdek de verschillende mogelijkheden op het gebied van materiaal, kleuren en stoffen. Naast een eerlijke prijs staan onze adviseurs jou bij met interesse, aandacht en vakkennis. Samen brengen we jouw wensen in kaart om op zoek te gaan naar de perfecte zonwering. Jouw zonwering is over het algemeen maatwerk.

Het is heel goed mogelijk dat jouw situatie vraagt om een advies aan huis. In dat geval komen onze monteurs graag persoonlijk bij jou langs om een passende oplossing te vinden die past bij jouw wensen en woning. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe zonwering de juiste afmetingen heeft en op deskundige wijze gemonteerd wordt. Zo heb jij gegarandeerd het beste eindresultaat!

Ben je benieuwd welke zonwering het beste bij jouw woning en wensen past? Ga je voor buiten- of binnenzonwering? Kom dan in onze winkel alle mogelijkheden ontdekken. Onze adviseurs helpen je graag verder en weten precies voor welke zonwering jij moet gaan! En daarna kun jij optimaal genieten van zowel de zon als de schaduw.

Ontdek onze openingstijden

Delen