Flexa kleur van het jaar 2020

Flexa kleur van het jaar 2020

Flexa heeft de Kleur van het Jaar 2020 bekend gemaakt! Het was even spannend, maar de kleur is geworden: Tranquil Dawn! Een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. Ontdek hieronder hoe je deze kleur in jouw interieur kunt gebruiken! 

Tranquil Dawn

Wat een prachtige kleur is de Kleur van het Jaar 2020! De kleur Tranquil Dawn straalt kalmte en helderheid uit in ieder interieur en zorgt voor balans. De lichte tint beweegt zich tussen groen, grijs en blauw. Perfect te combineren met elke andere kleur in jouw interieur. We willen allemaal graag onze horizon verbreden en deze ontwakende horizon is een inspiratiebron geweest voor het kiezen van Tranquil Dawn.

The human touch

2020 is de periode waarin er een nieuw decennium start en het tijd wordt om onze horizon te verbreden. We zorgen voor onszelf, maar ook voor elkaar. Er blijft altijd behoefte aan connectie en relatie in de ‘echte’ wereld, terwijl de wereld om ons heen steeds meer gedigitaliseerd en oppervlakkiger wordt. Belangrijk is en blijft ‘the human touch’. Zoals duidelijk is geworden is Tranquil Dawn een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon.

Ontdek de kleur Quiet Clearing

De kleur past zich aan, aan de kleur waarmee deze wordt gecombineerd maar ook hoe de lichtinval is. De naam van de Kleur van het Jaar verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat. Het is een heldere kleur en straalt ook echt iets uit. De kleur is op vele manieren te gebruiken, zoals bijvoorbeeld in een vol vlak maar ook een kleur die perfect is toe te passen op het plafond.

De vier trendpaletten

Voor Tranquil Dawn zijn er vier kleurpaletten, namelijk ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’. Door de lichte tint van Tranquil Dawn speelt de kleur in alle vier de kleurpaletten een andere rol. Elk palet bestaat uit verschillende kleuren die makkelijk combineren in iedere woonstijl. Dit is ook de reden dat de paletten ontworpen zijn.

A home for creativity

In dit kleurenpalet gaan het oude en nieuwe samen en wordt het interieur eclectisch met een creatieve uitwerking. Dit palet versterkt absoluut dit gevoel en omarmt je met warme tinten die je doen denken aan het verleden. Hierbij kun je denken aan kleuren zoals oker, groen en bordeaux. In deze trend wordt er vooral gebruik gemaakt van hout, bloemen(print), keramiek en gebreide kleden. De kleuren uit dit palet doen je denken aan de horizon tijdens een warme herfstdag.

A home for care

Dit voelt aan als een zachte deken mede door het gebruikte kleurpalet. Het palet bestaat uit pasteltinten en natureltinten, zoals Spiced Honey voor de warme aanvulling. De materialen die gebruikt worden in dit interieur zijn gemaakt van blanke houtsoorten, wol en metalen zoals zilver, koper en goud. Het kleurpalet is te vergelijken met een nevelige zonsopgang in het voorjaar.

A home for play

Deze trend is te omschrijven als energiek en open. Het gevoel bij deze trend is speels, jong en vitaal. Bestaande uit een mix van zachte en energieke kleuren, zoals koraalrood en zonnig geel. Geometrisch is een belangrijk patroon binnen dit palet en in deze lichte trend vind je vooral een mix van materialen terug zoals triplex. Perfect passend bij de horizon van een heldere zonnige zomerdag.

A home for meaning

In dit laatste kleurpalet staat minimalisme centraal, maar krijg je ook een menselijk gevoel. De trend creëert een ruimte van comfort met veel kalmte. Het kleurpalet bestaat uit verschillende lichtgrijze tinten met twee zwarte tinten. In deze trend worden rechte lijnen en functionele vormen aangevuld met materialen zoals linnen en hout. Te vergelijken met de horizon tijdens een heldere winterdag.

Wat een prachtige kleur is Tranquil Dawn of niet? Benieuwd hoe deze kleur in jouw interieur eruit ziet? Gebruik de Flexa Visualizer-app! Of wil je de kleur van tevoren in de vorm van verf op je muur zien? Haal dan de Flexa kleurtester in de kleur Tranquil Dawn en ontdek of de kleur in jouw ruimte past.

Bekijk de openingstijden

Delen