Dé trendkleur van 2020: Chinese Porcelain

Dé trendkleur van 2020: Chinese Porcelain

Door te kiezen voor een leuk kleurtje in je huis geef je je interieur nét die extra touch! Histor kiest elk jaar een nieuwe trendkleur. Dit jaar is het een prachtige, blauwe kleur die rust uitstraalt, maar ook een kleur die toch lekker opvalt en je interieur een boost geeft: Chinese Porcelain.

De trendkleur: stil en sprekend tegelijk

Blauw is de kleur van rust, stabiliteit en kalmte. Naast kalmte is blauw ook een kleur die spreekt en opvalt. Chinese Porcelain is een diepe, krachtige blauwtint die de perfecte balans biedt tussen rust en sprekend. De kleur is een prachtige mix van kobalt- en inktblauw. Chinese Porcelain geeft je een kans om te ontsnappen aan het drukke leven en neemt je mee naar de rustgevende natuur.

Ontdek de Flexa kleur van 2020

De drie kleurentrends van Histor

Bovenop het feit dat de kleur Chinese Porcelain rust uitstraalt en toch opvalt, is het ook een kleur die vrijwel overal mee te combineren is. Daardoor biedt de kleur Chinese Porcelain vele mogelijkheden. Histor heeft drie kleurentrends bedacht voor 2020 en daar is de Chinese Porcelain perfect mee te combineren. De kleurentrends zijn Flow on the Move, Flow at the Core en Flow in the Know. Laat je inspireren door de volgende kleurentrends!

Kleurentrend 1 - Flow on the Move

De kleurentrend Flow on the Move is erg speels en levendig. In het kleurenpalet wordt veel gebruik gemaakt van opvallende en felle kleuren, maar ook rustige kleuren. Door de combinatie van de felle kleuren en de rustige kleuren hangt er een goede balans. De kleuren zijn erg gewaagd om samen te gebruiken, maar toch vormen ze samen de perfecte combi. Binnen kleurentrend is geen combinatie te gek en is alles mogelijk. Mix & match erop los! Combineer de sprekende kleuren uit dit kleurenpalet en tover je huis om tot een levendige plek!
In deze kleurtrend gebruik je de kleuren bruin, lichtgeel, grijs, roze, rood en groen in combinatie met Chinese Porcelain. De kleur Chinese Porcelain komt, tussen al deze opvallende kleuren, erg goed tot uiting en is een mooie donkere tegenhanger van de andere kleuren.

Kleurentrend 2 - Flow at the Core

De kleurentrend Flow at the Core is erg rustig, maar toch een beetje speels. De kleurentrend heeft een kleurenpalet met een combi van lichtere en donkerdere kleuren. Deze kleurentrend geeft een beetje een botanisch gevoel en is tijdloos. Deze kleuren gaan gewoon zo goed samen dat dit een kleurtrend is die altijd on trend is!
In deze kleurtrend gebruik je de kleuren wit, roze, donkerrood, grijs, mintgroen en groen in combinatie met Chinese Porcelain. Door de donkere kleuren te combineren met Chinese Porcelain ontstaat een knus en warm effect. Door Chinese Porcelain te combineren met de lichtere kleuren ontstaat een mooi contrast en versterken alle kleuren elkaar.

Tip: geef twee aangrenzende muren elk een andere kleur. Geef de ene muur een lichtere kleur en de andere muur een donkerdere kleur. Het contrast wat daardoor ontstaat tussen de twee muren creëert een gezellig, warm en knus effect om bij weg te smelten.

Kleurentrend 3 - Flow in the Know

De kleurentrend Flow in the Know is een retro-moderne kleurentrend. De kleuren die gebruikt worden zijn een van de populairste kleuren op het moment. Het kleurenpalet bevat zowel donkere tinten als lichte aardetinten. De donkere tinten zorgen voor een knus effect en het gebruik van aardetinten zorgt ervoor dat de donkere tinten niet te zwaar en te donker lijken.
In deze kleurentrend gebruik je de kleuren wit, taupe, bruin, zwart, petrol en donkerblauw in combinatie met Chinese Porcelain. De donkere blauw- en groentinten die gebruikt worden uit het kleurenpalet van deze kleurentrend versterken het effect van de blauwe kleur Chinese Porcelain. Door deze donkere blauw- en groentinten te combineren met de aardetinten uit het kleurenpalet breekt het zware effect van alle donkere kleuren en dit geeft een natuurlijker effect. De Chinese Porcelain gaat heel goed samen met de kleuren uit het kleurenpalet van deze kleurentrend.

Tip: Schilder de kast en de muur in dezelfde kleur. Dit is een trend die hélémaal in is en wat je steeds vaker zal gaan zien! Schilder voor de extra touch een kastdeurtje in een andere kleur. Dit zorgt voor contrast en geeft een heel ander effect!

Wat vind jij van de trendkleur van 2020? En welke kleurentrend spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten in de reacties! Ben je er nog niet helemaal uit? Kom dan eens langs in onze winkel. Onze verfspecialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Bekijk de openingstijden

Delen