Thuiswerken: dé essentials!

Thuiswerken: dé essentials!

Ben jij ook al ‘schermmoe’? We zijn op grote schaal aan het thuiswerken en de motivatie is niet altijd meer te vinden. Maar thuiswerken hoeft absoluut niet een straf te zijn. Daarom hebben wij een aantal essentiële tips voor je om je thuiswerkdagen zo creatief en productief mogelijk door te brengen. En vooral om je werk & privé goed in balans te houden!

Een omgeving die inspireert

Geef je creativiteit een oppepper met een trendy werkomgeving! Probeer ervoor te zorgen dat jij een aparte ruimte hebt waar je ongestoord je gang kunt gaan. En dan is het natuurlijk wel zo leuk om het interieur van je werkomgeving helemaal naar jouw smaak aan te passen!
Wil jij je werkomgeving zo rustig mogelijk houden? Ga dan voor eenheid in je interieur met meubels die bij elkaar passen. Lichte kleuren combineer je perfect met een warme tint. Zoals de Flexa kleur van het jaar 2021; Brave Ground! Een prachtig warme, bruine tint die past bij elk interieur. Zo zorg je ervoor dat je werkkamer niet te kil wordt. Een paar mooie planten in de vensterbank of op een kast geven jou een huiselijk gevoel. Na je werkdag je bureau en kasten weer even goed ordenen, laten je de volgende dag weer fris & fruitig beginnen!

Bekijk de Flexa kleurinspiratie

Werkt jouw creatieve brein het best in een dynamische omgeving? Dan is het leuk om meubels met verschillende stijlen te combineren. Misschien past een vrolijk behang wel helemaal bij jou. De verschillende behangen van KEK Amsterdam zijn helemaal het einde! Mooie kleuren, leuke prints, het kan allemaal. Een moodboard maken van items waar jij creatief van wordt, kan helpen met het inrichten van jouw unieke werkplek. Word niet meteen overenthousiast met het inslaan van kleurrijke meubels, gekke behangetjes en een druk vloerkleed. Ga stap voor stap te werk en kijk goed wanneer het interieur voor jou inspirerend genoeg is!

Ritme & structuur

Een planning helpt jou makkelijker door je dag thuiswerken heen. Probeer zoveel mogelijk de structuur aan te houden die je normaal op kantoor ook hebt. Dus ga niet in je pyjama of joggingbroek achter je laptop zitten, maar dof je even lekker op. Kleine, vaste pauzes tussendoor geven jou de mogelijkheid om even op te laden. En hoe leuk is het om die pauzes elke keer anders in te vullen! Even kort jouw collega bellen die op hetzelfde moment pauze heeft, een hoofdstuk lezen uit jouw favoriete boek, een leuk filmpje kijken op Youtube. Afwisseling in je pauzes zorgt ervoor dat je niet in een sleur komt. Elke dag je werkplek opruimen, helpt je ook om structuur te houden. Zo begin je de volgende dag weer fris & fruitig. Een handig memobord helpt jou overzicht te houden in je werkzaamheden en is ook nog eens superleuk en hip! Hoe belangrijk ritme & structuur ook zijn, wees vooral niet té streng voor jezelf. Een ‘off-day’ hebben is geen ramp. De volgende dag pak je gewoon je planning weer op. Vraag ook eens aan collega’s hoe zij hun thuiswerkdagen indelen. Of misschien heb jij naar aanleiding van deze blog juist tips voor hen!

Blijf gezond!

Eén van de belangrijkste essentials; blijf gezond! Met structuur in je werkdag kom je al een heel eind. Maar gezond eten en beweging zijn goed voor je energielevel. Ja, het klinkt cliché! Maar je wilt natuurlijk niet meedoen aan de trend van de coronakilo’s… Niet geheel onbelangrijk; je wilt een goede weerstand zodat het virus bij jou niet toe kan slaan. Eet daarom niet meer dan je nodig hebt en haal geen snacks & zoetigheid in huis. Inspiratie nodig voor een gezonde lunch? Avocado is bijvoorbeeld een hele gezonde vrucht die je eindeloos kunt combineren. Probeer eens een frisse salade met avocado, geitenkaas en komkommer of een verrassende bietenwrap met gerookte zalm en een avocadospread. Extra leuk: met het 70’s servies van HKliving maak je van jouw lunch een feestje. Combineer je gezond eten met elke dag een stukje wandelen, dan ben je helemaal goed bezig! Tuurlijk, het klinkt allemaal makkelijker dan het is. Maar je zult zien dat het effect heeft!

Tip

Installeer de app Ommetje van de Hersenstichting op je telefoon! Elke dag een stukje wandelen geeft je energie, helpt je onthaasten en is goed voor je creativiteit. De app geeft je bovendien leuke hersenfeitjes én je kunt een wandelcompetitie starten met collega’s, vrienden of familie. Wanneer begin jij?

Heb je geen idee hoe je moet beginnen met het inrichten van je werkplek? Onze interieurspecialisten kunnen jou helpen bij het inrichten van een inspirerende werkkamer! Voor elke ruimte hebben onze adviseurs wel een idee wat matcht met jouw wensen! En vergeet niet: blijf positief, wees lief voor elkaar en pluk de dag!

Ontdek ons thuisadvies

Delen