Met het hele gezin de tuin zomerproof maken

Met het hele gezin de tuin zomerproof maken

Wil je de aankomende zomer lekker gaan genieten van Tuinesië? Dan is dit toch wel hét moment om de tuin klaar te maken voor de zomer. En hoe gezellig is het om dit samen met het gezin te doen? Dus trommel de kinderen op en maak een waar feestje van het schoonmaken. Alleen waar begin je? Wij laten jullie hieronder een stappenplan zien om de tuin zomerproof te maken. En geloof ons, zelfs zonder groene vingers kom je met dit stappenplan een heel eind.

Stap 1 | Weg met de groene aanslag

In het najaar krijgt de tuin heel wat te verduren, weer en wind moet de tuin ontstaan. Maar langzaamaan gaan we richting het mooie weer, dus tijd om de boel aan te pakken! Door de regen, (natte) sneeuw en hagel is de kans groot dat jouw tuintegels een groene aanslag hebben gekregen. Maar dat willen we natuurlijk niet en ook al heb je niet altijd direct last van deze mossen en algen, verwijder deze toch maar. Want laat je deze te lang zitten, dan tasten ze jouw houten vlonders en bloembakken aan.

Wat moet je doen? Het is eigenlijk heel erg simpel! Groene aanslag op de tegels pak je aan door ouderwets te gaan schrobben met heet water. Dus doe de kids de regenlaarzen aan en schrobben maar! Zo houd je ze wel even bezig en is het ook nog eens gezond om in de buitenlucht te zijn. En zeg nu eerlijk, welk kind vindt het niet leuk om lekker met water te gaan spetteren? Het kan natuurlijk ook gemakkelijker met een hogedrukspuit of onkruidbrander. Tipje van ons! Zijn de tegels aanslagvrij, dan moet je de aankomende tijd de tegels regelmatig vegen zodat de aanslag minder snel terugkomt. Gebruik echter nooit schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, chloor of bleek. Dit is namelijk zeer onvriendelijk voor de natuur en dieren.

Vind hier de onderhoudsmiddelen die je nodig hebt

Stap 2 | Verwijderen van onkruid

Voor velen zijn paardenbloemen en klavertjes ongewenste plantjes tussen alle andere bloemen en planten. Maar dit hoeft echt niet altijd het geval te zijn. Bepaal altijd zelf of iets een toevoeging is voor jouw tuin, misschien houd je wel van een wilde tuin. Want onthoud dat sommige klavertjes super goede groenbemesters zijn en dat je van brandnetel hele lekkere thee kunt maken. Onkruid kan dus soms ook zijn voordelen hebben.

Wil je toch liever dat de tuin er strak bij ligt, dan kun je het onkruid toch het beste verwijderen. Om het onkrui