Vijf tips voor een stijlvolle barbecue

Vijf tips voor een stijlvolle barbecue

Wanneer de dagen langer worden en de temperaturen weer beginnen te stijgen, beginnen de kriebels om te gaan barbecueën te komen. Lekker eten en goed gezelschap zijn daarbij onmisbaar, maar het wordt alleen maar leuker als je ook nog eens voor de juiste aankleding zorgt. We geven jou vijf tips voor een stijlvolle barbecue in de tuin.

Tip 1 | Praktisch staat voorop

Tegenwoordig bestaat een barbecue meer dan alleen het vlees wat op de barbecue wordt gelegd. We pakken met een barbecue goed uit, omdat we het onze gasten naar hun zin willen maken. We denken daarom ook aan de bijgerechten, sauzen, salades en zorgen ervoor dat de gasten voldoende te drinken hebben.

Als gastheer of –vrouw wil je dan niet continue heen en weer lopen om alles te pakken. Overweeg daarom bij het organiseren van een barbecue om een trolley neer te zetten. Compact en minder uitgerust dan een uitgebreide buitenkeuken, maar zorgt er wel voor dat je alle benodigdheden erop kwijt kunt. Denk aan servies, eet- en drankvoorraad, zonder dat je hiervoor naar binnen hoeft te lopen.

Tip 2 | Drink uit een karaf

Een barbecue is niks zonder drinken. Wanneer je wijn, fris, water of ander drinken in de supermarkt haalt, dan zet je deze niet snel op tafel. De reden? Die flessen staan voor geen meter op tafel, omdat het heel onrustig oogt door de verschillende vormen en kleuren. Onze tip is daarom ook, maak gebruik van een mooie karaf of serveerkan. Combineer naar wens eventueel verschillende soorten uit dezelfde collectie met elkaar voor een speelser geheel. Oké, achteraf heb je misschien iets meer afwas maar jouw tafel ziet er dan wel uit om door een ringetje te halen.

Tip 3 | Ga voor robuust hout

Zeggen we barbecue, dan zeggen we stoer. Wie denkt aan stoer, denkt aan robuust en hout. Maar hout zorgt ook voor een tijdloos kader, daarom vinden we het onmisbaar tijdens een barbecue. Denk daarbij niet alleen aan een houten tuinset of picknickbank, maar ook aan de andere accessoires. Serveer de bijgerechten bijvoorbeeld stijlvol op een houten serveerplank. Of leg enkele houten pollepels op tafel, zodat iedereen zelfstandig kan opscheppen.

Bekijk ons servies

Tip 4 | Voeg kleur toe

Alle tips die we hierboven hebben beschreven, geven jouw barbecue misschien een ietwat sombere sfeer. Maar dat betekent niet dat je geen kleur mag toevoegen, integendeel! Met de juiste decoratie en accessoires kun je jouw tafel een flinke dosis kleur meegeven. Tijdens een barbecue mogen deze kleuren op en top zomers zijn. Dat zorgt voor een gezellige, zomerse sfeer in de tuin.

Van kommetjes tot glazen en van borden tot kopjes in zomerse kleuren. Allemaal draagt het bij aan een aangename sfeer in de tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan het vrolijke 70’s servies van HKliving of het bloemige servies van PIP Studio. Houd je het liever wat rustiger en subtieler? Dan past het servies van vtwonen goed bij jou. Wanneer je bij het dekken van de tafel gebruik maakt van twee verschillende kleuren, dan zorg je voor wat variatie op tafel.

Tip 5 | Een flinke dosis sfeerverlichting

Wanneer het heel gezellig is, dan kan de barbecue nog wel eens doorgaan tot de late uurtjes. De zon is allang onder, maar dat betekent niet dat er geen sfeer meer is. Er is juist meer sfeer, want door de juiste tuinverlichting zorg je ’s avonds voor extra warmte en gezelligheid in de tuin.

Heb je bij het ontwerp van jouw tuin goed nagedacht over de verlichting, dan zit je met de vaste verlichting wel goed. Deze zorgen voor een meerwaarde in de tuin. Maar wil je de tuin nog sfeervoller en intiemer maken, dan kun je bijvoorbeeld ook lantaarns en windlichten op en rond de tafelsetting plaatsen.

Met deze tips is het tijd om de barbecuetafel te gaan stylen en heel veel buiten te gaan eten. Omdat het weer in Nederland nogal kan verschillen, is elke zonnige dag een perfect moment om zo uitgebreid mogelijk te gaan barbecueën. En dat alles met een mooi, gedekte tafel. Buon Appetito!

Ontdek onze barbecues

Delen