Maak kennis met de eerste tuinstoel van Zuiver

Maak kennis met de eerste tuinstoel van Zuiver

We kennen het Nederlandse designlabel Zuiver van hun minimalistische en stoere meubels, verlichting en accessoires. Maar eigenlijk had Zuiver nog niks voor in de tuin of op het (dak) terras. Tot dit jaar! Want Zuiver komt nu met hun allereerste buitenmeubel, namelijk de Albert Kuip tuinstoel. 

Bekijk hier de Zuiver collectie

De Albert Kuip stoel

Het uiterlijk van deze tuinstoel is afgeleid van de Albert Kuip (binnen)stoel. Dit omdat deze stoel alle kwaliteiten bezit wat Zuiver ook graag terug wilde laten komen in de buitenstoel. Niet veel later betrok Zuiver Studio APE bij het ontwerpproces van de buitenstoel.  De opdracht was om een Albert Kuip voor buiten te ontwerpen die stapelbaar is, hetzelfde comfort biedt als de eetkamerstoel en is gemaakt van aluminium.

Een trendy tuinstoel

Een hele uitdaging! Er werd bijvoorbeeld gekeken naar het lijnenspel van de stoel. Deze mocht niet te dominant worden omdat de vorm van de stoel dan verloren ging. De ontwerpers hebben zelfs de zaag in een aantal Albert Kuip (binnen)stoelen gezet om zo tot het ultieme ontwerp te komen. Het resultaat? Een trendy tuinstoel die comfortabel zit en licht van gewicht is. Maar een die bij de eerste windvlaag van de Nederlandse wind niet weg zal waaien. Dankzij de dikkere buitenrand blijven de contouren en de vorm goed zichtbaar.

De Albert Kuip tuinstoel is de ultieme manier om je binnen- en buitenruimte samen te voegen. Zo kun je de Albert Kuip stoelen om de eettafel neer zetten en de tuinversie op je terras!

Nieuwsgierig geworden naar de buitenstoel van Zuiver? Je vindt ze op onze woondecoratie afdeling! 

Bekijk hier onze openingstijden

Delen