Weer de zon met de juiste zonwering

Weer de zon met de juiste zonwering

Ondanks dat het momenteel nog winter is, kijken we met een schuin oog alweer naar het aankomende voorjaar en de zomer. De temperaturen beginnen te stijgen, de zomers worden steeds warmer en het koelen van woningen belangrijker. Want tijdens warme dagen hoop je in huis verkoeling te vinden. Met de juiste zonwering zorg je op een eenvoudige manier voor die verkoeling in huis. In deze blog laten we je de zonweringsmogelijkheden zien van het merk Sunmaster.

Waarom kiezen voor zonwering?

In de zomer houdt zonwering de zon en daarbij vaak ook de hitte buiten. Of liever gezegd wordt de koelte binnengehouden, omdat zonwering isolerend werkt. In de tuin wordt op het terras een schaduwrijke plek gecreëerd. Maar wist je dat zonwering lang niet alleen voor de warme maanden is? Zelfs nu met de eerste zonnestralen kun jij al profijt hebben van zonwering. 

In de zomer zijn er vaak insecten in overvloed aanwezig, van bijen tot muggen en wespen. Insecten die we graag buiten de deur houden tijdens de warme zomerdagen. Maar ook buiten de zomer zijn er altijd wel insecten, zoals vliegen, mieren en andere kleine beesten. Wanneer deze in de tuin rondvliegen vinden we dat meestal geen probleem, alleen hebben we ze niet graag te gast binnenshuis. Toch is het met hoge temperaturen altijd wel fijn om de ramen en deuren op te kunnen zetten ter verkoeling. De juiste zonwering biedt dan uitkomst.

Naast het feit dat zonwering insecten buiten houdt, zorgt het ook voor privacy. Want ondanks dat niet iedere woning voldoende beschut is, zit vrijwel niemand te wachten op pottenkijkers. Verschillende soorten zonwering zorgen dan voor de juiste privacy. Extra bijkomstigheid is dat de kans op een inbraak hiermee verlaagd wordt, aangezien alles wat zich binnen bevindt niet zichtbaar is en de inbreker sneller het pand voorbij loopt. Wat een opluchting is dat!

Ondanks dat niet iedereen enthousiast is over zonwering, werkt het wel sfeerverhogend. Een woning zonder zonwering oogt overal het algemeen kaal, met de juiste zonwering kan het jouw woning een eigen karakter geven. Dit maakt dat zonwering zowel een functioneel als decoratief item is voor jouw woning. Daarbij zorgen al deze voordelen voor een verhoging van de woningwaarde. De uitstraling, de privacy, het inbraakwerende aspect, de isolatie en het comfort zorgen ervoor dat jouw woning goed in de markt ligt. Maar welke mogelijkheden zijn er dan allemaal wat betreft zonwering? We laten je hieronder graag kennismaken met de Sunmaster zonwering.

Ontdek meer zonwering

Zonwerend met vrij zicht

Dit zijn de kenmerken van screens. Het is één van de meest efficiënte oplossingen om de zon te weren en op het gebied van zonwering een veelzijdig item. Want naast het feit dat een screen zon en warmte tegenhoudt zonder het uitzicht te belemmeren, filters het eveneens UV-straling. Daarmee beschermen screens elke ruimte in huis tegen warmte en verkleuringen door UV-straling. De screens bieden privacy, zijn goed bestand tegen weer en wind en kan veelzijdig worden toegepast.

Een screen is een verticale zonwering met een glasvezeldoek, welke van boven naar beneden loopt in geleiders. Sunmaster heeft doeken verkrijgbaar in vijftig kleuren. Zo is er altijd een passende screen te vinden voor jouw woning en de uitstraling hiervan. Wil je een extra windvaste screen? Kies dan voor de ZipScreen van Sunmaster. Dit doek is voorzien van ritsen, welke in een kunststof profiel lopen en op deze manier het doek op de plaats houden. Het fijne aan de ZipScreen is dat het mogelijk is dat deze screens worden aangestuurd via zonne-energie, dus altijd een energiebesparende en milieubewuste keuze! 

Geniet van comfort op je terras

Wil je zoveel mogelijk genieten van jouw terras in de tuin? Kies dan voor een knikarmscherm van Sunmaster. Het scherm, handmatig of elektrisch bediend, zorgt voor schaduw en privacy op jouw terras met behoud van ruimte en bewegingsvrijheid. Uiteindelijk zit je met een knikarmscherm aangenaam buiten op je terras zonder dat de zon hindert. Doordat het scherm horizontaal uitklapt geniet je tegelijkertijd van de schaduw maar ook een vrij uitzicht.

Of je nu in de tuin zit met een goed boek of tijdens een gezellig etentje met het gezin? Een knikarmscherm biedt het juiste comfort. Bij Sunmaster heb je de keuze uit drie soorten knikarmschermen, genaamd de SunBasic, de SunEye en de SunCar. Waar standaard design stopt, gaat Sunmaster net even een stapje verder. Door de keuze in verschillende doekkleuren en cassettes is er altijd een passend knikarmscherm voor jouw woning en wensen. En doordat de knikarmschermen weerbestendig en vrijwel onderhoudsvrij zijn, heb je als het scherm gemonteerd is er geen omkijken meer naar.

Veelzijdige bescherming met rolluiken

Kies je het liefst met één druk op de knop voor veiligheid en geborgenheid in huis? Kies dan voor rolluiken! Want naast deze eigenschappen zorgt een rolluik ook voor zonwering, warmte-isolatie, verduistering, inbraakbeveiliging, insectenwering en geluidsisolatie. Je hoort het al, rolluiken hebben vele eigenschappen. Dit is dan ook echt de enige zonwering die al deze eigenschappen op zijn lijstje kan zetten. Een rolluik van Sunmaster wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een levensduur waar je jarenlang plezier van hebt.

Welk rolluik je ook neemt, een rolluik is altijd multifunctioneel. Je kunt helemaal zelf de uitstraling van het rolluik bepalen, zodat deze altijd perfect bij jouw woning past. Kies je voor een vierkante omkasting met een afgeschuinde kant of ga je toch voor een ronde omkasting? En voor welke kleur ga je? Met de RollBasic kies je voor een kwalitatief rolluik, welke robuust, onderhoudsvrij en duurzaam is. Daarnaast ziet het rolluik er decoratief en elegant uit. Wil je liever dat de omkasting wat kleiner is? Kies dan voor de RollBasic XS met een extra small rolluikkast. Bij beide varianten valt de onderlijst netjes in de kast, waardoor je maximale uitkijk krijgt als het rolluik niet wordt gebruikt. 

Het is een optie om de rolluiken 100% draadloos te maken. Je kunt dit doen door de rolluiken op zonne-energie te laten werken. De rolluiken worden dan volledig aangestuurd door zonlicht en warmte.

Neem een kijkje achter de schermen bij Team Zonwering

Functioneel & karakteristiek

Wanneer de zon flink schijnt, dan kan het ook in huis ook flink warm worden. Met een zonnescherm weer je hitte en fel licht uit jouw woning. Niet geheel onbelangrijk is dat de kamertemperatuur aangenaam blijft. Het diffuse licht van het doek brengt sfeer in de kamer. Een uitvalscherm van Sunmaster is een ware toevoeging voor jouw woning. Je hebt daarbij altijd de keuze uit verschillende maten en kleuren. Je vindt dus altijd het scherm van jouw wensen en stijl.

Is de zon flink aan het schijnen, dan zorgt het uitvalscherm ervoor dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. Kies je voor uitvalarmen die ietwat doorval hebben, dan wordt zelfs een laagstaande zon geweerd. Dankzij de windvaste armen zijn de schermen ook nog eens betrouwbaar wanneer het weer plotseling omslaat. Conclusie is dat een uitvalscherm een ware verrijking is voor zowel jouw woning als voor het comfort.

Hoe regisseer jij het comfort?

Steeds vaker gaan we voor het gemak van slimmer wonen. Ook op het gebied van zonwering is die mogelijkheid er, zoals we hierboven al ietwat lieten doorschemeren. Wanneer je kiest voor elektrische bediening, dan zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van de bediening. Er kan gekozen worden voor plaatsing van een Somfy motor, maar kies je liever voor een solar oplossing dan wordt een Brel motor met een geïntegreerde accu en zonnepaneel geplaatst. Houd je van comfort en gemak? Kies dan voor een elektrische bediening met een draaischakelaar. Wil je het nog luxer hebben, dan kies je voor een afstandsbediende motor met een keuze aan besturingen.

Maar misschien vind jij het fijner wanneer jouw zonwering automatisch reageert op weersveranderingen? Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij de zonwering omlaag hebt gedaan, maar dat het ineens begint te regenen wanneer je niet thuis bent. Sluit hiervoor dan als extra accessoire een zon- en windmeter van Somfy aan, bedraad of draadloos. Is er zonlicht, dan gaat de zonwering automatisch uit. Neemt de wind toe dan gaat de zonwering in en heb je er verder geen omkijken naar.

Kies je voor een rolluik of een ZipScreen van Sunmaster? Dan kun je deze zonwering laten aansturen door zonne-energie, wat 100% draadloos werkt. Kies je hiervoor, dan kies je voor een energiebesparende en milieubewuste keuze. Daarbij hoeft er niet naar binnen geboord te worden voor stroom, hoe fijn is dat?!

Nieuwsgierig naar welke zonwering het beste bij jouw woning en/of wensen past? Kom dan langs op de zonweringsafdeling en ontdek de talloze mogelijkheden. Heb je een vraag? De adviseurs staan je graag te woord en kunnen jou precies vertellen welke zonwering het beste bij jou past. ZIen we je snel?

Plan hier jouw zonwering afspraak

Delen