Stijlvol zitten in jouw tuin!

Stijlvol zitten in jouw tuin!

Tegenwoordig zijn overkappingen en zonwering ontzettend populair. Veel mensen willen genieten van de mogelijkheden die een overkapping en zonwering biedt in de tuin. Ben je van plan om een overkapping en/of zonwering te gaan realiseren? Maar heb je geen idee wanneer te beginnen? Wij laten je graag zien welke opties er zijn voor de planning.

Begin op tijd met plannen

Uit de praktijk blijkt wel dat het realiseren van een overkapping en/of het aanleggen van zonwering in de tuin geen kort project is. Er zijn veel wensen die dienen te worden besproken. Je moet nadenken over de afmetingen, het materiaal, het type, de kleur en meer.

Vaak denken we pas op het moment dat de zon begint te schijnen wat we graag in de tuin willen hebben. Helaas is dat moment voor overkappingen en zonwering te laat. Het is namelijk een flink project waarbij veel komt kijken. Dus wees beter te vroeg dan te laat! Begin dus op tijd met plannen, zodat jij er deze zomer gegarandeerd lekker bij zit in de tuin.

Zorg voor de juiste beschutting met een overkapping

Laten we eerst een beginnen met de overkappingen. Bij ons vind je namelijk een ruime keuze in overkappingen. Allereerst hebben we het onderscheid tussen houten- en aluminium overkappingen. We zoomen eerst even in op de aluminium overkappingen. Je vindt bij ons aluminium overkappingen van het merk Verano®, een toonaangevend merk & een begrip in zonweringland. Dit merk biedt vele mogelijkheden op het gebied van aluminium overkappingen. Daarmee is er voor iedere tuin een passende oplossing. Het merk staat garant voor hoge kwaliteit en maakt dit keer op keer ook weer waar. Wij lichten de populaire aluminium overkappingen graag uit.

Allereerst beginnen we met de Ledro, de populaire overkapping in onze winkel! Niet voor niets zegt Verano® dat de Ledro terrasoverkapping  de meest populaire overkapping uit de Verano® serie is. Het is een zeer stabiele aluminium overkapping, waarbij je de keuze hebt tussen een polycarbonaat- of glasdak. Uniek aan deze terrasoverkapping is de uitval van maar liefst 4 meter! De V908 Ledro heeft een variabele hellingshoek van maar liefst 7 tot 18 graden en is daarmee geschikt voor bijna elke situatie. Daarnaast is deze overkapping maximaal 14 meter breed en 4 meter diep, en dat is zeer uniek!

Laten we nu inzoomen op de houten overkapping. Een houten overkapping is een waardevolle toevoeging aan jouw tuin. De reden om te kiezen voor een houten overkapping? Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Is robuust en gaat lang mee. Doordat het hout een natuurlijk materiaal is met een universele uitstraling past het in principe bij elke stijl. Onze populaire houten overkapping is toch wel het model Siena van Trendhout. Een houten overkapping waarbij de houten ramen zwart zijn gespoten. De overkapping krijgt daarmee een steellook uitstraling. Binnenkort lanceert Trendhout één nieuwe houten overkapping. Het gaat om de Palermo overkapping. Deze wordt binnenkort geplaatst op onze tuinafdeling. Wanneer hier meer over bekend is, dan zullen we dit uiteraard met jullie delen. Stay tuned!

Ontdek meer van onze soorten overkappingen

Creëer jouw eigen schaduw met zonwering

Om ervoor te zorgen dat jouw woning en/of terras zich kan weren tegen de zon, dan is zonwering de juiste oplossing. Op het gebied van zonwering zijn de mogelijkheden eindeloos. Ga jij voor een overdekt terras, voor een koele binnenruimte of de juiste zonwering voor jouw veranda?

Als we het hebben over een topper van een zonnescherm, dan hebben we het over de Ipanema! Met de Ipanema heb je te maken met één van de top zonneschermen uit de Verano® collectie. Maar waarom is dit zonnescherm zo populair? De compacte cassette zorgt ervoor dat de oprolbuis, zelfs bij het geheel openen van het scherm, niet zichtbaar is. De mogelijkheid om het zonnescherm te voorzien van geïntegreerde ledverlichting zorgt er helemaal voor dat de Ipanema populair is.

Een andere topper uit onze collectie, maar weliswaar ook uniek te noemen, dat is de pergolazonwering Tumba van Verano®. Pergolazonwering is namelijk een multifunctioneel product. De zonwering beschermt je namelijk zowel tegen de invallende zon als tegen een fikse regenbui. Met een win-win situatie hebben we hier te maken dus! De palen en zijgeleiders van de Tumba hebben hetzelfde formaat, dat zorgt ervoor dat er eenheid in het ontwerp en de uitstraling wordt gecreëerd. Een lust voor het oog in jouw tuin! De Tumba is uniek in zijn soort, omdat deze zonwering een hemelwaterafvoer heeft. Je blijft dus droog zitten, wanneer het regent. Mocht je niet thuis zijn en er is een harde wind, geen nood aan de man! Deze zonwering kan namelijk wel wat hebben.

Bekijk alle mogelijkheden van zonwering

Voorzie jouw overkapping en zonwering van nog meer luxe

Om het plaatje helemaal compleet te maken, hebben wij sinds kort op onze deurenafdeling, de prachtige maatwerk deursystemen van SolidDoor. Dit merk maakt industriële, metalen deuren voor zowel binnen- als buitenshuis. Het betekent dat de deuren ook gebruikt kunnen worden voor jouw overkapping, zowel een aluminium- als houten overkapping. De deursystemen zijn altijd maatwerk. Dat betekent dat jij altijd de gewenste deur kunt krijgen die past bij jouw overkapping. Zoals ze het zelf zeggen: (bijna) alles is mogelijk! Want we trekken het gevoel van binnen, heel erg graag naar buiten.

Laat jouw woning doen wat jij wil. Dit alles kan met Slimmer Wonen. Dit nieuwe concept in onze winkel laat je woning voor jou werken. Dat wordt gedaan door componenten in huis automatisch te laten aansturen, zodat je deze zelf niet meer hoeft te bedienen. Jij bepaalt zelf wanneer de verlichting, gordijnen en/of zonwering wordt bediend. Alles gaat volledig vanzelf, allemaal volgens jouw dagelijkse ritme. En weet je wat helemaal handig is? Je hoeft er niet eens voor thuis te zijn. Dat maakt het niet alleen comfortabel, maar ook praktisch en veilig. Kom langs in onze winkel en laat je verrassen door de mogelijkheden van ons Slimmer Wonen huis.

Al met al genoeg mogelijkheden op het gebied van overkappingen en zonwering! Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Bekijk dan eens online wat de mogelijkheden bij ons zijn. Ook in onze winkel ontdek je snel genoeg alle mogelijkheden van het assortiment. Onze adviseurs voorzien je hierbij graag van het juiste advies.

Bekijk onze openingstijden

Delen