Dé trendkleur van 2019: Quiet Clearing

Dé trendkleur van 2019: Quiet Clearing

Om sfeer in huis toe te voegen, voeg je kleur toe aan je interieur. Ieder jaar wordt er weer een nieuwe trendkleur gekozen die je dat seizoen op allerlei manieren kunt toepassen in je interieur. Voor 2019 heeft Histor een nieuwe trendkleur gekozen en dit jaar is dat een mooie donkergroene kleur: Quiet Clearing.

De trendkleur is elegant maar toch aards

Quiet Clearing is een elegante, diepgroene kleur die zorgt voor een levendig en groots gevoel. Tegelijkertijd heeft groen een aards en kalmerend effect. Simpelweg voelen veel mensen zich thuis in de kleur groen. Omdat het een warme kleur is en verkrijgbaar is in verschillende tinten. Groen gebruik je ook heel gemakkelijk met andere kleuren zoals okergeel & roze of je pakt gewoon verschillende tinten groen bij elkaar en je verft alles ton-sur-ton.

Bekijk ook eens de Flexa - kleur van het jaar 2019

De vier kleurentrends van Histor

De kleur Quiet Clearing brengt evenwicht in huis door de kracht van de natuur terug te brengen in je interieur. Quiet Clearing sluit perfect aan bij de vier Histor kleurentrends van 2019, namelijk With It, With Class, Without & With Spirit.

Kleurentrend 1 – With It

Wil je energie en creativiteit in huis halen? Dan past de kleurentrend With It perfect bij jou, een levendige en kleurrijke trend! De trend is een beetje gebaseerd op de abstracte kunst. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit vrolijke, urban kleuren, die af en toe een beetje rebels aandoen.

With It is een zeer uitgesproken kleurenpalet met opvallende tinten en waarbij je kunt mix & matchen met verschillende kleuren. In deze kleurentrend gebruik je de kleur fuchsia, okergeel en donker- en lichtblauwe tinten in combinatie met Quiet Clearing.

Kleurentrend 2 – With Class

Met deze kleurentrend creëer je een nieuwe kijk op luxe. De trend is chique, verfijnd en klassiek maar dan met een twist. De kleuren zorgen voor een luxe gevoel door de tijdloze mix van traditionele vormen en materialen met eigentijdse afwerkingen.

De kleuren in dit kleurenpalet zijn zachte, neutrale kleuren maar dan wel met elegante kleurnuances. Dit maakt de trend tijdloos en chique. Door in deze trend te combineren met stijlvolle woondecoratie, geef je een eigen touch aan de donkere kleurentrend.

Kleurentrend 3 – Without

De naam van deze kleurentrend zegt volgens mij al genoeg, less is more! In deze trend creëer je heel gemakkelijk een sfeer waarin de natuur en het minimalisme de boventoon voeren. Met de zachte pasteltinten zorgt het kleurenpalet voor een rustgevend interieur.

Maar omdat alles draait om balans, vind je in dit kleurenpalet ook zeker enkele donkere tinten. Juist de combinatie tussen lichtere en donkere kleuren brengt je interieur in balans. Het laat zien dat rust ook zeer krachtig kan zijn.

Kleurentrend 4 – With Spirit

Ben je juist meer op zoek naar een creatieve, misschien toch wel spirituele vibe in huis? With Spirit past perfect bij iedereen die op zoek is naar een sterke verbinding tussen natuur en een vleugje mystieke glamour. En door het kleurpalet kun je er alle kanten mee op.

De belangrijkste kleuren in dit palet zijn warme paarse- en lichte blushtinten. Paars wordt vaak geassocieerd met creativiteit, onafhankelijkheid, mysterie en magie. Voor dat vleugje magie voeg je de kleur Quiet Clearing toe in combinatie met een off-black tint.

Komt ons dat niet bekend voor?

Toen Histor de trendkleur van het jaar 2019 publiceerde, was Pure & Original erg verrast! Want deze kleur kwam hen toch wel heel bekend voor. Quiet Clearing heeft namelijk erg veel weg van de Pure & Original kleur: Black Hills. Een diepgroene kleur, die niet te koel maar ook niet te warm is. Een kleur met spanning, diepte en avontuur. De verven van Pure & Original worden gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten, dus de kleur groen is ook echt groen.

Pure & Original laat ook zien dat de kleur groen op vele verschillende manieren is te combineren. Zij combineren het bijvoorbeeld met okergeel, zachtroze, clean wit, stoer zwart of alles in dezelfde kleur. Zo creëer je met dezelfde kleur telkens weer een ander gevoel en interieur.

Ben jij ook toe aan een nieuwe kleur in je interieur? Ga dan nu eens een keer voor een mooie, donkergroene trendkleur zoals Quiet Clearing of Black Hills. Maar ben je er nog niet helemaal uit? Onze verfspecialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Dus kom eens langs in onze winkel!

Bekijk onze openingstijden

Delen