De tuinmeubeltrends van 2021

De tuinmeubeltrends van 2021

Zoals de vooruitzichten er nu uitzien, lijkt het erop dat het ook deze zomer weer behoorlijk warm gaat worden. En kijken we daar met elkaar niet reikhalzend naar uit? Want waarschijnlijk kunnen we helaas ook dit jaar niet op vakantie. Dan is dit een goed moment om alvast tuinplannen te gaan maken voor de aankomende zomer! Hoe ga jij jouw tuin up-to-date inrichten? Wat zijn de tuinmeubeltrends van 2021? Wij laten jou in deze blog de tuinmeubeltrends voor dit jaar zien, zodat jij daarna samen met jouw gezin kunt genieten van de tuin en de aankomende zomer!

Trend 1 | Rope tuinmeubelen

Een ware trend op het gebied van tuinmeubelen is toch wel met recht rope! Heb je rope tuinmeubelen, dan zijn deze een mooie toevoeging voor in jouw tuin en/of het terras. Rope tuinmeubelen zien we steeds meer terugkomen in de tuin en wij begrijpen wel waarom. Deze meubelen zijn namelijk niet alleen duurzaam, het materiaal is ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Als dat geen win-win situatie is, dan weten wij het ook niet meer?! 

Sinds een aantal jaren wordt het materiaal rope gebruikt voor tuinmeubelen. Het heeft een minimalistische uitstraling en voelt heel erg zacht aan, maar het is niet zomaar touw wat om de tuinmeubelen wordt gewikkeld. Over het algemeen worden rope tuinmeubelen volledig met de hand gemaakt, zodat er mooie patronen en knopen ontstaan in het touw. Maar wat maakt het rope nu zo bijzonder? Met rope kunnen jouw tuinmeubelen het gehele jaar buiten blijven staan. Alleen hoe is dat mogelijk? De ronde draden van het materiaal zijn voorzien van een kunststof kern. Deze basis zorgt ervoor dat het touw minimaal wordt uitgerekt wanneer je gebruik maakt van het meubel, daarbij neemt het materiaal geen vocht op. Het omhulsel wordt gemaakt van acryl stof, wat ervoor zorgt dat het tuinmeubel waterafstotend, UV-bestendig en krasvast is. Naast de ronde variant bestaan er ook nog platte rope varianten, het enige verschil is dat het materiaal wordt verweven met de acryl stof. Daardoor krijgt het meubel direct een andere uitstraling. 

Rope tuinmeubelen zitten echt fantastisch, doordat het touw wordt opgerekt en niet weer wordt opgerekt zodra je gaat zitten. Door het oprekken staat het touw eigenlijk altijd gespannen tussen het materiaal, waardoor je heerlijk wordt opgevangen als je in het tuinmeubel gaat zitten. Het maakt niet uit of je nu een tuinbank of tuinstoel hebt van rope, het heeft altijd de eigenschap om zich te vormen naar jouw lichaam waardoor je eigenlijk altijd comfortabel zit zelfs zonder kussen. Laat het buiten genieten me