Mix je eigen kalkverf met Stoopen & Meeûs!

Mix je eigen kalkverf met Stoopen & Meeûs!

Hoe leuk is het om je eigen persoonlijke kleur te maken? Met de collectie van Stoopen & Meeûs is dit zeker mogelijk! Als een doe-het-zelver kun je hier perfect mee aan de slag. Je mixt & matcht jouw eigen persoonlijke kleur. We leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Een nieuwe wereld

We gaan ver terug in de tijd toen Stoopen & Meeûs werd opgericht, in 1894 werd het merk opgericht. Inmiddels produceren ze al 125 jaar kleuren en minerale pigmenten voor de wereldmarkt. Maar een aantal jaar geleden ging een nieuwe wereld voor ze open. Ze gingen zich namelijk verdiepen in de minerale en decoratieve verven en pleisters. Er werden nieuwe producten ontwikkeld, zoals Stuc, Roestique en kalkverf! En tot op de dag vandaag produceren ze nog altijd vernieuwende producten.

Ontdek de trendkleur van 2019

Ongeveer twee jaar geleden ontstond het mix & matchen. Ze gingen spelen met kleur en hun kalkverf. En vroegen zich af hoever ze zouden komen met 5 pigmenten en 2 basispoeders. De Home Collection was daarna al snel geboren. Een uniek concept waarbij mensen zelf kunnen gaan experimenteren met verf en kleur.

Eigentijdse kalkverven

De Home Collection van Stoopen & Meeûs bestaat uit eigentijdse kalkverven in poedervorm voor het gebruik binnenshuis. Met de 5 pigmenten kunnen er maar liefst 78 kleuren samengesteld worden om jouw muur mee te verven. Je bent zo helemaal trendy en origineel omdat je jouw eigen persoonlijke kleur hebt gemixt. Deze kalkverf is ecologisch en duurzaam en daarom vochtregulerend, schimmel-, mos- en brandwerend. Daarnaast is het ook ideaal voor een prachtige, matte afwerking van jouw muren.

Verf wordt altijd samengesteld uit een bindmiddel, een oplosmiddel en pigment. Andere verven hebben latex als bindmiddel of terpentijn als oplosmiddel, maar kalkverf is samengesteld uit alleen maar natuurlijke producten. Het bindmiddel is kalk, wat rechtstreeks uit de natuur komt. Water dient als oplosmiddel bij kalkverf en dit kun je zelf toevoegen. Zo besparen Stoopen & Meeûs op transport, omdat ze alleen het poeder hoeven te vervoeren. En minder vervoer betekent ook weer minder uitstoot!

Maak kennis met onze verfafdeling

Tips & tricks bij kalkverf

Het beste is om kalkverf alleen binnenshuis te gebruiken en bij voorkeur ook nog in spatvrije ruimtes zoals een hal, woonkamer of slaapkamer. Kalkverf geeft het beste resultaat als het rechtstreeks wordt aangebracht op een minerale, zuigende ondergrond zoals bepleistering of baksteen die stofvrij is. Laat altijd de eerste laag eerst drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Waarbij de ideale temperatuur voor het aanbrengen ligt tussen 8 en 25 graden.

Kalkverf tot 1 kg kun je gewoon mengen in een simpele slakom. Goed langs de kant schrapen om alle restjes eruit te halen. Vanaf 2 kg kun je het beste een gewone emmer gebruiken. Tot 1 kg kun je de kalkverf mengen met een handmixer voor keukengebruik, maar vanaf 2 kg gebruik je een mengstaaf die je op een boormachine plaatst. Maak wel altijd in één keer voldoende verf aan voor één laag, want anders krijg je kleurverschillen en die wil je natuurlijk niet hebben. Met deze tips & tricks heb je het beste resultaat voor het aanbrengen van kalkverf.

Door de vele mogelijkheden kies je uiteindelijk jouw favoriete kleur in het brede assortiment. Dus dat wordt tijd om aan de slag te gaan en jouw kamer om te toveren met kalkverf van Stoopen & Meeûs.

Bekijk hier onze openingstijden

Delen